Nogomet

VIDEO: Kje so meje senzacije iz Leipziga? Rdeči biki verjamejo celo v naslov prvaka

Leipzig, 21. 11. 2016 08.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši iz Leipziga so po zmagi v Leverkusnu (3:2), za Bayer je prvi gol dosegel Slovenec Kevin Kampl, v slogu glavnega pokrovitelja ekipe Red Bulla poleteli na sam vrh bundesligaške lestvice. In to prvič v kratkotrajni zgodovini kluba. Lanskoletnemu drugoligašu v hrbet gleda tudi "nedotakljivi" Bayern.

Kevin Kampl se je po kratkotrajni rehabilitaciji po poškodbi stopala vrnil z dobro predstavo in golom, a ni bilo dovolj za kakšno točko farmacevtov.
Kevin Kampl se je po kratkotrajni rehabilitaciji po poškodbi stopala vrnil z dobro predstavo in golom, a ni bilo dovolj za kakšno točko farmacevtov. FOTO: AP
Za Leipzig je bila to še šesta zaporedna ligaška zmaga. Tako imajo rdeči biki na vrhu lestvice nemške Bundeslige 27 točk, drugi Bayern pa 24. Zmaga v Leverkusnu je bil še en prikaz nepopustljivosti in vse večje samozavesti kluba iz Leipziga, ki edini v prvoligaški konkurenci ne pozna poraza. Do zdaj vodilni Bayern je svojega prvega utrpel prav minuli konec tedna v Dortmundu (0:1). "Ves čas verjamemo vase. To je najvažneje," je za nemški Bild po prevzemu vodstva na tabeli povedal trener Leipziga Ralph Hasenhüttl. "Težko boste verjeli, a mi smo tudi po rezultatskemu zaostanku ob polčasu verjeli v preobrat. Še več. Prepričani smo bili, da nam bo uspel popoln zasuk."

Ralph Hasenhüttl
Ralph Hasenhüttl FOTO: AP
Strateg Leipziga očitno popolnoma zaupa varovancem, verjel je v zmago tudi pred domačo enajstmetrovko, ko bi lahko farmacevti pobegnili na +2.
Red Bull Leipzig, še lani nemški drugoligaš, ima po enajstih krogih 27 točk, kar je najboljši štart novinca v Bundesligi. Tudi Kaiserslautern v šampionski sezoni pred skoraj dvajsetimi leti ni tako dobro začel pod vodstvom legendarnega trenerja Otta Rehhagla.

"Tudi če bi gostitelji z najstrožje kazni povišal na 3:1, bi igrali enako, verjeli bi v preobrat. Priigrali smo si ogromno priložnosti in zasluženo smo zmagali. V drugem polčasu se je pokazalo, da imamo zmagovito mentaliteto," je bil navdušen prvi mož stroke trenutno vodilne ekipe Bundeslige. Leipzig je edino moštvo, ki v enajstih krogih ni utrpelo poraza. Pri Bildu se sprašujejo, ali lahko senzacija iz Leipziga celo pokvari načrte Bayernu in drugim (papirnatim) favoritom v boju za naslov nemškega prvaka. "Zakaj pa ne. Vsaka ekipa na teren pošlje enajst mož. Nihče ni v prednosti pred tekmo. Svojo kakovost in premoč mora pokazati na travniku. Tu pa nikomur vnaprej ne priznavamo, da je boljši. Upam, da bo naša pravljica, ki jo sami pišemo, še trajala," je sklenil Hasenhüttl.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bla_blac
21. 11. 2016 11.29
-3
Počakajmo še 23 krogov, preden začnemo s hvalospevami umetnemu klubu.
ULT0P40
21. 11. 2016 11.06
+1
Leipzig ne bo prvak,klub simptijam bo jim v spomladanskem delu pošla sapa.Leicester se je zgodil samo enkrat in nikoli več.
tedoVV2HCmedo
21. 11. 2016 10.57
+2
Bayer, Bayern in drugi puščajo Leipzigu, da zmaga, to se splača zaradi stav. Enako je povsod. Pri nas so pustili Zavrču, da je bil uspešen nekaj časa, dokler so njegove zmage prinašale profit.
Kun_Aguero
21. 11. 2016 10.54
+5
ce je liecesterju uspelo lahko tudi njim
jurci275
21. 11. 2016 10.22
+0
kampl od junaka do bedaka
dr21
21. 11. 2016 10.07
+0
Med prestopnim rokom jim bo pa ta Bayernova banda odkupila tri najboljše igralce... pa bo
Paradox
21. 11. 2016 10.02
+7
Svaka jim čast, zaenkrat dominirajo v Bundesligi :) ljudje so dvomili v Leicester, z Leipzigom bo isto.. upam da jim uspe :)