Nogomet

VIDEO: Kolumbijsko slavje na Copi Libertadores pred 40 tisoč navijači

Medellin, 28. 07. 2016 11.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Nogometaši kolumbijskega Atletica Nacionala iz Medellina so novi južnoameriški nogometni prvaki. Slovito tekmovanje Copa Libertadores so osvojili drugič v klubski zgodovini, junak zmage na tekmi v Medellinu je bil strelec edinega gola Miguel Borja. Vstopnice so na črnem trgu prodajali za 1500 evrov.

Prvi pokal Copa Libertadores je Atletico Nacional osvojil leta 2004, ko so za prvi kolumbijski naslov v zgodovini premagali argentinskega velikana Boco Juniors. Kolumbijci so na prestolu zamenjali argentinski River Plate, ki je lani v finalu ugnal mehiški Tigres.

Letošnji finale je bil prvi po letu 1991, v katerem ni bilo nobenega predstavnika treh južnoameriških velesil. Boco Juniors in River Plate je izločil prav Indenpendiente del Valle, sicer šele sedem let ekvadorski prvoligaš. To je bilo sicer že 57. južnoameriško prvenstvo po vrsti, sodelovalo je 38 moštev iz 11 nogometnih zvez.

Na povratni tekmi finala so pred 40 tisoč gledalci z golom Miguela Borje v deveti minuti z 1:0 premagali veliko presenečenje, ekvadorski Independiente del Valle, in se s skupnim izidom 2:1 veselili svojega drugega naslova v tem tekmovanju. Junak finala je bil 23-letni Borja, ki je v klubu le en mesec, junija je namreč prestopil iz Santa Feja.

Napadalec, ki ima za sabo neuspešno evropsko avanturo pri Livornu, je bil junak že v polfinalu, v katerem je Sao Paulu zabil štiri gole, po dva na vsaki od dveh tekem. Borja bo s kolumbijsko reprezentanco nastopil tudi na olimpijskih igrah. Za tekmo je vladalo izjemno zanimanje, karte so na črnem trgu dosegle astronomsko ceno 1500 evrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.