VIDEO: Moravac gost Uefe na futsal finalu: Portugalci so do naslova prišli podobno kot njihovi kolegi iz nogometa

Streljaj od Lukne, na stadionu Ljudski vrt, je Ljubomir Moravac vse do tragične prometne nesreče igral za B-ekipo Maribora. Tik pred kvalifikacijsko tekmo z Gabalo avgusta 2016 je Slovenijo pretresla novica o nesreči, ki je vijoličnim za vedno vzela dva nogometaša. Moravac je preživel, a so mu morali amputirati roko, vseeno pa je ljubezen do nogometa ostala še kako živa.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video


Ljubomir Moravac Bojan Ban

Ljubomir Moravac in direktor Maribora Bojan Ban. (Foto: Damjan Žibert)

Spomnimo, evropska nogometna zveza (Uefa) je v sklopu svoje kampanje Equal Game, ki podpira boj proti diskriminaciji vseh vrst, predstavila zgodbo srbskega vratarja NK Maribor Ljubomirja Moravca. Moravac je v hudi prometni nesreči pred slabim letom in pol izgubil roko, a tudi po zaslugi vijoličnih še vedno ostaja povezan z nogometom. Je na dobri poti, da postane nogometni sodnik. "Po poškodbi se nisem videl, da bi lahko nadaljeval v nogometu," je še pristavil Moravac. "Mislil sem si, da je to konec moje nogometne kariere. A nato sem našel način, da sem se vrnil. To je zame novo obdobje. Nisem več igralec, zdaj sem sodnik, želim pa še naprej po tej poti. Želim si izkusiti še več reči in v življenju doseči čim več. Mislim, da sem sposoben in da mi lahko uspe. Preživel sem, to pa je privilegij, ki te žene k temu, da razmišljaš pozitivno. Verjamem, da je lahko kdor koli del nogometa. Ni pomembno, kdo si. Izgubil sem roko in še vedno sem del nogometa. Res menim, da je nogomet odprt za vse," je takrat izjavil 23-letnik, ki je bil poseben gost Uefe na finalnem dnevu v futsalu v Stožicah. "Hvala vsem, da so mi omogočili prekrasen dan."

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev