VIDEO: Braunschweig po letu 1985 spet v Bundesligi

V nemškem nogometu se je eden od ustanoviteljev sodobne Bundeslige, Eintracht Braunschweig, po dolgih letih spet vrnil med najboljše klube v državi. Kar 28 let so navijači tega kluba čakali na vrnitev med elito, zmaga proti Ingolstadtu z 1:0 pa je drugoligašu Eintrachtu zdaj izpolnila sanje.


Braunschweig je bil leta 1963 eden od ustanovnih klubov Bundeslige, leta 1967 je bil tudi nemški prvak, v tem severnonemškem klubu pa so bili leta 1973 tudi prvi, ki so imeli na dresih napise pokroviteljev. A slavni dnevi so se končali leta 1985 s slovesom od Bundeslige in vmes je klub padel tudi že v tretjo ligo.

Povsem drugačno je razpoloženje pri Greuther Fürthu, ki je še prvoligaš, a bo ta status težko obdržal. Tudi zato, ker kot novinec v Bundesligi ni dosegel niti ene domače zmage. Po petkovem porazu s Hannovrom imajo zdaj nogometaši iz Fürtha 11. maja na tekmi s Freiburgom le še eno priložnost, da se izognejo nič kaj laskavemu rekordu – postali bi prva ekipa v zgodovini nemške Bundeslige, ki v celotni sezoni ne bi zmagala niti enkrat pred svojimi navijači. Vse tri zmage so namreč dosegli na tujem.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
 
modelx 27.04.2013 10:59:58
kako čas beži. a že tolk časa je od tega.
Več komentarjev