Nogomet

Vesel dan za navijače Liverpoola: Gerrard potrjen za trenerja klubske akademije

Liverpool, 20. 01. 2017 19.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po govoricah, ki so napovedovale takšen razplet, je angleški prvoligaš Liverpool le potrdil povratek klubske legende Stevena Gerrarda. Nekdanji reprezentant Anglije je po povratku iz Združenih držav Amerike in uradnemu slovesu od zelenic prevzel mesto trenerja klubske akademije.

Gerrard proslavlja zadetek v majici "galaktikov" iz Los Angelesa.
Gerrard proslavlja zadetek v majici "galaktikov" iz Los Angelesa. FOTO: AP

Steven Gerrard se je vrnil v Liverpool, navijači rdečih ga, vsaj na uradnih tekmah, ne bodo mogli več spremljati v svetem dresu kluba z Merseysida, a jih je novica o povratku legende vseeno močno razveselila. Gerrardu so pri Liverpoolu odstopili mesto trenerja v klubski akademiji, medtem ko dokončuje trenersko A-licenco. Z delom bo nekdanji kapetan Liverpoola začel februarja in tako se ekspresno vrača v staro jato, ki se ji je kot osemletni deček pridružil leta 1987. Skozi taisto klubsko akademijo se je prebil v prvo moštvo rdečih, s katerimi je osvojil peti naslov v Ligi prvakov, medtem ko mu ligaškega pokala kljub nekaj zmagam v domačih pokalih nikoli ni uspelo dvigniti. "Počutim se, kot da zaključujem krog s povratkom tja, kjer se je vse začelo. Toda ta odločitev ni temeljila na čustvih, to je tisto, kar lahko v tem trenutku ponudim Liverpoolu in način, na katerega lahko pomagam," je povedal Gerrard.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dolgoletni angleški reprezentant je bil celotno kariero zvest Liverpoolu, nazadnje se je preizkusil v Združenih državah Amerike pri Los Angeles Galaxyju, od koder pa se je hitro vrnil. "Mislim, da ni potrebe, da bi ljudem pojasnjeval, koliko mi klub pomeni, moram jim le povedati, da sem, ko je moj povratek postal resna opcija, želel biti prepričan, da bom imel vlogo, v kateri bom lahko pripomogel celotni organizaciji. To se je enostavno zdela prava poteza za vse vpletene strani v pravem času," še pravi Gerrard.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hoilongmai
21. 01. 2017 15.40
Danes je se bolsi dan za liverpoolove navijace :P
RdečiKarton
21. 01. 2017 08.54
+1
Legendarno! Upam da bom doživel Steva kot 1. trenerja Lpoola nekega dne.