Nogomet

FOTO: Beli robčki za Real, Barcelona povozila rivale na prvem el clasicu sezone

Madrid, 21. 11. 2015 18.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Barcelona je brez Lionela Messija, ki je vstopil šele s klopi, ponižala Real Madrid na prvem el clasicu sezone (0:4). Dva zadetka je prispeval Luis Suárez, enega pa je ob Andrésu Iniesti dodal še Neymar, medtem ko so madridski navijači že mahali z belimi robčki.

To je bila nepozabna tekma. Gre za večnega tekmeca, oboji smo imeli enak cilj. Še boljši okus po tekmi ostaja, ker smo bili superiorni. O tem, da bo Messi na klopi, sem se odločal skozi celoten teden. Želel sem si njegov 'feed-back' in odločitev je bila precej lahka. Leo je razumel. Prvi polčas je bil precej popoln. Nato smo nadzirali tekmo in si ustvarili še veliko priložnosti. Navijačem smo prinesli nekaj veselja. Vse se je končalo tako, kot smo pričakovali. Smo več kot zadovoljni. Luis Enrique, trener Barcelone

Spomin na pariške teroristične napade je zaznamoval tudi eno največjih tekem na svetu, saj so se člani Real Madrida in Barcelone na začetku el clasica z ogromno francosko zastavo v ozadju poklonili preminulim, tekmo pa je beli balet začel tudi s svojim francoskim napadalcem Karimom Benzemajem, ki ni igral vse od izbruha škandala z izsiljevanjem v domovini. Šele nedavno ozdraveli Lionel Messi je pričakovano obsedel na klopi, menjal ga je Sergi Roberto, medtem ko je Rafael Benítez od prve minute priložnost ponudil tudi Jamesu Rodriguezu. Tokratni clasico, ki ga je Madrid začel s tremi točkami zaostanka za velikimi rivali, se je začel malce bolj rezervirano kot nekaj prejšnjih, gostje pa so se brez prvega zvezdnika Messija postavili v malce bolj "konzervativnih" 4-4-2.

V sedmi minuti sta Luis Suarez in Neymar lepo izigrala domačo obrambo, poskus Brazilca z roba kazenskega prostora pa je nenevarno poletel čez vrata. Še bolj vroče je bilo na drugi strani v deveti minuti, ko je Ronaldo lepo prišel mimo Javierja Mascherana, njegovo ostro žogo pa je tik pred Benzemajem izbil Claudio Bravo. Hladen tuš se je za privržence bele barve vklopil v enajsti minuti, ko je Roberto lepo potegnil v sredino in nato idealno zaposlil Suáreza, Urugvajec pa pred Keylorjem Navasom na stadionu, kjer je lani debitiral v La Ligi, mojstrsko zadel z zunanjim delom čevlja. Realovci so sicer imeli rahlo pobudo, toda Barcelona je bila tista, ki je zapravila naslednjo veliko priložnost – po še enem slabem prenosu žoge iz zadnje vrste je Roberto po močni podaji Ivana Rakitića prišel do voleja z okoli enajstih metrov, a meril visoko na tribuno.

Jérémy Mathieu je moral v 27. minuti zamenjati načetega Mascherana, ki se je pritoževal nad bolečinami v preponi. Že v prvem napadu po menjavi se je v zadnji vrsti zaigrala tudi Barcelona, a je bil strel Jamesa preslab za Brava. V 30. minuti je imel Ronaldo kar nekaj sreče, ko je s komolcem udaril Daniela Alvesa, ki mu je na sredini igrišča zapiral pot, a je glavni sodnik z rumenim kartonom "nagradil" zgolj Brazilca. Real je nenadoma oživel v 38. minuti, ko je po napaki Mathieuja do strela na drugi vratnici skorajda prišel Benzema, a je zgrešil celo žogo, v nadaljevanju akcije pa je rutinski predložek slabo lovil Bravo, a ga je rešil eden izmed branilcev. Ko so vsi pričakovali zaključni nalet domačih, pa je aktualna državna prvakinja znova udarila – Neymar je na robu prepovedanega položaja sprejel žogo v kazenskem prostoru in jo pod Navasom pospravil v mrežo.

Suárez je izvrstno zadel za hitro vodstvo Kataloncev.
Suárez je izvrstno zadel za hitro vodstvo Kataloncev. FOTO: Reuters

Bernabéu je svojo ekipo ob polčasu nagradil z gromkimi žvižgi (zavihralo je tudi nekaj belih robčkov), nezadovoljstvo pa bi lahko bilo tudi večje, če ne bi prekrasne akcije Neymarja in strela Suáreza na golovi črti ustavil Marcelo, volej po odbitku pa je Rakitiću v zadnji akciji polčasa blokiral Raphaël Varane. Žvižgi, ki so jih realovci poslušali tudi po povratku na zelenico, so skupaj z navodili trenerja Beníteza očitno prebudili domače moštvo, ki si je prek Marcela v 47. minuti hitro priigralo lepo priložnost za znižanje izida, toda Brazilec je po samostojnem prodoru meril v zunanji del mreže. Bravo je moral biti čez dve minuti znova na mestu po izvrstnem strelu Jamesa z roba kazenskega prostora, ki ga je Čilenec pri tleh izbil v kot. Navas je bil v 52. minuti kos natančnemu prostemu strelu Neymarja, ki je letel pod prečko, a se je Kostaričan izkazal.

Ko se zmaga ali izgubi ima vsak svoj delež (krivde, op. a.) in logično je, da nas boli izgubiti na takšen način. Skrbi me, če se bo ekipa psihično vrnila za naslednjo tekmo. Ni šlo za slab odnos, pomerili smo se z dobro ekipo in plačali za to. Priložnost Marcela v drugem polčasu je ključni dogodek. Če bi padel gol ... Plačevali smo za napake in vsakič je bilo še težje. Ob polčasu so bili vsi jezni in nadaljevanje smo začeli dobro. Moramo se vrniti v psihološkem smislu. Želeli smo napadati in osvajati žoge zgoraj, plačevali pa smo, ko nam to ni uspevalo. Želeli smo si igralce s karakterjem, toda ni se razpletlo dobro. Rafael Benítez, trener Real Madrida

A nič ni mogel storiti že v naslednjem napadu, ki ga je po odloženi žogi s peto Neymarja neubranljivo v zgornji kot vrat z roba kazenskega prostora zaključil Andrés Iniesta. Suárez je v 55. minuti padel v 16-metrskem prostoru pod nedosojenim prekrškom Ramosa, nato pa prišel v novo izjemno priložnost, ki jo je zapravil s strelom mimo bližnje vratnice. Benítez je iz igre potegnil Jamesa in ga zamenjal z Iscom, gostujoči strateg Luis Enrique pa je kljub vodstvu aktiviral še Messija (zamenjal je Rakitića). Real je zapravil dve lepi priložnosti v ravno toliko minutah – strel Daniela Carvajala je od bloka zletel za las mimo vratnice, Varane pa je po predložku iz kota z glavo preizkusil Brava, ki je žogo ujel pod prečko. Messi je v 66. minuti prišel v prvo lepo priložnost, potem ko je najprej lepo iskal Suáreza, ki je slabo ustavil žogo, a je slednja kasneje prišla do Argentinca, ki je nastreljal Varana. Ronaldu sta Isco in Gareth Bale v 69. minuti pripravila vse za pomemben zadetek priključka, a je Bravo izvrstno stekel iz vrat in zaprl kot iz oči v oči s Portugalcem.

Izid bi se v korist gostov lahko spremenil še  v 72. minuti, ko se je Messiju odprl prostor, Argentinec pa je našel Suáreza, ki je nato pred Navasom slabo podajal vtekajočima soigralcema iz napada. Urugvajec je "napako" popravil že čez nekaj sekund, ko se je izognil zanki Realove obrambe in pobegnil pred Navasa, ga počakal in zadel s strelom na drugo vratnico. Iniesta je (kot je že običajno) dobil nekaj aplavzov s strani navijačev Reala, ko ga je Enrique v 77. minuti potegnil iz igre in vanjo poslal še Munirja El Haddadija. Benzema se je deset minut pred iztekom rednega dela znašel v dveh lepih priložnostih, enkrat se je slabo odzval v prepovedanem položaju, drugič pa je njegov poskus z glavo ustavil nepremagljivi Bravo. Reči so se v 84. minuti še poslabšale za Real, potem ko je rezervist Isco razdražen grdo pokosil Neymarja in dobil direkten rdeči karton. 

Benzema bi lahko vsaj malce omilil poraz, a se je poskus Francoza z roba kazenskega prostora v 88. minuti odkotalil mimo vratnice, priložnost za "petardo" pa je El Haddadi zapravil v naslednjem  napadu, ko je po podaji s strani grdo zgrešil. Bravo je za konec v 89. minuti s prekrasno parado še enkrat ustavil Ronalda, ko je Portugalec po strelu z glavo z neposredne bližine že hotel slaviti. Slavili so lahko po zadnjem sodnikovem žvižgu Katalonci, ki so pobegnili velikim rivalom že na šest točk in jim pred nadaljevanjem prvenstva primazali bolečo zaušnico, ki bo še dolgo odmevala.

Primera Division, izid:

Real Madrid – Barcelona 0:4 (0:2)
Suárez 11., 74., Neymar 39., Iniesta 53.
RK: Isco 84./Madrid

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (546)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stiflersmom
22. 11. 2015 19.06
+14
hehe.. zdaj se vidi kaj je real... in zdaj se vidi kaj je ena barca... vse se vidi
realmadrid 1
23. 11. 2015 18.21
+0
StarDeluxe
22. 11. 2015 18.47
+11
FC Barcelona - the ultimate team! Kako bo šele po zimskem prestopnem roku ko prideta Turan in Vidal in ko bodo spet lahko kupovali...ne upam si trditi. :)
11Njr
22. 11. 2015 16.52
+9
mene samo zanima koliko tekem prepovedi bo dobil isco za tako nešportno potezo
apodgraj
23. 11. 2015 07.36
+3
Mene pa tudi zanima , kakšno kazen bo dobil Ronaldo za grob namerni prekršek udarec Avlesa s komolcem .
vrhoo
22. 11. 2015 14.47
+15
Barcelona je izvedla teroristični napad z atomsko bombo sredi Madrida..... haha 4 ,0 barcaaa :D
pikachujekul
22. 11. 2015 12.12
+15
komi čakam, da vidim, kak jih bodo navijači Barcelone sprejeli na tekmi proti romi. Noro vzdušje bo:D
šumar
22. 11. 2015 12.10
+10
obrez in navas sta dobila lekcijo haha
Dobrovoljac
22. 11. 2015 11.56
-15
Real potrebuje 2 kvalitetna napadalca,ker Benzema je zanič! Ageurota naj kupjo pa še kerga. Bale prodat pa krosa,rabmo še enga playmekera ker Modrič ne more use sam. Ronaldo pa nazaj na svojo pozicijo,kjer je zdej nesposobni Bale. Pa enga namesto Danilo pa bomo spet prava ekipa.
Toxix
22. 11. 2015 12.24
+1
Aguerota ne dobite pa da je bog hh... njegove sanje so igranje zraven Messija, v Real sem 1000%, da nikoli nebo šel :)
7strel
22. 11. 2015 12.30
+10
jaaa vsee pokupte .D hahaha kupte kar hocte dokler ni ekipe ki igra skupaj ni željene igre
carli17
22. 11. 2015 12.35
+7
Nedvomno je Real velik klub in ima dobreo ekipo !! ampak ,da gradijo igro samo na Modriču je pa malo smešno. preveč je teh zvezd v ekipi in včeraj so dobili lekcijo,da je lep cajt nebjo pozabli. Ni trener kriv ,da ne špilajo kot je treba. ne menjat renerja ampak igralce
apodgraj
22. 11. 2015 18.55
+5
Ne vem, kam je treba postaviti Ronalda , da bo lahko igral tako , kot si on želi . Praktično igra na vseh pozicijah , pa se nikjer ne izkaže . Njegov osebni problem je ravno v tem , da dela vse na silo in noče spoznati , da postajajo drugi boljši in uspešnejši in da se njemu zaključuje nogometna kariera .
danijo7
22. 11. 2015 11.42
+36
PRVIČ SE OGLAŠAM. ŽE LEP ČAS BEREM VAŠE KOMENTARJE Z RAZNIMI VZDEVKI IN NE MOREM VERJET S ČIM SE ENI LJUDJE UBADAJO. PRAV ZANIMIVO JE BRANJE VAŠIH KOMENTARJEV IN MNENJ. SEVEDA OD OBEH PRIVRŽENCEV KLUBOV. PA SPLOH VESTE KOLIKO ODLIČNIH KLUBOV OBSTAJA TER IGRALCEV. SPLOH VESTE KAKŠEN PROCES JE POTREBEN, DA DEJANSKO DELUJEJO VELIKIM KLUBI ZA USTVARJANJE KAKOVOSTNEGA IGRALCA. SEVEDA PA NATO SESTAVIT EKIPO, KI BO V PRVI VRSTI IMELA PRIPADNOST DO KLUBA TER KEMIJO,KER BREZ KEMIJE MED IGRALCI NI PRAVE EKIPE, PA LAHKO IMA TRENER ( SEVEDA MORA IMETI AVTORITETO ) NE VEM KAKŠNE VRHUNSKE IGRALCE IN TAKO NAPREJ. O TEM SE LAHKO PIŠE V NEDOGLED, ČE SEVEDA IMAŠ KAJ ZNANJA O NOGOMETU. BOMO ŠE KAKŠNO KOMENTIRALI O TEJ ZADEVI SEDAJ PA O TEKMI. JAZ SEVEDA NAVIJAM ZA REAL OD MALIH NOG IN TO ME JE NEKAKO NAVDUŠIL OČE - NEKJE 35 LET. SEM OSEBA, KI SE NEKAJ ODLOČI TAKO JE TUDI PRI IZBIRI MOJEGA KLUBA, STOJIM ZA TEM, TO SE PRAVI V DOBREM IN SLABEM IN NE GLEDE NA POLITIKO KLUBA. VČERAJ JE BARCELONA REALU DALA ENO VELIKO ŠOLO PRAVEGA-GLEDLJIVEGA NOGOMETA ZARADI KATEREGA HODIJO NAVIJAČI NA TEKME TER SEVEDA PRED MALE ZASLONE. ŽAL NI BILA TO TEKMA, KI BI SE JI REKEL EN PRAVI DERBI, SAJ STA ZA TO POTREBNI DVE EKIPI NE PA SAMO ENA. TO JE PRIPADNOST DO GRBA KLUBA IN RES NEVERJETNA KEMIJA MED IGRALCI BARCELONE, ŽAL NA MOJO VELIKO RAZOČARANJE TEGA IGRALCI REALA NIMAJO NE GLEDE NA VELIKO VREDNOST EKIPE IN KVALITETO IGRALCEV. ČEPRAV NAVIJAM ZA REAL MI JE BILO PRAV LEPO GLEDAT EKIPO BARCELONE KAKO ENOSTAVNO SE LAHKO IGRA NOGOMET IN TOM ŠE BREZ MESSIJA - ZA MENE NAJBOLJŠEGA IGRALCA TEGA OBDOBJA. RES KAPO DOL PRED TO GENERACIJO BARCELONE. ŽELIM JIM, DA OSVOJIJO ČIM VEČ LOVORIK IN TO OD SRCA.
modelx
22. 11. 2015 14.05
-5
a se ti je tipkovnica zataknila? obstajajo tudi male črke, da veš... a znaš le velike brat?
apodgraj
22. 11. 2015 18.58
+3
danjo-resnčna zgodna , ki se jo splača prebrati .
Symbolic
22. 11. 2015 21.21
+2
Lepo, lepo... samo "Vojna in mir" je zdavnaj napisana...
bizgecc
22. 11. 2015 11.05
+19
Pozdravljeni navijači. Moral sem se oglasiti, predvsem zaradi tega, ker ste me navijači napadali in napovedovali petardo v Barcini mreži. žal se to za vas ni uresničilo. Gre za kar nekaj stvari. Barcelona je pokazala, da brez Messi-ja zna igrati. Real je bil v popolni postavi, nima nobenih problemov glede poškodb. Po mojem je CR odigral dobro tekmo, mogoče najbolje od Reala. Modrič je pokazal, da če ni njegovega dne ni Real atomski. Kaj reči o Barceloni? Odigrali so dobro. Kdo je bil najboljši se ne morem opredeliti saj tavam med petimi (Bravo, Iniesta, Roberto, Suarez in Neymar). Skratka, veselim se zimskega prestopnega roka, saj imamo dva igralca,ki sta že naša. Liga še zdaleč ni v fazi, da bi bila odločena in se še bo dogajalo marsikaj.
Klavdij Volk
22. 11. 2015 10.09
+17
Sramota milijonarji,raje posadite krompir na igrišče,če bo sploh rastel od lenobe..
piuski
22. 11. 2015 10.41
+1
klavdo,smo jim pokazali šolo fuzbala,se vidmo ukul 17 pred dvorano,MLINAR.
TheDoctor46vale
22. 11. 2015 10.06
+10
hahaha zgubil so zelo pošteno
7strel
22. 11. 2015 10.04
+21
Govorilo se je da barca nemore bit bolsa kot v časih guardiole :) bojim se da so lani bili za odtenek bolsi in letos kaze da enostavno bolj ko gre proti koncu bolj se forma stopnjuje poleg tega pa bojo v ekipi še novi igralci 2 del sezone kar bo barco še dodatno razbremenilo MSN je nedvomno napad vseh napadov barca je uspela v teh 15 letih ustvariti POŠAST :D
apodgraj
22. 11. 2015 10.28
+37
Barcelona je ekipa , kjer igrajo eden za vse in vsi za enega in tudi Messi se striktno prilagaja temu konceptu igre . To dela ekipo homogeno in učinkovito . Ni pomembno , kdo doseže gol , pomembno je, da ekipa zmaga . Real je vsa leta vse preveč pozornosti polagal samo na enega igralca in to na Ronalda. Vse se je moralo vrteti tako ,kot si je želel Ronaldo . Danes se nič več ne vreti okrog njega , videti je kot samotni jezdec , ki se je nekje izgubil v puščavi in ne najde poti iz samote .
carli17
22. 11. 2015 12.37
+5
metallica-one
22. 11. 2015 13.58
+6
Toxix
22. 11. 2015 08.41
+23
Navijam za Barcelono in tudi upam si rečti, da je Barcelona korak pred Realom. Barcelona je doktor nogometa. Nobenga ne žalim ampak Real je deftinitivno zaigral eno najslabših iger v zadnjih 5 letih. Enostavno so imeli 2 nevarni akciji in to je bilo to v vsej igri. Benitez jih je uničil.
Toxix
22. 11. 2015 08.58
+25
Munirjeva igra je bila njegova najslabša v njegovi karieri. Brez njega bi bil razultat. 7-0.
mmickica
22. 11. 2015 09.12
+18
Vprašanje, če je kriv Benitez! Jaz bi rekla, da je kriv Enrique!
apodgraj
22. 11. 2015 10.44
+13
Ne vem zakaj bi bil kriv Benitez . Krivi so sami igralci , očitno niso dovolj dobri ,da bi zmagali . Realov napad v najboljši zasedbi z "zvezdnkom" Ronaldom načelu, ni bil sposoben doseči niti enega gola . Ronaldo , Bale , Benzema in še nekateri ..so igralci , ki ne bi smeli igrati v ekipi Reala , ker si tega prosto ne zaslužijo . Ampak Ronaldo je še vedno zvezdnik in prvi igralec Reala , po mnenju nekatrih športnih komentatorjev in slepih njegovih navijačev . Poleg tega, da je na vsaki tekmi slabši ( slabši skoraj ne more biti ) , še potuhnjeni igralec , ki zna zelo spretno in močno uporabljati svoje komolce . Včeraj se je Barca igrala z Realom tako , kot se igra mačka z mišjo . Kljub mali minutaži je Messi pokazal , da ni pozabil igrati nogometa in da je velika dodana vrednost za Barcelono .
carli17
22. 11. 2015 08.30
+22
NO V MADRIDU JE IZREDNO STANJE ZARADI TERORISTOV IZ BARCELONE ,KI SO TORPEDIRALI BERNABEU HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA KA SMO VAM NAREDLI JOKAJTE KRISTINCE
the kop
22. 11. 2015 08.28
+31
zame včeraj najboljše claudio bravo! tip je branil res fenomenalno!
modelx
22. 11. 2015 14.09
+5
jap, dobili smo dobrega golmana. valdez je bil odličen, podcenjen, vendar je znal narediti kakšno ogromno kozlarijo. bravo jih do sedaj ni, je pa včeraj jokico 2x totalka osramotil.... toliko o nosilcu zlate kopačke. zgleda, da mu je zgnila....
EasyE
22. 11. 2015 08.21
+19
Sicer je razmerje v zmagah nekje 72:69 za Real, toda po moje je v zadnjih 5 letih razmerje 17.3 za Barcelono, pa saj jih skoraj vedno namažejo.
mmickica
22. 11. 2015 08.18
+36
Čestitke Barci za prekrasno igro in gladko visoko zmago! Pred dvema mesecema, ko se je poškodoval Messi, si tega verjetno največji optimisti niso upali napovedati! In ravno to me najbolj veseli, Barca NI Messi, je pa super, da ga imamo! In komaj čakam, da si poplnoma opomore in da vidimo, kakšne predstave nas čakajo šele z njim, če so že brez njega tako močni! Včeraj so bili res vsi odlični, predvsem pa sem vesela, da se je Bravo spet vrnil v staro formo.
Porocilo
22. 11. 2015 08.32
+29
Messi je vceraj odigral na minutazo odlicno. Podaje, preigravanje in se vlekel je po tri igralce Raela na sebe. Strupen bo, ko bo 100% pripravljen.
kritika1
22. 11. 2015 09.52
+14
To je komentar vreden pohvale in dejstvo je, da je Barcelona klub, ki ga res zaznamuje Messi, vendar so ostali pokazali, da zmorejo in znajo tudi brez njega in da je Messi igralec, ki zna uporabiti tudi glavo, počasi postaja pravi organizator in ne samo "strelec".
pikachujekul
22. 11. 2015 11.46
+11
pa Messi je ata Barcelone.Ni Messi Ronaldo, prva je ekipa. In ot tudi Messi počne, ko igra na sredini. Itak so njegove podaje božanske, in v napadu ma Suareza in Neymarja, kaj čes boljšega
modelx
22. 11. 2015 14.28
+2
ko se je messi poškodoval, igra barce ni bila na nikakršni ravni. takrat sem zapisal, da bo krvavela do spomladi, ko bo prišel arda. pa ti hudiči postavijo zadevo na glavo. sredina in obramba sta postali dovolj kompaktni, jih tudi realčkarji niso mogli prebiti. o napadu je škoda besedi. ko ujame formo še messi, bog pomagaj nasprotnikom... v laligi bo le vprašanje motivacije proti slabšim klubom. dejstvo je, da prvenstvo še zdaleč ni odločeno in se ga dobiva in izgublja proti klubom iz dna lige. in tu je dejstvo, da je real boljši (včasih tudi zaradi sodnikov in penalov).
pikachujekul
22. 11. 2015 18.19
+3
Messi je v formi. Dva meseca ni igral, pa bi lahka mel dve asistenci v 30 minutah in še gol. Po poškodbi kolena, kar je kr resna stvar:D Messi je prišu včeri not, da še bol upočasni igro. Da bi igral na polno, bi blo pa res neumno. V 30 minutah je naredu 10000x več , kot vsi Realovi igralci
POVEMRESNICO
22. 11. 2015 07.38
+21
Nisem gledal tekme v direktnem prenosu. Sem pa pogledal posnetek. Učna šola nogometa za Real. Vendar z veliko ceno. Poraz, rdeči karton, psihološko velik padec. Upam da se tako kmalu ne poberejo. Danes Real enostavno ni obstajal. Aja, sem pozabil vprašati. Je CR7 bil na igrišču ali ga je režiser pokazal vedno znova in znova iz izložbe?
LaFerrari
22. 11. 2015 08.26
+13
bil bil samo z žogo se je bolj malo srečal pe de r ci na
POVEMRESNICO
22. 11. 2015 07.32
+6
Nisem gledal tekme v direktnem prenosu. Sem pa sedaj pogledal posnetek. Učna šola nogometa za Real. Vendar z veliko ceno. Poraz, rdeči karton, psihološko velik padec. Upam da se tako kmalu ne poberejo. Danes Real enostavno ni obstajal. Aja, sem pozabil vprašati. Je CR7 bil na igrišču ali ga je režiser pokazal vedno znova in znova iz izložbe? " Kelner " pa bo verjetno kmalu brez službe, kaj?
apodgraj
22. 11. 2015 10.48
+4
Če bi igralca na tekmi ocnenjevali po poseti žoge (koliko žog je sprejel in oddal ) , potem bi bil Ronado zopet najslabši igralec , ne samo v ekipi Reala ,tudi tekme .
Trend01
22. 11. 2015 11.03
-8
podrgaj - Zakaj na pamet? A veš kako imaš narobe? Daj poglej statistiko najprej. Ronaldo 29/26 (poskus podaj/uspešne podaje); Marcelo 28/21, Benzema 18/15; Bale 23/17; James 24/19, Danilo 33/27. Ostali so bili solidnejši. Za t.i. špic igralca, je 29/26 povsem dobra staistika. Na Barcini strani je bil npr. Suarez mnogo slabši v tem elementu 32/18. Ostali so ga pa seveda povozili. A tika-taka pač omogoča veliko podaj. 650 Barcinih poskusov proti 430 Realovim. Daj, malo korektnosti. Saj si imel zadnje čase dobre komentarje. Korektne. Ne zdaj spet nekaj na pamet. Sicer bomo kmalu spet govorili, da je Zemlja ravna. Namreč tako izgleda spodaj, ko nekdo trdi, da je imel Messi 7 driblingov in mu vsi pritrjujejo.
KiNgKoNg
22. 11. 2015 18.29
+1
Ti tako utrujaš s to tvojo statistiko da si že dolgočasen.
Trend01
22. 11. 2015 18.54
-2
Dejstva so dejstva. Tebi pa ni treba tega brati. Enostavno. Na neresnice pa vedno odgovarjam. Tudi v dobrobit Barcelone že večkrat. ALi drugih klubov. Preziram laži in širjenje neresnic.
apodgraj
22. 11. 2015 19.25
+4
Trend-Suarez je bil statistiki sprejema in oddaje žoge nanj uspešen od Ronalda . Suarez je zabil dva gola -Ronaldo pa kaj . S statistiko , se ne ukvarjam , Včasih pa iz dolgega časa spremljem in namerno merim čas , koliko čas je bil brez dotika s žogo , koliko strelelov in priložnosti je imel in rezultati so nič kaj spodbudni za igralca takega kova . Tudi jaz sem večkrat kritiziral Naymarja, da preč pretirava s preigravanji in preveč žog izgubi in hromi efikasnost napada . Tudi za Suareza sem večkrat uporabil slabo kritiko , ki je letela na račun pomankljivosti pri sprejemu žoge in neefikasnosti pred golom . Toliko , se pa tudi spoznam na igro nogometa , da lahko korektno ocenim igro ispostavljenega igralca , saj sem tudi sam več let akitvno igral nogomet -že takrat , ko še niste bili na svetu . Igral sem v letih , ko je bil Mariborski Branki v prvi jugoslovanski ligi .
Štanjkol
22. 11. 2015 07.26
+10
Kaj ET vesoljček se je obesil?