Nogomet

Večni favoriti ostajajo brez zmage na letošnjem pokalu narodov, Maročani pred 'slone'

Oyem, 20. 01. 2017 18.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slonokoščena obala je v slogu Portugalske na lanskem evropskem prvenstvu turnir začela brez zmage. Močna reprezentanca, ki je vedno med glavnimi favoriti za končno zmago, je tudi na drugi tekmi remizirala, potem ko je DR Kongo dvakrat tudi vodila (2:2). Maročani so na večerni tekmi ugnali Togo in prevzeli drugo mesto (3:1).

Gana je zmagovito začela tekmovanje v svoji skupini.
Gana je zmagovito začela tekmovanje v svoji skupini. FOTO: AP

DR Kongo je pred večernim dvobojem Toga in Maroka ubranil vrh skupine C in v Oyemu remiziral s Slonokoščeno obalo (2:2). "Sloni", ki so kljub talentirani generaciji v zadnjih letih osvojili le en afriški naslov, so tudi drugo tekmo turnirja začeli slabo in zaostali po zadetku Neeskensa Kebana v deseti minuti. Wilfried Bony je 15 minut kasneje izenačil, že v enem naslednjih napadov pa se je DR Kongo vrnil v ospredje z zadetkom Juniorja Kabanange. Sredi drugega polčasa je točko "slonom" rešil Serey Die. Za branilce naslova iz Slonokoščene obale je to že drugi neodločen izid na letošnjem tekmovanju, saj je DR Kongo je prvenstvo začel z zmago z 1:0 proti Maroku, medtem ko je Slonokoščena obala igrala neodločeno 0:0 s Togom. Na lestvici tako vodi DR Kongo s štirimi točkami, Slonokoščena obala je zasedla drugo mesto z dvema, a ima tekmo več.

Zdrs "slonov" je zvečer izkoristil Maroko, ki je odgovoril na hiter vodilni zadetek Toga in že v prvem polčasu preobrnil rezultat, v drugem pa potrdil zmago. Dossevi je po hitrem protinapadu in podaji v globino natančno meril v daljši kot nasprotnikovih vrat za 1:0, a so Maročani že po manj kot desetih minutah izid poravnali: napadalec Aziz Bouhaddouz je nebeško skočil po podaji iz kota in zadel v prazno mrežo ob neprepričljivem vratarju. Tako kot za prvega je tudi za drugi zadetek svojega moštva podal Fajcal Fajr, tokrat iz "skrajšanega kota" s prostim strelom blizu roba kazenskega prostora, ko je član španskega Deportiva La Corune s še enim izvrstnim predložkom našel branilca Romaina Saissa za še drugi gol z glavo na tekmi. Obračun je z na videz nenevarnim strelom z razdalje, ki je ob čudnem odboju od zelenice presenetil vratarja Toga, v 72. minuti odločil še en član španskega kluba, Malage, Youssef En Nesyri.

Izida 2. kroga skupinskega dela Afriškega pokala narodov:

Skupina C (Oyem)

Slonokoščena obala ‒ DR Kongo 2:2 (1:2)
Bony 28., Die 67.; Kebano 10., Kabananga 28.

Maroko ‒ Togo 3:1 (2:1)
Bouhaddouz 14., Saiss 21., En-Nesyri 72.; Dossevi 5.

Lestvica:

DR Kongo 2 1 1 0 3:2 4 točke
Maroko 2 1 0 1 3:2 3
Slonokoščena obala 2 0 2 0 2:2 2
Togo 2 0 1 1 1:3 1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.