Nogomet

VIDEO: Kane žogo z bele točke poslal 'pod oblake' in se nato v šali ponudil moštvom lige NFL

London, 29. 12. 2016 15.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V zadnji tekmi 18. kroga angleške Premier League sta se na stadionu St. Mary's pomerila domači Southampton in Tottenham. Pomembne zmage so se po preobratu veselili Londončani, ki so slavili s 4:1. Vsa pozornost pa je bila po tekmi usmerjena v gostujočega napadalca Harryja Kanea, ki je z zgrešeno enajstmetrovko takoj postal tarča posmeha. A tudi Anglež ni vsega vzel preveč resno in se je tudi sam znal pošalit na svoj račun.

Harry Kane je slabo izvedel enajstmetrovko in s tem postal tarča posmeha na internetu.
Harry Kane je slabo izvedel enajstmetrovko in s tem postal tarča posmeha na internetu. FOTO: AP

Na jugu Velike Britanije se je sicer srečanje začelo po željah domačih ljubiteljev nogometa. Southampton je namreč po zaslugi Virgila van Dijka že v 69. sekundi srečanja povedel z 1:0.
A gostov hiter zaostanek ni pretirano zmedel in so v 19. minuti preko Dele Allija tudi izid poravnali na 1:1 in to je bil tudi izid prvega polčasa. V nadaljevanju je Harry Kane v 52. minuti Spurse popeljal v vodstvo, kmalu za tem pa so domačini ostali zgolj še z deseterico, saj si je pred časno pot pod prho prislužil Nathan Redmond. Redmond je storil prekršek v kazenskem prostoru in glavni sodnik Mike Dean je dosodil tudi enajstmetrovko za goste. Žogo je na belo točko postavil prav Kane, a je enajstmetrovko izvedel zelo slabo in žogo poslal visoko čez prečko in na tribune stadiona St. Mary's. Zgrešena enajstmetrovka za goste ni hujših posledic, saj sta za končnih 4:1 v zadnjih petih minutah srečanja zadela še Heung-Min Son in Alli, ki je zadel še drugič. Toda glavno pozornost je vseeno požel nesrečni Kane, ki je takoj po zgrešeni enajstmetrovki postal tarča posmeha na družbenih omrežjih. Sprva je sam dejal, da je bila za njegovo zgrešeno enajstmetrovko kriva slabo pripravljena zelenica, nato pa se je na svoj račun preko Twitterja pošalil tudi sam. Angleški reprezentančni napadalec se je namreč ponudil ekipam, ki igrajo ameriški nogomet in nastopajo v ligi NFL. Sam je namreč mnenja, da bi bil dober izvajalec strelov na gol v priljubljeni ameriški igri. Tudi ta njegov komentar so nogometni navdušenci in njegovi sledilci na twitterju sprejeli z navdušenjem. Spurs so sicer s pomembno zmago ohranili stik z vodilnimi ekipami lige. Trenutno se s 36. točkami nahajajo na petem mestu in so zgolj točko za večnim rivalom Arsenalom, ki na četrtem mestu drži še zadnje mesto, ki v prihodnji sezoni vodi v elitno Ligo prvakov

Izid:
Southampton - Tottenham 1:4 (1:1)
van Dijk 2., Alli 19., 87., Kane 52., Son 85.
RK: Redmond 57/South.
Kane je v 58. minuti zapravil enajstmetrovko za Tottenham

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Symbolic
29. 12. 2016 21.02
+7
No, to pa je ena od boljših lastnosti športnika! Kdo je zares duhovitež? Duhovit je tisti, ki se zna pohecat tudi na svoj račun in ne le na račun drugih! Kane, faca si! RES!!!
kemuri
29. 12. 2016 17.09
+5
faca, se zgodi, kot kaže je v zemljo vžgal z nogo.