Nogomet

VIDEO: Boca Juniors vnovič argentinski prvak

Buenos Aires, 02. 11. 2015 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Boce Juniors so po štirih letih spet prvaki Argentine. Nekdanji klub slovitega Diega Armanda Maradone je v predzadnjem krogu prvenstva v Bonboneri z golom Luziana Mozona v 42. minuti premagal lokalnega tekmeca Tigre z 1:0 in si predčasno zagotovil 31. zmagovalni pokal v zgodovini kluba.

Carlos Tevez
Carlos Tevez FOTO: Reuters

Boca Juniors, najodmevnejše igralsko ime trenutno je nedvomno argentinski reprezentant Carlos Tevez, ima pred zadnjim krogu neulovljivo prednost pred drugouvrščenim San Lorenzom, za katerega navija tudi papež Frančišek. Tevez, ki se je v Argentino vrnil iz torinskega Juventusa, pravi, da je Boca trenutno povsem nova ekipa: "Igralci so lačni uspehov." To bo še kako pomembno v sredo, ko varovance trenerja Rodolfa Arruabarrene proti Rosariu čaka še finale pokalnega tekmovanja.

Boco Juniors so leta 1905 v mestnem predelu z nekoč predvsem italijanskim življem ustanovili priseljenci in je ob River Plateju nedvomno najbolj znan nogometni klub iz Argentine.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
02. 11. 2015 15.58
Čestitke! A k temu pripomba, da bi morala biti ekipa (žal) že zdavnaj izključena iz vseh dejavnosti. Smrtnost njihovih navijačev (oz. tudi \"nasprotnikov\" - to so dejstva, oz. žrtve med njihovimi tekmami) je v povprečju 3 na leto!
Dogo Argentino
02. 11. 2015 15.06
+2
Bravo in vse čestitke za osvojen 31. naslov. Dobro je za argentinski nogomet, da so klubi bolj izenačeni oziroma je večja konkurenca za naslov in da enkrat eden drugič drugi ter tretjič spet eni tretji osvoji naslov. Sorodniki so večinoma vsi za River Plate ampak jaz pa sem jim kljub temu letos privoščil naslov Boci Juniorsu, ker ima izvrstno ekipo in privoščim Tevezu.
zbuks
02. 11. 2015 14.28
+2
vamos boca .....