Nogomet

VIDEO: Dong-Won Ji dosegel gol večera, bavarski pokalni dvoboj pa je dobil Bayern

München, 27. 10. 2016 09.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Münchenski Bayern je premagal Augsburg (3:1) v drugem krogu nemškega pokalnega tekmovanja. Obe moštvi sta zapravili po eno enajstmetrovko, najlepši gol pa je dosegel napadalec Augsburga Dong-Won Ji. Za gostitelje so gole dosegli Lahm, Green in Alaba.

Nemški državni prvak Bayern se je uvrstil v tretji krog nemškega pokalnega tekmovanja. S 3:1 so varovanci Carla Ancelottija izločili Augsburg. Philipp Lahm, Julian Green in David Alaba so dosegli gole za münchensko zasedbo, za goste je bil uspešen nogometaš iz Južne Koreje Dong-Won Ji. Njegov gol je bil izjemen, saj je preigral branilca in nato še neubranljivo poslal žogo za hrbet Manuela Neuerja. Zanimivost dvoboja sta bili tudi dve zgrešeni enajstmetrovki, po ena na vsaki strani. Ob izidu 2:0 za Bayern je strel iz bele točke Neuer ubranil strel Ja-Cheol Kooju. V nadaljevanju tekme pa je tudi Thomas Müller v 57. minuti zapravil najstrožjo kazen, streljal je preko gola.

Ancelotti je recimo na klopi pustil Roberta Lewandowskega, Arjena Robbna, Xabija Alonsa, na igrišče pa je poslal naslednjo zasedbo: Neuer; Lahm, Boateng, Hummels, Bernat; Sanches, Kimmich, Thiago, Muller, Coman, Green. Italijanski trener je dal eno redkih priložnost Američanu Julianu Greenu, ki pa se mu je oddolžil z golom, njegovim prvim na uradnih tekmah Bayerna.

V drugem krogu pokalnega tekmovanja je izpadel tudi Darmstadt Romana Bezjaka, izločil jih je četrtoligaš Walldorf. Bezjak je v igro vstopil v drugem polčasu, a se izid ni spremenil (1:0). Edini gol je dosegel Hillenbrand v 32. minuti. Schalke je zmagal v Nürnbergu (2:3), za slednje sta celo tekmo odigrala Tim Matavž in Mišo Brečko. Težave je imela tudi Borussia Dortmund, ki je šele po izvajanju enajstmetrovk izločila Union Berlin (4:1).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.