Nogomet

VIDEO: Iličić: V Italiji je normalno, da te iz tedna v teden pošiljajo v drug klub

Brdo pri Kranju, 26. 03. 2016 13.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./B.B./STA
Komentarji
2

Članska reprezentanca Slovenije se na Brdu pri Kranju pripravlja na prijateljski obračun s Severno Irsko, ki bo v ponedeljek v Belfastu. Josip Iličić je eden od udarnih adutov zasedbe Srečka Katanca, pred našim mikrofonom je spregovoril o reprezentanci in klubu.

Slovenska nogometna reprezentanca je na Brdu pri Kranju opravila zadnji trening pred nedeljskim odhodom v Belfast, selektor Srečko Katanec je imel na voljo vse igralce, tudi Valterja Birso in Eneja Jeleniča, ki sta zaradi viroze oziroma bolečin v peti izpustila petkov trening.

Zato pa je vse brez težav oddelal Josip Iličić, ki pozdravlja svežino v reprezentanci. "Vedno je treba osvežiti ekipo, mladi prihajajo. Pomembno je, kako se bodo vklopili, zaenkrat je vse tako, kot mora biti. Je pa res, da sta to zdaj prijateljski tekmi in je drugačen naboj. V vsakem primeru pa nas čaka še ena težka tekma, nato bomo bolje vedeli, kje smo," je dejal Iličić, ki namige iz Italije o menjavi Fiorentine z drugim delodajalcem označuje le za govorice. Rad bi ostal v Italiji, a če pride kakšna dobra ponudba, se bo pogovoril z vodstvom kluba.

Novosti v ekipi - ob slovesu nekaterih ključnih igralcev prejšnjega obdobja so zdaj priložnost za dokazovanje dobili mlajši, tudi iz slovenske lige - zadovoljujejo tudi branilca Rijeke Mirala Samardžića. "Nekaj pozitivnega vidim v teh novostih. Novinci se dobro vključujejo, mislim, da bodo ob pomoči starejših hitro povsem prilagojeni na to okolje," pravi Samardžić.

Če si v slovenskem taboru po zmagi proti Makedoniji želijo dobiti dodatne informacije o igralcih, ki doslej niso (veliko) igrali, in tako narediti nov korak k gradnji nove, pomlajene reprezentance, pa so Severni Irci osredotočeni tudi na izboljšanje rekorda. Z zmago ali neodločenim izidom proti Sloveniji, ki jim služi kot del priprav na evropsko prvenstvo 2016, bi niz neporaženosti namreč podaljšali že na deset tekem.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
26. 03. 2016 15.31
Fiorentina ima prebliske. Skoda da ima zgolj to
yyyeb
26. 03. 2016 14.36
pošiljajo te v drug klub, če te ne rabijo