Nogomet

'V pogovorih v kavarnah so vedno izpostavljeni prav naši fantje'

Atene, 26. 03. 2024 16.46 | Posodobljeno pred 31 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
4

V prvem delu oddaje Vsi Za Naše!, ki si jo za nazaj vedno lahko ogledate tudi na VOYO, ste pobližje lahko spoznali Benjamina Verbiča. Ob obisku Aten pa smo ustvarjalci obiskali še enega Slovenca v Panathinaikosu. Športni direktor košarkarskega kluba zelenih je namreč Sani Bečirović. O trojici je z veseljem spregovoril in potrdil, da njihove uspehe v Grčiji redno spremlja.

Več videovsebin
  • Vsi za naše!
    03:33
    Vsi za naše!
  • Vsi za naše: Na obisku pri Benjaminu Verbiču
    08:49
    Vsi za naše: Na obisku pri Benjaminu Verbiču
  • Vsi za naše: Pogovor z Aleksandrom Čeferinom
    07:09
    Vsi za naše: Pogovor z Aleksandrom Čeferinom
  • Kaj v prostem času počnejo naši nogometaši v Atenah?
    01:21
    Kaj v prostem času počnejo naši nogometaši v Atenah?
  • Hitra vprašanja z Andražem Šporarjem, Benjaminom Verbičem in Adamom Gnezdo Čerinom
    08:48
    Hitra vprašanja z Andražem Šporarjem, Benjaminom Verbičem in Adamom Gnezdo Čerinom

 

Sani Bečirović je kaotične Atene doživel kot igralec košarkarskega kluba Panathinaikos in asistent trenerja, zdaj pa v Grški prestolnici opravlja nalogo športnega direktorja tega kluba. Atmosfera na enem največjih derbijev na svetu z rdeče-belim Olympiakosom mu nikakor ni tuja. Tudi delo pod taktirko legendarnega trenerja Željka Obradovića je v njegovi igralski karieri milo rečeno bilo zahtevno in verjetno na trenutke zelo stresno.

Enako verjetno velja za sedanjega trenerja košarkarjev Ergina Atamana in trenerja v nogometnem klubu Fatiha Terima. Skratka, Sani Bečirović se vsekakor lahko poistoveti z izkušnjami Andraža Šporarja, Adama Gnezde Čerina in Benjamina Verbiča. Slovenski reprezentanti v nogometnem klubu igrajo pomembno vlogo in kljub izjemno zahtevnem delovniku Bečirović prizna, da spremlja tudi njihovo pot v kaotičnih Atenah.

"Spremljam jih. Tu v pisarni je velik televizor in velikokrat ravno tu pred našimi tekmami in treningi predvajajo njihove tekme. Neizbežno je, da vsi, ki delujemo v klubu spremljamo rezultate nogometnega kluba. Zelo me veseli, da fantje izvrstno nastopajo in tu branijo slovenske barve," pove in doda, da se pred našim obiskom s tremi mušketirji niso uspeli srečati, zagotovo pa ne bo dolgo ostalo tako.

V globino strasti in ljubezni do kluba Panathinaikosovih navijačev smo se ob našem obisku prepričali tudi osebno. Zeleni so se veselili zmage na februarskem derbiju, pred tokratnim reprezentančnim odmorom pa so se nogometaši Panathinaikosa svojim zvestim navijačem za podporo zahvalili z zmago proti večnim tekmecem v končnici državnega prvenstva (3:1). Po zmagi na lestvici grške Super league za vodilnim AEK-om zaostajajo zgolj tri točke. 

Naše nogometne heroje bomo pospremili na Euro tako, kot se spodobi - in kot še niste videli. Vabljeni v družbo Gregorja Trebušaka in Sanje Modrić vsak ponedeljek zvečer po oddaji Masterchef Slovenija na POP TV in VOYO. Vsi za naše!

"V pogovorih recimo v kavarnah so vedno izpostavljeni prav naši fantje. Zato jim ob tej priložnosti tudi čestitam. Upam, da se bo tudi njihova zgodba tu nadaljevala, še posebno po tem, ko so zadnji derbi zmagali z lahkoto in ste tudi vi lahko doživeli kaj pomeni zmagati derbi v Atenah. Kako te ljudje doživljajo in kakšne so povorke, ki te spremljajo na povratni poti iz dvorane v hotel," je življenje Slovencev v zeleno-belem delu Aten opisal Bečirović, ki v košarkarskem državnem prvenstvu vodi, v Evroligi pa zaostaja zgolj za vodilnim Real Madridom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anion6anion
26. 03. 2024 19.55
Se sprašujem kdo se bo nasledni poslovil. To je zdaj tako in....
SlepiSlovenc
26. 03. 2024 18.12
Sani? Kaj pa ti tukaj.
Anion6anion
26. 03. 2024 20.03
StAnalitik
26. 03. 2024 17.28
+0
Dragi novinarji,ali poznate pregovor DOBRA ROBA SE SAMA HVALI !!??