Nogomet

VIDEO: Šporar: V dvoboj s sosedi Avstrijci bomo vstopili z velikim motivom

Brdo pri Kranju, 20. 03. 2018 08.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./B.B.
Komentarji
3

Ljubljanski napadalec Andraž Šporar se je razveselil vpoklica v slovensko reprezentanco, ki je prišel zaradi njegovih dobrih predstav in golov, ki jih pridno zabija v dresu slovaške ekipe Slovan Bratislava. Nekdanji nogometaš Olimpije komaj čaka na prijateljski tekmi z Avstrijo in Belorusijo.

Več videovsebin
  • Andraž Šporar na zboru reprezentance pred prijateljskima tekmama
    01:00
    Andraž Šporar na zboru reprezentance pred prijateljskima tekmama
  • Iz 24UR: Prvi reprezentančni zbor pod vodstvom selektorja Tomaža Kavčiča
    01:56
    Iz 24UR: Prvi reprezentančni zbor pod vodstvom selektorja Tomaža Kavčiča
  • Pogovor z Josipom Iličićem na reprezentančnem zboru
    03:06
    Pogovor z Josipom Iličićem na reprezentančnem zboru
Tomaž Kavčič in Andraž Šporar
Tomaž Kavčič in Andraž Šporar FOTO: Damjan Žibert
Andraž Šporar je med tednom svojemu Slovanu zagotovil napredovanje v pokalni polfinale. Bratislavska zasedba se je pošteno namučila v tekmi z Mikulasom, ki je dobil prvi polčas, v drugem polčasu pa dvakrat izenačil. V sodniškem dodatku srečanja je na sceno stopil prav Šporar, ki je odigral drugi polčas, in v 92. minuti zadel za domače slavje s 4:3. Šporarjev soigralec in novi reprezentant Kenan Bajrić je pokalni obračun spremljal s klopi, znova pa je svoje mesto v obrambni vrsti zasedel včeraj. Slovan je v drugem krogu končnice z 2:0 ugnal Dunajsko Stredo, asistent pri drugem zadetku pa je bil Šporar, ki je igral do 89. minute. Dvanajsta zmaga je Slovan popeljala do drugega mesta, vodilni Spartak Trnava pa beži za deset točk.

Za Belorusijo Slovenija začetek poti na EP 2020
Andraž Šporar se je odlično znašel na Slovaškem.
Andraž Šporar se je odlično znašel na Slovaškem. FOTO: Damjan Žibert

S pripravami na bližnji prijateljski tekmi 23. marca z Azerbajdžanom in 27. marca v Ljubljani s Slovenijo so začeli tudi beloruski nogometaši. Na zvezi in v medijih poudarjajo, da je to začetek poti, katere končni cilj je nastop na evropskem prvenstvu leta 2020. Na spisku Igorja Krjušenka ni večjih presenečenj, je pa v zadnjem trenutku na spisku "belokrilih" nogometaša Apoela iz Nikozije Aleksej Gavrilovič (Dinamo Brest) zamenjal poškodovanega Denisa Poljakova. Že pred tem sta s seznama odpadla Sergej Černik, ki igra za francoski Nancy in in nogometaš ruskega Perma Sergej Balonovič. Ekipa se bo pripravljala v beloruskem nacionalnem nogometnem centru, končni spisek igralcev pa bo Krjukov sporočil tik pred poletom na Kavkaz.

Seznam Belorusije za tekmo s Slovenijo:
- vratarji: Andrej Gorbunov (Dinamo Minsk), Aleksander Gutov, Pavel Pavljučenko (oba Dinamo Brest);
- branilci: Aleksander Martinovič (Krasnodar, RUS), Igor Šitov (Astana, KAZ), Aleksej Gavrilovič (Dinamo Brest), Sergej Politevič (Genclerbirligi Ankara, TUR), Mihail Sivakov (Amkar Perm, RUS), Maksim Bolodko (Bate Borisov), Oleg Veretil (Dinamo Brest), Sergej Matvejčik (Šahtar, Soligorsk);
- vezni igralci: Sergej Kislak (Irtiš Pavlodar, KAZ), Stanislav Dragun, Igor Stancevič (oba Bate Borisov), Renan Bardini Bressan (Chavez, POR), Pavel Nehajčik, Pavel Savickij (oba Dinamo Brest), Ivan Majevickij (Astana, KAZ), Jurij Kendiš (Šerif Tiraspor, MOL), Jurij Kovalec (Pahtar Soligorsk),
- napadalci: Maksim Skaviš (Bate Borisov), Denis Paltev (Šahtar Soligorsk), Anton Saroka (Dinamo Minsk).

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tincoop
20. 03. 2018 10.28
+2
Totega se pa zaradi sovraznega govora nivinarji ne boste tako odlocno lotili. Je zalil vec ljudi kot samo enega populisticnega novinarja?!
CrackMilko
20. 03. 2018 19.57
+0
Najprej se nauči govorit slovensko, potem pa si vzami čas in razmisli, kakšna je razlika med navijaško parolo (pri "ubijanju" rivalov itak klasično blestijo viole) in tem, da se delaš norca iz smrti novinarjevega očeta in mu praktično groziš. Vem, da si zaprte glave, ampak se vseeno potrudi.
tincoop
21. 03. 2018 11.00
+0
Enacis viole in pri nzs registriranega nogometasa? Tudi ti nimas casa kaj prevec razmisljati?!