Nogomet

VIDEO: Atletico predstavil 'novinca' Costo in Vitola, registrirali ju bodo takoj, ko se izteče kazen Fife

Madrid, 31. 12. 2017 12.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Atletico Madrid je s slovenskim reprezentantom Janom Oblakom težko čakal začetek novega leta, ko bosta lahko za rdeče-bele po več mesecih čakanja zaigrala španska reprezentanta Diego Costa in Vitolo. Oba so pred odprtim treningom na stadionu Wanda Metropolitano v nedeljo tudi uradno predstavili.

Predsednik madridskega Atletica Enrique Cerezo je pred španskimi novinarji toplo pozdravil vezista Vitola in napadalca Diega Costo, ki bosta pomembni okrepitvi za rdeče-bele pred nadaljevanjem sezone v Primeri Division in Ligi Evropa. Ekipa Jana Oblaka je presenetljivo že končala z nastopi v Ligi prvakov, v šestnajstini finala Lige Evropa pa se bo v boje podala z dvema nogometašema, ki še kako dobro vesta, kako je zmagovati v tem evropskem tekmovanju.

Costa (levo) želi z dobrimi igrami priti do vozovnice za ruski mundial.
Costa (levo) želi z dobrimi igrami priti do vozovnice za ruski mundial. FOTO: AP

Costa ga je osvojil z Atleticom, s katerim je nato prišel tudi vse do finala Lige prvakov (to je bila tudi njegova zadnja tekma za Madridčane), nato pa je odšel v Chelsea, medtem ko je Vitolo uspehe nizal pri Sevilli in skupaj z brazilskim Špancem vse od poletja čakal na registracijo, ki jo je atletom onemogočila kazen Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Cerezo je Costi dejal, da je "dobrodošel doma" in da gre Atletico v boj z njim po vse naslove.

Komaj čaka, da bo spet zaigral
"Ekipa potrebuje tvoje najboljše predstave," je Cerezo položil na srce Costi, morda tudi v luči težav v napadu, ki že od začetka sezone pestijo ekipo Diega Simeoneja. Costa je po povratku iz Anglije dejal, da je po mesecih treniranja z novimi in starimi soigralci veliko bolje pripravljen kot takrat, ko je prišel k Atleticu. Komaj pa seveda čaka, da bo lahko po dolgem tekmovalnem mirovanju spet zaigral. 

"Dolgo časa čakam na ta trenutek. Delal in treniral sem z mislimi, ki so usmerjene v trenutek, ko bom zaigral. Potrebujem igro, utrujen sem že od tolikšnega treniranja," je pred mediji na nedeljski predstavitvi povedal navdušeni Costa. "Zelo sem trpel kot navijač. Precej bolj trpiš. Ekipa se mi zdi v dobrem stanju, res je, da je izpadla iz Lige prvakov, a še vedno nam lahko uspe nekaj lepega in za to se bomo borili. Škoda, ker se pri Chelseaju nisem naučil angleško. A zelo mi je bilo lepo, ljudje, navijači, soigralci, ... Zelo so mi pomagali in mi olajšali življenje. Chelsea je velik klub, do njega gojim posebno naklonjenost in imam le lepe spomine."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nikoli ne bomo vedeli, kaj bi se zgodilo (če se v finalu Lige prvakov leta 2014 ne bi poškodoval, op. a.). To je bil zelo težek dan za vse nas pri Atleticu, a ne razmišljamo o maščevanju, samo želimo si spet priti do tam. Želimo si kar se da visoko. Diego Costa, napadalec Atletica

Želimo si kar se da visoko
Costa si želi z Atleticom spet poseči oziroma poskusiti poseči po največjih lovorikah, v ozadju pa je seveda tudi boj za mesta v španski reprezentanci, ki si je v izjemnem slogu zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji.

"Nikoli ne bomo vedeli, kaj bi se zgodilo (če se v finalu Lige prvakov leta 2014 ne bi poškodoval, op. a.). To je bil zelo težek dan za vse nas pri Atleticu, a ne razmišljamo o maščevanju, samo želimo si spet priti do tam. Želimo si kar se da visoko," dodaja Costa.

"Najprej moram začeti dobro pri Atleticu. Če pa bom dosegal gole, bo lažje priti na seznam (selektorja Julena, op. a.) Lopeteguija. Menim, da se sčasoma vedno naučiš česa v vseh pogledih. Na in izven igrišč. Upam, da bom lahko v La Ligi prinesel tisto, kar sem se naučil tam v Angliji. Dobro se razumem s (Fernandom) Torresom, (Antoinom) Griezmannom, (Kevinom) Gameirojem, (Angelom) Correo. Ljudem iz napada uspeva dobro delo. Ne prihajam sem, da bi igral Boga. Zadevamo v serijah. Pripravljen sem na igro in na to, da me postavijo kamorkoli. Konkurenca je velika. To je nekaj dobrega."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi Vitolo, za katerim so naporni meseci igranja na posoji pri Las Palmasu, kjer se je tudi poškodoval, je izrazil željo, da bi v novi sredini osvajal trofeje. Skupaj s Costo je po novinarski konferenci pozdravil najmanj 20.000 navijačev na stadionu, kjer je bil na sporedu tudi odprti trening.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Goran Gaji? 1
01. 01. 2018 13.19
Ta Diego je en najbolj omraženih in nešportnih nogometašev po meni . Osebnost in karakter 0 .
selecao
01. 01. 2018 10.03
Atletico bo sedaj zares nevaren.