Nogomet

VIDEO: Bayern na zimsko spanje z zmago na derbiju, Heynckes ocenjuje: Lahko bi vodili že 5:0, toda ...

München, 21. 12. 2017 12.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jupp Heynckes je pohvalil "izjemne predstave" svojih varovancev pri Bayernu, ki so na zimski premor skupaj s svojim trenerjem odšli z vedno sladko zmago nad največjo tekmico Borussio Dortmund (2:1). Ko se je že zdelo, da bodo rdeči v Münchnu na tekmi četrtfinala pokala DFB odpihnili Dortmundčane, so se ti vrnili v igro.

Kljub temu je bil Jupp Heynckes poln hvale na račun varovancev, ki jih je kot začasni strateg oktobra prevzel po nenadnem slovesu Carla Ancelottija. Bavarci so nedavno dobili derbi skupinskega dela Lige prvakov s Paris Saint-Germainom, eden najtrofejnejših trenerjev v zgodovini bavarskega velikana pa je po povratku na klop v osebno vitrino v sredo pospravil še en skalp stare tekmice Borussie Dortmund. V prvem polčasu je nemške rekorderje v vodstvo popeljal branilec Jerome Boateng, potem ko je vratar gostov Roman Bürki skupaj z okvirjem vrat že prej nekajkrat čudežno preprečil gol za 1:0, na 2:0 pa je še pred polčasom povišal Thomas Müller. A prevlada domačih je na Allianz Areni hitro zbledela, Andrij Jarmolenko je v 77. minuti znižal izid, v zadnjih minutah pa je bil BVB centimetre oddaljen od zadetka po strelih Alexandra Isaka in Sokratisa Papastathopoulosa.

Heynckes (na fotografiji) je prekinil trenerski pokoj in, bojda zadnjič, prevzel Bayern do konca sezone.
Heynckes (na fotografiji) je prekinil trenerski pokoj in, bojda zadnjič, prevzel Bayern do konca sezone. FOTO: AP

Izpostavili smo se nepotrebnemu pritisku
Na novinarski konferenci po tekmi je Heynckes objokoval neučinkovitost svoje ekipe, ki je omogočila povratek Borussii, a vseeno pohvalil varovance. "Ni nam uspelo 'ubiti' tekme. Če bi izkoristili svoje priložnosti v prvem polčasu, bi lahko vodili s 4:0 ali 5:0, ne le z 2:0," je dejal Heynckes. "Igrali smo z visokim tempom in uživali v ogromni količini priložnosti, prevladovali smo od prve minute do zadnje. Naš največji primanjkljaj danes je bil ta, da smo tudi v drugem polčasu imeli dve izvrstni priložnosti za povišanje vodstva. Sodeč po mojih izkušnjah je vedno tako: če ti ne uspe izkoristiti svojih priložnosti in nato dobiš gol, se izpostaviš nepotrebnemu pritisku. Vseeno je bila zmaga mojega moštva povsem zaslužena."

Izkušeni 72-letni trener je spet spregovoril o zadovoljstvu nad prikazanimi predstavami v svojem četrtem mandatu, ki se je nepričakovano začel po "odstrelu" nepriljubljenega Ancelottija. "Ekipa je od 7. oktobra prikazala izjemne predstave. Moj trenerski štab je skupaj z mano naredil veliko sprememb in povišal intenzivnost treningov," je ocenil Heynckes. "Osvojili smo 27 točk od 30 možnih, zmagali devet od desetih tekem v Bundesligi in skočili z drugega na prvo mesto v prvenstvu z ogromno prednostjo. Zmagali smo tudi na štirih tekmah v Ligi prvakov in dveh v pokalu proti zelo močnima nasprotnikoma: Leipzigu po podaljšku in enajstmetrovkah ter proti Dortmundu danes, ki je bil vedno naš bližnji rival v zadnjih letih."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PIERREBRICE
21. 12. 2017 14.19
+6
Jupp, zakaj si spet zmagal? A ne boš milostljiv do nasprotnikov? Ha,ha,ha! Leto 2018 bo kot kaže spet leto praznovanj. Jupp je garant za to! Mia san mia
nogometjemrtev
21. 12. 2017 14.34
-3
svaka cast juppu. vendar mislim da iz cl ne bo nic. city je enostavno predober
PIERREBRICE
21. 12. 2017 14.40
+1
A res? Proti Leicestru so se izvlekli v pokalu šele po enajstmetrovkah. Odloča dnevna forma!
nogometjemrtev
21. 12. 2017 21.14