Nogomet

VIDEO: Čeferin: Borili se bomo za evropska mesta, najkakovostnejši nogomet je doma v Evropi

Sankt Peterburg, 19. 01. 2017 13.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je med razkritjem logotipa prihajajočega evropskega prvenstva v Sankt Peterburga priznal, da navijače pred naslednjim turnirjem čaka velik izziv zaradi potovanj med različnimi prizorišči. Euro 2020 bodo namreč premierno pripravili po celotni celini.

Čeferin z namestnikom ruskega premierja Vitalijem Mutkom na peterburškem odru.
Čeferin z namestnikom ruskega premierja Vitalijem Mutkom na peterburškem odru. FOTO: AP

Evropska nogometna zveza (Uefa) bo ob svoji 60. obletnici naslednje evropsko prvenstvo gostila v 13 mestih. Tekme bodo na sporedu od irskega Dublina do azerbajdžanskega Bakuja, predsednik Uefe Aleksander Čeferin pa je v četrtek med obiskom Sankt Peterburga priznal, da bo to za navijače precejšen zalogaj. Njegov predhodnik Michel Platini je pred svojim uradnim slovesom sicer trdil, da se navijačem ob številnih nizkocenovnih ponudnikih letalskih vozovnic ne bo težko znajti, a se je Čeferin, ki ob prihodu na položaj seveda ni imel vpliva na organizacijo Eura 2020, bolj razumljivo postavil v kožo navijača. "Seveda bo izziv, če bodo morali navijači prepotovati na tisoče in tisoče in tisoče kilometrov po Evropi," je na skrajnem zahodu Rusije, kjer bodo prav tako gostili tekme Eura 2020, dejal slovenski pravnik. "Zanimivo bo, a to je lahko velik izziv tudi za veliko organizacijo, kakršna je Uefa. MIslim pa, da bo vse v redu, v to sem prepričan," dodaja Čeferin, ki mu je družbo delal namestnik ruskega premierja Vitalij Mutko. Ruse seveda še pred letom 2020 čakata dva velika dogodka: pokal konfederacij bo na sporedu že letos, leta 2018 pa bodo v vzhodni velikanki gostili svetovno prvenstvo. V Sankt Peterburgu, domačem mestu predsednika Vladimirja Putina, bodo na novem Zenitovem stadionu Krestovski (kapaciteta 68.000 gledalcev) na sporedu tri tekme skupinskega dela in en četrtfinalni obračun.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri Uefi sicer napovedujejo, da bodo ekipe v skupinskem delu Eura 2020 geografsko vsaj približno skupaj, tako da bi navijačem omogočili čim krajša potovanja. Format sicer še ni znan, je pa že jasno, da tokrat, ker gostitelja turnirja ni, nastopa še nima zagotovljenega nobena reprezentanca. Čeferin se je v Rusiji dotaknil tudi nedavne širitve svetovnega prvenstva, zavzel pa se je, da bi Mednarodna nogometna zveza (Fifa) namenila več mest Evropi. Od leta 2026 bo na mundialih nastopalo 48 ekip, evropska moštva imajo trenutno zagotovljenih 13 mest. "Borili se bomo za čimvečje število. Najkakovostnejši nogomet je doma v Evropi," je na dušo naši celini še popihal nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmmmmmmnnnnnnmmm
21. 01. 2017 18.06
kak se grejejo krogle za žreb so že zdavnaj pogruntali...samo kazni ni nobene..tak da so vsi isti
selecao
20. 01. 2017 20.54
Za to izjavo si zasluži Nobelovo nagrado. Gospod odvetnik, je kje so pa skoncentrirani najboljši igralci na svetu? Upam, da boš v času svojega mandata pogruntal še kaj bolj pametnega?
TheMafiaDon
19. 01. 2017 15.40
-1
južna amerika se ne strinja z blodnjami prepotentnega čeferinčka ;) a pušča brado da mu nebo šolski avtobus ustavil? haha
Mr.Somebody
19. 01. 2017 14.17
+1
Bolje bi bilo, da UEFA, Južna ter SEverno ameriška zveza raje priredijo svoje svetovno prvenstvo, in prepustijo FIFI, da organizira svoj cirkus s tistimi gnili afriškimi in azijskimi reprezentancami, ki jih niče noče gledati.
ficfiric 1
19. 01. 2017 14.36
+2
Jst ne gledam gnilih eu reprezentanc...pac premaknem na drug program...
Nikiiy
19. 01. 2017 14.02
Konec je potolčt jih je treba čist use..