Nogomet

VIDEO: Jokić: Če bomo maksimalni in si upali igrati, potem nas bo tudi sreča poljubila

Brdo pri Kranju, 21. 03. 2018 14.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./B.B./STA
Komentarji
1

Slovensko nogometno reprezentanco čaka prva tekma pod taktirko selektorja Tomaža Kavčiča. Izkušeni reprezentančni branilec Bojan Jokić, tudi glavni kandidat za novega kapetana izbrane vrste po odhodu Boštjana Cesarja, meni, da je slovenska vrsta močnejša od avstrijske.

Selektor Tomaž Kavčič bo kot selektor prvič vodil moštvo na prijateljski tekmi z Avstrijo. V slovensko prid govori sicer skromna dosedanja statistika. Gre le za eno tekmo, ekipi sta jo odigrali 18. marca 1997 v Linzu, Slovenci so z zadetkoma Primoža Glihe in Ermina Šiljaka zmagali z 2:0. Na strani Avstrije pa je uvrstitev na lestvici Mednarodne nogometne zveze. Severni sosedi so namreč na visokem 28. mestu, Slovenci pa na 62. A tudi to Jokića ne moti preveč, saj meni, da je v slovenski vrsti na voljo še precej rezerv.

"Avstrijci imajo izvrstne posameznike, vendar mislim, da smo mi kot ekipa močnejši. Gremo po zmago," je odločen Bojan Jokić. Ta je v slovenski vrsti s 87 nastopi med najbolj izkušenimi, pred njim sta le Valter Birsa z 88 in Boštjan Cesar, ki bo v torek proti Belorusiji (petkove ne bo igral) odigral še svojo zadnjo reprezentančno tekmo, ki bo njegova 101. "Boštjan je pravi vodja. Rojeni vodja. Zelo dober igralec, veliko je dal naši reprezentanci. Pogrešali ga bomo. Upam, da bodo Stožice polne, da se bomo lahko dostojno poslovili od kapetana," pravi Jokić, ki je med glavnimi kandidati za novega kapetana.

"Mislim, da smo v preteklosti delali veliko napak. Vsi pa moramo biti na visoki ravni. Če bomo vsi na 100 odstotkih in si upali igrati, potem nas bo tudi sreča poljubila," meni branilec ruske Ufe, s katero je podaljšal pogodbo in dejal, da si tam želi tudi končati kariero.

Luka Krajnc in Bojan Jokić
Luka Krajnc in Bojan Jokić FOTO: Damjan Žibert

Pri Avstrijcih je ta strelski primat trdno v rokah Tonija Polsterja, ki je v državnem dresu zadel 44-krat. V zdajšnji zasedbi selektorja Franca Fode v tem pogledu prednjači Marko Arnautović s 16 zadetki, ima tudi največ nastopov (67). Po številu tekem za Avstrijo sledijo Sebastian Prödl (64), Aleksandar Dragović (61) ter Julian Baumgartlinger in David Alaba (59), ki je z 11 goli drugi med strelci.

Sodeč po spletni strani transfermarkt.com je prav Alaba, ki igra za Bayern, tudi najdražji Avstrijec, njegova tržna vrednost znaša 38 milijonov evrov, Arnautovićeva (West Ham), denimo, 18 milijonov. V slovenski vrsti Alabo prekaša Jan Oblak, vratar madridskega Atletica je po omenjeni spletni strani vreden 50 milijonov evrov. Kevina Kampla (Leipzig) tako kot Arnautovića ocenjujejo na 18 milijonov evrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

komarec
21. 03. 2018 18.59
Če bomo, če bi, če ..... s čeji sem jaz svetovni prvak brez konkurence. To se glasi takole: "Če bom na svetovnem prvenstvu najboljši in ne bom imel konkurence, bom svetovni prvak.