Nogomet

VIDEO: Jokić: Igralci iz slovenske lige dajejo dodaten zagon reprezentanci

Ljubljana, 24. 05. 2016 10.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./STA/B.B.
Komentarji
4

Nogometna reprezentanca, ki se pripravlja na prijateljski tekmi s Švedsko in Turčijo, bo na Brdu pri Kranju opravila le še en trening. Ob kopici novincev bo na njem tudi izkušeni Bojan Jokić, ki ga v odsotnosti poškodovanega Boštjana Cesarja mogoče čaka tudi kapetanski trak na teh dveh tekmah.

"S tem se ne obremenjujem. Nekdo pač mora biti kapetan. Mogoče bi jaz kapetanski trak prepustil Milivoju Novakoviću, ker je starejši od mene in izkušenejši. Ampak o tem ne razmišljam, pomembno je, da dobro odigramo ti dve tekmi in da se pokažemo v lepi luči," pravi Bojan Jokić. Tekma s Švedsko bo 30. maja v Malmöju, s Turčijo pa 5. junija v Ljubljani. Oba tekmeca sta na lestvici Mednarodne nogometne zveze višje od Slovenije. Slednja je 61., Švedi so 36., Turki pa 13. Oboji bodo nastopili na bližnjem evropskem prvenstvu v Franciji. Švede v skupini E čakajo Belgija, Italija in Irska, Turke pa v skupini D Španija, Češka in Hrvaška. "Švedska in Turčija sta zahtevna tekmeca, tako da se moramo dobro pripraviti na tekmi in ju čim bolje odigrati, da bo to dober pokazatelj za naprej, za začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018," meni Jokić. Kot pravi, tekmeca dobro poznajo, predvsem težka bo tekma na Švedskem.

Bojan Jokić na tekmi proti Švici.
Bojan Jokić na tekmi proti Švici. FOTO: Reuters

"Oni tudi gredo na EP in bodo verjetno z glavo bolj pri stvari, toda mi za reprezentanco vedno radi igramo, hkrati pa se pripravljamo za naprej in moramo pošteno odigrati," še pravi nekdanji igralec kranjskega Triglava in Gorice. Prav iz slovenske lige je tokrat na seznamu selektorja Srečka Katanca kar osem igralcev. "To daje dodaten zagon reprezentanci. To so mladi fantje, željni dokazovanja, tako kot smo bili mi včasih. Mislim, da so vsi zelo dobri igralci in so si zaslužili vpoklic," pravi Jokić. Ta je v zadnje pol sezone redno igral v angleški drugi ligi za Nottingham Forest, kamor ga je posodil Villarreal. "S sezono sem zadovoljen. Odločil sem se za korak nazaj in šel v drugo angleško ligo, ker sem v Villarrealu premalo igral. Sem pa z vsem zelo zadovoljen, dobro se počutim, brez poškodb, kar je najbolj pomembno," pravi izkušeni branilec, ki pa ga znova čaka dokazovanje na Pirenejskem polotoku. "Res je, vračam se v Španijo, upam, da bomo šli v Ligo prvakov. Villarreal je odigral zelo dobro sezono, sam sem mu pomagal prvo polovico sezone, drugo je igral še bolje. Zelo sem vesel zanje in seveda tudi zase," je zaključil Jokić.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BayernGomez
25. 05. 2016 14.46
Ajde Jokić prepusti mesto v reprezentanci komu drugemu.
V SHESHELJ
24. 05. 2016 17.56
Ful pa clanek...pretipkati kar je Bojan povedoi....KAPO DOL
FAUSTOS1
24. 05. 2016 17.16
+1
ćisto odkrito-noben igralec ki trenutno igra v slo ligi ni na ravni igralcev ki igrajo v tujini-tudi m kronaveter ne pa je bil izbran za naj igralca
BayernGomez
25. 05. 2016 14.45
-1
Ne pretiravaj. Ti igralci iz naše lige so odlični in boljši od marsi katerega igralca ki igra v tujini.