Nogomet

Valverde zadovoljen s prvimi stotimi dnevi na Camp Nouu: Ekipa si zasluži oceno deset

Barcelona, 20. 10. 2017 19.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je nedavno izjavil, da so se navijači na Camp Nouu "zaljubili" v trenerja Ernesta Valverdeja, ki je svojo epizodo po povratku v Katalonijo sicer začel z bolečima porazoma na superpokalnih tekmah z madridskim Realom. A od avgusta se je spremenilo marsikaj ...

Za Ernestom Valverdejem je prvih sto dni na klopi Barcelone, ki vodi tako v španskem prvenstvu kot v svoji skupini Lige prvakov, kjer so Katalonci nazadnje ugnali Olympiakos (3:1). Proti bivšim delodajalcem, s katerimi je osvojil tri državne naslove v Grčiji, je Valverde lahko vnovič užival v predstavi varovancev, ki jih ni zmedla niti izključitev Gerarda Piqueja v prvem polčasu. Vnovič sta blestela Paulinho in Lionel Messi, ki je s stotim golom v evropskih tekmovanjih le uspel doseči veliki osebni jubilej. "Naša glavna naloga je skrb za igro. (Prvih sto dni) ni bilo dolgočasnih, niti slučajno. Bomo videli, če bo naslednjih sto mirnejših. Kakšno oceno bi dal ekipi? Dal bi oceno deset, zdaj pa se posvečamo 265 dnem, ki prihajajo," ostaja skromen Valverde, sicer nekdanji napadalec kluba s Camp Noua. Glede besed predsednika Josepa Marie Bartomeua o ljubezni, ki je vzcvetela med trenerjem in navijači, pa je dodal: "Saj veste, kako gre z ljubeznijo v nogometu. Zaljubiš se in nato ta ljubezen tudi mine. Pri Barci mi je všeč veliko reči. Veličina kluba, to, kako ga ljudje čutijo. Veliko reči."

Strateg Barce se je izkazal v prvih treh mesecih za krmilom katalonskega velikana.
Strateg Barce se je izkazal v prvih treh mesecih za krmilom katalonskega velikana. FOTO: AP

Barcelona je na zadnji tekmi z Olympiakosom na deževnem Camp Nouu povedla po avtogolu gostov, ki ga je s "podajo" pripravil Gerard Deulofeu. Katalonec, ki se je po številnih posojah vrnil v staro jato, je v javnosti nedavno spregovoril o velikem zadovoljstvu, ki ga čuti pod taktirko novega trenerja. "Oni dan je odigral dobro tekmo. Sodeloval je le v prvem polčasu, a je delal razliko. Zaradi njegovega načina igre ga iščemo. Predvsem išče kazenski prostor. Igralci, ki toliko tvegajo, imajo, če se počutijo dobro, več možnosti za uspeh. V situacijah ena na ena gre na vse ali nič. Glavno je, da se dobro odločiš, kdaj to narediš," je varovanca pohvalil Valverde, ki pravi, da bo previden, ko bo šlo za vnovič poškodovanega Jordija Albo, ne skrbijo pa ga niti težave napadalca Luisa Suareza: "Res je, da je imel oni dan nekaj manjših bolečin, a nič hujšega. Luis dobro sodeluje in z golom Atleticu je odigral izvrstno tekmo. Proti Olympiakosu prav tako. Tri ali štiri priložnosti bo imel zagotovo, ali pa jih bo ustvaril. Če pa ne, bo mešal štrene nasprotnikom. Menimo, da poškodbo dobro prenaša, ni preveč resna. Spet se mu pojavlja težava, ki jo je že imel. Skrbelo bi me, če ne bi prihajal v priložnosti. Nekaj običajnega pa bi bilo, da bi jih začel izkoriščati."

Medije je na petkovi novinarski konferenci zanimalo tudi, kako mu je uspelo tako hitro prepričati zvezdnike v slačilnici, s katerimi je imel v zadnjih letih nemalo težav njegov predhodnik Luis Enrique. "Nerad govorim o teh rečeh, ker nam zdaj reči gredo dobro od rok, vsi se objemamo in to je zelo lepo. A vsi vemo, da se lahko vse skupaj izjalovi. Takrat se bo začelo govoriti, da nisi prepričal ljudi. Zdaj smo v dobrem stanju, ker ima ta skupina igralcev ambicije in reči so zato lažje. V nekaterih rečeh se moraš prilagoditi ti, v drugih pa igralci," pravi Valverde, ki je priznal, da ne ve, če je bil Kylian Mbappe poleti res blizu prestopu v Barcelono: "Ne, da bi vedel. Ne vem. Nimam pojma. Predvidevam, da ne, ker ga ni  tukaj. Barca je vedno pozorna, ko gre za možne izboljšave v ekipi. Govorim o klubu kot celoti. Ne osredotočam se preveč na ostale igralce. Moja ideja je, da okrepim igralce, ki jih že imam." Po hitrem postopku je tudi utišal namige, da se bodo Katalonci borili za trojno krono: "Trojna krona? Dajte no ... Zdaj smo v prvenstvu, želimo ohraniti dobro formo v La Ligi. Želimo osvojiti vse naslove, ker je to naša obveza, a ničesar ne načrtujemo. Začenjamo od številke ena. Od tu naprej pa gremo tekmo po tekmo, kot gre famozni rek ..."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BBarca
21. 10. 2017 20.27
+2
Evo, kaj sem vam rekel. Trenutno igra Valencija najlepši nogomet v Španiji. Razbili so Sevillo s kar 4 proti 0. Če bi tako formo držali skozi celo sezono, se jim obeta napad na naslov. Bi bilo lepo videti po dolgem času tudi druge ekipe v vrhu.
ehjaehja
21. 10. 2017 16.26
-12
verjetno je bil zadovoljen tudi z dvemi porazi na elklasiku hehehe
BBarca
20. 10. 2017 21.09
+5
Pa da ne bomo govorili le o Barci in Realu; jaz bi posebej pohvalil Valencijo in trenerja Marcelina Torala. Kaj je on naredil iz skropucala lanske sezone - neverjetno. Valencija je trenutno druga na lestvici. Dali so 21 golov, dobili pa 10. To pomeni, da imajo drugi najboljši napad, v prvi vrsti z letos odličnim Simone-om Zazo. In jutri bom poleg tekme Barca-Malaga z veseljem pogledal tudi Valencia-Sevilla. Tudi drugim bi toplo priporočal.
fihner
21. 10. 2017 14.21
+1
alien8potnik
20. 10. 2017 20.32
+15
tudi ti, velverde, si zaslužiš oceno 10. impresiven štart.
BBarca
20. 10. 2017 19.44
+10
Zaenkrat nimam večjih pripomb. Za moje pojme sicer Semedo premalo igra, pa glede na formo Suareza spredaj, bi lahko kakšno šanso dobil tudi Alcacer, je pa res, da tudi on ni pokazal glih kaj veliko. Mogoče gre Barcelona na kakem gostovanju preveč defenzivno v tekmo, pa je potem igra ''bolj grda'', a upam da se tudi to popravi. In preden začne kdo trobit o avtogolih; večina jih je bila posledica poskusa ubranitve ali strela ali podaje, ki bi se končala z zadetkom --> torej plod napadanja Barce. Pa še to: lahko bi zadeli kar precej več golov, a so namesto tega v tej sezoni že 11 stresli okvir vrat (na trinajstih tekmah). Kar se pa igralcev tiče: upam da se januarja poslovita vsaj Turan in Gomes. Ta dva nimata kaj iskati v tej ekipi. Me je pa zaenkrat močno presenetil Paulinho; res vzamem vse nazaj kar sem napisal o njem.
Felipao
20. 10. 2017 21.24
+3
Ne Paco ne Suarez nimata trenutno kaj iskati na igrišču. Jaz bi raje videl, da bi Valverde spet postavil Messija na centerfora, na levo krilo Denisa Suareza in na desno Deulofeuja. Letos so tekmo ali dve že odigrali v tej formaciji in izpadlo je odlično, skoraj tako kot včasih pod Guardiolo. Mimogrede, poleg Semeda mi ni jasno zakaj več ne igra Denis Suarez - do premora je redno igral in tudi zabijal gole, od takrat naprej pa že dve tekmi zapored sploh ni vstopil v igro. Da niti ne omenjam, da Sergi Roberto spet igra na boku namesto na sredini!!
BBarca
20. 10. 2017 21.33
+3
Povsem drži. Vse. Glede Suareza: zna že, a ne vem zakaj tega ne kaže že dalj časa. Nekateri omenjajo poškodbo na kolenu in da bi moral na operacijo. Kaj pa vem. Glede na formo definitivno ni za na igrišče, a vsi vemo kaj lahko dela ko je pravi. Paco je pa res imel menda dve dobri tekmi v dresu Blaugrane, je bil pa sniper pri Valenciji; tako kot Gomes je bil super pri netopirjih, zdaj pa poden.
Felipao
20. 10. 2017 22.04
+1
Baje da bo ob naslednjem reprezentančnem premoru novembra res odšel na operacijo. Koliko mi je znano ima
Symbolic
21. 10. 2017 19.38
+1
BBarca, za Semeda se popolnoma strinjam... Ne vem zakaj ga Valverde toliko "špara"... Roko na srce, jaz ožjo obrambo vidim brez Piquéja... Pod nujno poiskati zamenjavo...Moti me njegova nonšalantnost, vedno pade v neke probleme, ki se, z dobro dozo panike, vendarle končajo brez posledic za Barco... Suarez? Res ne vem kaj je vzrok njegovi neučinkovitosti... Pa trudi se, skoz je v nekih priložnostih... zadetkov pa ni... Opaža se zelo obetavna komunikacija Deulofeuja z Messijem... Aja, pa še to: Paulinha obvezno v prvi postavi!
BayernGomez
21. 10. 2017 20.45
Čeprav vem naj bi Benfica od Barce dobila več malo več kot pet milijonov evrov v primeru če Semedo v eni sezoni odigra več kot 50 tekem. Morda zaradi tega Velverde rotira na desnem boku.
BayernGomez
21. 10. 2017 20.46