Nogomet

V Indijo v dvojni vlogi tudi Marco Materazzi

New Delhi, 12. 09. 2014 16.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
3

Italijan Marco Materazzi je še eden od nogometašev, ki so sprejeli izziv in se selijo v Indijo. Enainštiridesetletnik je podpisal dvoletno pogodbo z indijskim klubom Chennai Titans in bo opravljal dvojno funkcijo, deloval bo namreč kot trener in igralec.

Indija je v zadnjem obdobju postala velik "magnet" za nogometaše, ki se v novo okolje selijo zaradi dobrih finančnih ponudb in ambicioznega vodstva novoustanovljene državne superlige, ki jo podpira tudi finančno najbogatejši Indijec Mukesh Ambani. V Indiji bodo igrali Alessandro del Piero, David Trezeguet, David James, Robert Pires, Luis Garcia, kot trener bo deloval legendarni Brazilec Zico. Zadnji, ki se je podal na pot novega izziva je nekdanji italijanski reprezentant Marco Materazzi, ki je igralsko kariero končal leta 2011, a je bila ponudba indijskega kluba dovolj mamljiva, da bo branilec spet zaigral.

Finančnih podrobnosti dogovora v klubu niso razkrili. Ni pa skrivnost, da si želijo v Chennai Titans privabiti še Florenta Maloudaja in Diega Forlana. Materazzi je v preteklosti deset let igral za Inter, največji uspeh je dosegel leta 2010, ko so črno-modri osvojili ligo prvakov. Z italijansko reprezentanco je leta 2006 osvojil tudi naslov svetovnih prvakov. V finalu proti Franciji je Materazzi dosegel zadetek, še bolj pa se je svetovni javnosti v spomin vtisnil s provociranjem Zinedina Zidana, ki ga je kasneje z glavo udaril v prsni koš. Francoz je bil zaradi tega kaznovan z rdečim kartonom.

Marco Materazzi
Marco Materazzi FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

London?an
13. 09. 2014 09.37
+0
pozdravčki od Zidana, piška ...
Wanderlei
13. 09. 2014 00.22
+5
željan para ko sahara vode...
RyanGiggs
12. 09. 2014 23.29
+6
Vprašanje na kakem nivoju je njegova igra. Zadnjih nekaj let igranja je bil boleče počasen in lahko sklepamo, da ga 3 leta neigranja niso pomladila. A za Indijsko ligo je seveda važen predvsem njegov renome.