Nogomet

VIDEO: Matjaž Kek: Način, kako so Hrvati prišli do finala, je občudovanja vreden

Kranjska gora, 12. 07. 2018 17.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./E.Č.
Komentarji
4

Na Hrvaškem vlada velika evforija ob fantastičnem uspehu hrvaške reprezentance, ki se je uvrstila v finale svetovnega prvenstva. Izvrsten poznavalec nogometnih razmer pri naših južnih sosedih je slovenski trener Matjaž Kek, ki je prav tako navdušen nad uspehi kockastih.

Več videovsebin
  • Matjaž Kek o preboju hrvaške reprezentance v finale SP
    00:36
    Matjaž Kek o preboju hrvaške reprezentance v finale SP
  • Matjaž Kek o hrvaški nogometni reprezentanci
    00:51
    Matjaž Kek o hrvaški nogometni reprezentanci

Vrhunec svetovnega nogometnega prvenstva bo finalna tekma v Moskvi, kjer se bosta pomerili Hrvaška in Francija. Tako v Franciji kot na Hrvaškem vlada nogometna evforija. Francozi so enkrat že osvojili naslov svetovnega prvaka, to je bilo leta 1998, Hrvati pa so najdlje v nogometni zgodovini prišli leta 1998, ko so na SP osvojili tretje mesto.

Slovenski trener Matjaž Kek je izvrsten poznavalec nogometnih razmer na Hrvaškem, saj vrsto let uspešno vodi hrvaškega prvoligaša Rijeko. Mariborčan, ki je v preteklosti že vodil tudi slovensko člansko nogometno reprezentanco, je navdušen nad uspehi ognjenih: "Malo jih je, ki so verjeli, da bi lahko Hrvati šli do konca, vendar so iz tekme v tekmo postajali resnejši kandidati za sklepni del SP. Rezultat je fantastičen, način, kako so prišli do finala, je občudovanja vreden in velik, velik kompliment."

Kar na dveh zaporednih izločilnih tekmah so napredovali po enajstmetrovkah, v osmini finala so po kazenskih strelih izločili Dance, v četrtfinalu pa gostitelje Ruse, v polfinalu pa so nato z golom Maria Mandžukića slavili po podaljšku proti Angliji. Hrvati so pod vodstvom selektorja Zlatka Dalića pokazali izjemno čvrstost in samozavest, na kar opozarja tudi Kek: "Imajo izredno mentalno moč, v tem kratkem času so z Dalićem uspeli narediti nevjetno ekipo, z neverjetno psiho, evforija je rasla. Hrvati so znali v pravem momentu dvigniti ritem, včeraj so zasluženo zmagali."

hrvaška

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CarSony
03. 09. 2018 11.51
bil bi pravi čudež,če bi se upal Kek drugače izraziti.
apodgra
15. 07. 2018 09.36
Nogometni strokovnjak , kako so prišli so tega mi noben nogometni čudež , je sama velika sreča. Imeti trikrat zaporedoma srečo je pa res čudež.
janezdollar
12. 07. 2018 18.57
-12
Občudovanja vreden? Prej totalno pocarski...
Camil
12. 07. 2018 19.18
+11
Ti in Kek sta verjetno iz iste sole ven ha ticsi bil bolj pameten od Keka ampak te je poskodba oddaljila od nogometnih zelenic in lahko recem da se danes navdusujes z profesionalno analizo in super komentari ko treba razlozit nsrodu dejansko stanje na bojnem polju igriscu Janez dolar vsaka cast kapa dol