Nogomet

VIDEO: Iličić: Potrpežljivost je ključ do zmage proti ekipi, ki se brani

Brdo pri Kranju, 07. 10. 2015 18.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah opravila enega zadnjih treningov pred kvalifikacijsko tekmo za Euro 2016. Vadili so vsi reprezentanti z izjemo Kevina Kampla, ki proti Litovcem zaradi kazni ne sme igrati. Josip Iličić bo eden adutov slovenske izbrane vrste na tekmi proti Litvi.

Slovenija ima ob načrtovanih dveh zmagah zagotovljeno najmanj tretje mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije, dosegljivo pa je tudi drugo mesto, ki neposredno vodi na EP v Francijo, a le v primeru obeh slovenskih zmag in poraza Švicarjev v Estoniji. "Zavedamo se, da je še kar nekaj stvari odprtih. Razmišljati moramo o naši tekmi, toda tudi Švica ne bo imela lahkega dela z Estonijo. Ampak mi moramo razmišljati predvsem o naši igri, kako premagati Litvo in to je to," meni Josip Iličić, ki ključ do petkove zmage vidi v potrpežljivosti.

"Biti moramo potrpežljivi, ne smemo brez zveze izgubljati žog v napadu. Potrpežljivost je edina rešitev proti taki ekipi, ki se bo branila. Treba bo izkoristiti vsako priložnost, to je edini način za zmago," še pravi Iličić. Ker na sredini igrišča ne bo kaznovanega Kampla, bo od Jojota tako več odvisno? "Odvisno je od cele ekipe. Če ekipa ne funkcionira, tudi posameznik ne more nič narediti. Upam, da bo prava tekma za nas, da bomo dosegli čim več golov in vsako priložnost izkoristili. Vsako tekmo igram, da zmagam, da poskusim zadeti ali podati za zadetek. Tako pač razmišljam. Nič drugače ni v reprezentanci," je zaključil Iličić.

Iličić bo bržčas član prve postave v petek, tako kot Samir Handanović, Andraž Struna, Branko Ilić, Boštjan Cesar, Bojan Jokić, Rene Krhin, Jasmin Kurtić, Valter Birsa, Dejan Lazarević in Robert Berić. Slovenija je proti Litovcem doslej igrala tri tekme, eno je dobila, in sicer v teh kvalifikacijah, dve pa izgubila v kvalifikacijah za EP 1996.

Po osmih krogih v skupini E vodi Anglija s 24 točkami in si je že zagotovila nastop na EP 2016, druga je Švica s 15 točkami, tretja Slovenija z 12, Estonija je zbrala deset točk, Litva devet, San Marino pa točko.

Josip Iličić
Josip Iličić FOTO: Reuters
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nenavolitve
07. 10. 2015 20.54
-1
bog dal da puhnejo
rambek
07. 10. 2015 19.40
+0
upam da bodo prvaki če prav je to prehitro zagovoriti. privoščim tudi interju tam kjer nastopajo slovenci. s tako igro bodo na vratih ponudbe še večjih velikanov.