Nogomet

VIDEO: Chapecoense naj bi uradno razglasili za prvaka

Sao Paulo, 02. 12. 2016 09.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Južnoameriška nogometna konfederacija (CONMEBOL) bo po poročanju brazilskih medijev v kratkem uslišala prošnjo kolumbijskega kluba Atletico Nacional, ki želi, da bi prvak Cope Sudamericane postal brazilski prvoligaš Chapecoense.

Novico je v južnoameriško in svetovno javnost poslal Globoesporte, medtem ko se na naslov skromnega kluba iz mesta Chapeco v zadnjih urah steka neverjetna količina podpore z vseh koncev Zemlje. Med prvimi javnimi pobudami v podporo Brazilcem, ki so v letalski nesreči izgubili praktično celotno člansko moštvo, je bila tudi tista s strani kolumbijskega kluba Atletico Nacional. Atletico je bil nesojeni nasprotnik Chapecoenseja na prvi tekmi finala Cope Sudamericane, ki pa se po tragičnih dogodkih in eni največjih tragedij v zgodovini športa nikoli ne bo odigrala.

Pri Atleticu so nemudoma izrazili željo, da bi naslov posthumno pripisali zelenim, Južnoameriška nogometna konfederacija (CONMEBOL) pa bo to po poročanju Globoesporteja storila v naslednjih dneh. Klub, ki namerava tudi odigrati tekmo zadnjega kroga brazilskega prvenstva, bo imel zagotovljen nastop v Copi Libertadores, južnoameriški verziji Lige prvakov. 

Sporočila in različne geste podpore v mesto v osrčju zvezne države Santa Catarina na jugu Brazilije prihajajo praktično iz minute v minuto. Brazilsko nogometno zvezo (CBF) so klubi elitne brazilske lige pozvali, da Chapecoenseju ne glede na rezultate omogoči obstanek v prvi ligi, za čimprejšnje (vsaj tekmovalno) okrevanje pa so v Chapeco pripravljeni tudi zastonj posojati nogometaše.

Navijači so po tragediji napolnili tako stadion Atletica v Medellinu kot stadion v Chapecoju, kjer je bilo še posebej čustveno. Privrženci zelenih so skupaj z nekaterimi svojci bedeli in skupaj molili za preminule znance in prijatelje, ki so mesto blizu argentinske meje s svojimi uspehi vpisali na svetovni zemljevid, nato pa je največjo tekmo v klubski zgodovini kruto preprečila žalostna usoda.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
03. 12. 2016 13.50
+1
Velika poteza tako Kolumbijcev kot zveze. Tega jim narod Brazilije ne bo nikoli pozabil ...
sportko47
02. 12. 2016 15.29
+21
Bravo...to je najboljša novica ki sem jo zadnjih deset let prebral, povezano z nogometom...bravo Kolumbijci za idejo, vodstvu tekmovanja za odločitev....upam sam da Trend ne bo šel raziskovat da je to proti pravilom....to je gesta po kateri se bodo tragičnega dogodka s spoštovanjem spominjali večno...
PS2Xministri
02. 12. 2016 16.55
+7