Nogomet

Vardy: Grozijo mi s smrtjo. Nekateri so še naprej prepričani, da sem glavni krivec za Ranierijev odhod

Leicester, 21. 03. 2017 09.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je italijanski trener Claudio Ranieri pred mesecem dni izgubil službo pri lanskem prvaku Anglije Leicestru, se je začela pozitivna serija rezultatov lisic. A to ne zmanjšuje jeze številnih navijačev, ki nekatere zvezdnike ekipe še naprej obtožujejo, da so namenoma odgnali Italijana.

Prvo ime kluba Jamie Vardy je že ves čas tarča jeznih navijačev. Prav napadalec angleške reprezentance naj bi bil glavni krivec za odhod Claudija Ranierija.

Jamie Vardy se z angleško reprezentanco trenutno mudi na pripravah za nadaljevanje kvalifikacij za nastop na EP. Angleže, ki nastopajo v isti skupini kot Slovenija, konec tedna čaka domača tekma z Litvo.
"Pojavile so se govorice, da sem jaz zahteval odstop Ranierija. Ni res, to so laži, ki me bolijo in so me prizadele," že ves čas sporoča Vardy na družbenih omrežjih in dodaja: "Edino, za kar smo krivi vsi, je to, da smo kot moštvo odpovedali." A njegove besede številnih niso prepričale. Vardy je še naprej, v očeh številnih, glavni krivec za odhod izkušenega Italijana, ki je z Leicestrom spisal neponovljivo zgodbo. "Grozijo mi s smrtjo. Grožnje ne popuščajo. Nekateri so zelo vztrajni in neokusni. Ne bojim se za svoje zdravje, a verjemite, da ni prijetno," je otoškim medijem priznal prvi strelec lisic, ki je v zadnjem času še posebej zaskrbljen.

Jamie Vardy v dresu angleške reprezentance.
Jamie Vardy v dresu angleške reprezentance. FOTO: AP
"Dobro, razumem, da sem tarča neokusnežev, ki ne verjamejo, da nimam nič z Ranierijevim odhodom. A v zadnjem času so se spravili tudi na mojo družino. Pred dnevi je neznanec skušal ženo zriniti s ceste. Ni prvič, da se z avtom zabijajo vanjo. To je višek. Razumem, da gre zame, a da ustrahujejo družino. Tega ne morem razumeti."
Claudio Ranieri je le devet mesecev po osvojitvi sploh prvega naslova prvaka v zgodovini Leicestra dobil nogo.

Claudio Ranieri je klub vodil od leta 2015, pred tem pa je vodil številne druge klube, med drugimi Napoli, Fiorentino, Valencio, Atletico Madrid, Chelsea, Juventus, Romo, Inter, Monako, bil pa je tudi selektor Grčije. Craig Shakespeare, sprva le začasni trener angleških nogometnih prvakov Leicestra, bo ekipo vodil do konca sezone, so pred dnevi potrdili v klubu. Shakespeare je bil pred tem pomočnik Ranierija, vsaj do konca sezone pa tako postaja glavni trener.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
21. 03. 2017 18.17
-4
Sicer ne verjamem v kakšne zarote. Je pa res, da se je ranieri na račun naslova precej obogatel...morda je vardija in druščino to precej peklo in so ga odžagali...
Ibrahim99
21. 03. 2017 18.14
+2
Prav nič se mi ne zdi pošteno da so nogometaši Leicesterja tako bojkotirali Claudia Ranierija.
Paštašutar
21. 03. 2017 11.53
+12
Groznje ne peljejo nikamo,AMPAK vse ostalo govori,z rezultati skupaj,da je bil Ranieri bojkotiran,druge razlage za stiri zaporedne zmage po odhodu Ranierija NI !!
motorist_mb
21. 03. 2017 11.00
+0
Ranieri bi moral posredovat!