Nogomet

VIDEO: Moledovanje Argentincev preplavilo splet: Leo, ne zapuščaj nas!

Buenos Aires, 28. 06. 2016 10.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Lionel Messi je znova v ospredju zanimanja med argentinskimi rojaki. Napadalec Barcelone je po novem porazu izbrane vrste v finalu jubilejnega ameriškega prvenstva napovedal, da ne bo več igral za reprezentanco. Napoved je njegove rojake spravila v obup. Argentinci moledujoče prosijo Messija, naj ne gre.

Več videovsebin
  • Rojaki moledujejo naj Lionel Messi ostane v reprezentanci
    01:39
    Rojaki moledujejo naj Lionel Messi ostane v reprezentanci
  • Argentinci prosijo naj Lionel Messi ostane
    01:28
    Argentinci prosijo naj Lionel Messi ostane
Lionel Messi in Nico Gaitan
Lionel Messi in Nico Gaitan FOTO: AP
Lionel Messi je po zgrešeni enajstmetrovki, ko je streljal prek vrat Claudia Brava, in novem finalnem porazu napovedal konec tekmovalne poti in upokojitev reprezentančnega dresa.
Lionel Messi je po porazu v finalu Cope le nemo gledal predse. Petkratni nogometaš leta se je po tekmi odločil, da za reprezentanco ne bo več nastopal. "Odločil sem se, moj čas v reprezentančnem dresu je mimo. Bolj kot komu drugemu mi je žal, da nam ni uspelo, da nisem bil v stanju, da bi z Argentino osvojil naslov prvaka."
Čile je v odločilni tekmi za naslov južnoameriškega prvaka v New Jerseyju po rednem delu in podaljšku brez zadetkov slavil po streljanju z bele točke s 4:2. Finale je bil kopija lanskega, ki ga je Čile prav tako dobil po streljanju enajstmetrovk proti zvezdniški Argentini. Leto predtem je ostala brez naslova svetovnega prvaka, potem ko je Nemčija slavila z 1:0 v finalu mundiala v Braziliji. "V slačilnici sem prišel do ugotovitve, da to ni zame, zato končujem reprezentančno pot. Tako bo najbolje za vse, uvrstitev v finale za nas ni dovolj. Zelo sem se trudil, da bi popeljal Argentino do naslova, a mi ni bilo usojeno. Po tretjem porazu v vrsti v finalu čutim neizmerno žalost, ki je ob vsakem razočaranju še večja," je novinarjem po finalu jubilejne Cope Americe razkril svojo odločitev s 55 zadetki najboljši strelec v zgodovini reprezentance. Argentina se je zbudila v stanju popolnega šoka. Fanatične argentinske ljubitelje nogometa je presenetila napoved njihovega velezvezdnika o koncu tekmovalne poti. Svetovni splet in medije so zato napolnila številna čustvena sporočila, moledujoče prošnje na robu obupa, naj Messi vendarle počaka, prespi in še enkrat razmisli ter prekliče napoved o koncu svojega udejstvovanja v reprezentančnem dresu. Na Messija sta svoji prošnji, naj vendarle usliši Argentince in izpolni njihovo trenutno edino željo ter ne zapusti izbrane vrste, naslovila tudi živa legenda argentinskega nogometa, ljudski človek Diego Maradona in argentinski predsednik Mauricio Macri.

Lionel Messi in oče Horacio
Lionel Messi in oče Horacio FOTO: AP
"Mora ostati, kajti mlad je še in pred njim je še kar nekaj let igranja nogometa na vrhunski ravni. Šel bo v Rusijo, pripravljen postati svetovni prvak," je dejal veliki Maradona za spletno izdajo dnevnika La Nacion ter na najboljši možni način povzel razmišljanja in strnil pričakovanja Argentincev, da bo Messi za reprezentanco igral tudi na svetovnem prvenstvu v nogometu, ki bo leta 2018 v Rusiji. Čeprav velja za enega najboljših, če ne najboljšega igralca nogometa na svetu, se Messi ne more pohvaliti z lovorikami, osvojenimi z reprezentanco. Argentina je z Messijem v svojih vrstah doživela že četrti poraz v velikih finalih. Vso grenkobo poraza je prvič začutil v finalu Cope Americe leta 2007. Messi je v reprezentančni karieri osvojil naslov mladinskega svetovnega prvaka (2005) in zlato kolajno na olimpijskih igrah (2008). Na veliki sceni pa kljub 113 nastopom obstal na zadnji oviri. "Poklical ga je in mu osebno povedal, kako ga nastop reprezentance navdaja z velikim ponosom, zato ga je prosil, naj ne posluša kritikov," je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal tiskovni predstavnik predsednika Macrija. Petinpetdesetletni Maradona, ki je Argentini priigral naslov svetovnega prvaka na mundialu leta 1986, je prepričan, da je edini krivec za zadnja razočaranja argentinskega kolektiva nacionalna nogometna zveza AFA, ki Messiju ne nudi svoje popolne podpore in je pustila, da je na njegova pleča po krivici padla vsa odgovornost za nedeljski poraz. "Tisti, ki pravijo, naj gre, to delajo z enim in edinim razlogom, da bi sprali krivdo s sebe, da ne bi videli, v kašnem stanju je argentinski nogomet," je razmišljanje malega človeka povzel Maradona. "Edina težava tega fanta je, da so z njim tako grdo ravnali, da je zasičen z neupravičeno kritiko in pričakovanji. Nočem, da bi prenehal. Če se postavim v njegove čevlje, mislim, da je povsem neupravičeno, da ga postavljajo v nekakšno vlogo rešitelja, čeprav je nogomet kolektivni šport in je na igrišču enajst nogometašev," se je z Maradono strinjal prvi Messijev trener Ernesto Vecchio v rojstnem Rosariu.

Lionel Messi z družino
Lionel Messi z družino FOTO: Instagram

Maradona, ki je trenutno med Messijevimi najbolj glasnimi zagovorniki, je pred prvenstvom tudi sam pristavil svoj lonček v kritikah petkratnega najboljšega nogometaša sveta v prestižnem izboru Mednarodne nogometne zveze (Fifa), češ da nima prave osebnosti za vodjo in mesto kapetana v reprezentanci. Neizpolnjena pričakovanja bi lahko spodbudila veliko prenovo in pomladitev reprezentance, kajti, sledeč Messijevemu vzgledu, so še nekateri člani zdajšnje selekcije napovedali, da razmišljajo, da ne bi več nikoli oblekli reprezentančnega dresa. Med njimi so Javier Mascherano, Gonzalo Higuain in zvezdnik Manchester Cityja Sergio Agüero, ki je dejal: "V slačilnici smo bili po tekmi vsi potrti in povsem na tleh, še najbolj razočaran je bil Leo, še nikoli ga nisem videl v takšnem stanju. Kar nekaj nas razmišlja, ali ima še kakršenkoli smisel vztrajati in nadaljevati reprezentančno zgodbo." Eden izmed Messijevih privržencev Fede Ruiz je na Twitterju objavil: "Poraz v finalu je nekaj, kar se pač lahko zgodi v športu. To, da bomo izgubili tebe, pa je najbolj boleč poraz od vseh." Na spletu se je tako že pojavil Twitter-Hashtag #NoTeVayasLio (Leo, ne zapuščaj nas).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (58)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Paštašutar
29. 06. 2016 10.11
-6
Prej kot bo odsel,prej bodo Argentinci svetovni prvaki!!!!
Paštašutar
29. 06. 2016 15.19
+0
Kar dajajte minuse,tako pac je in tako razmislja vec kot miljarda ljudi!!!!
idiu3krasne
29. 06. 2016 09.46
+5
Ja seveda se nadajuje Trendizem ki je enak idiotizmu...kao messi je igral sam proti čilu...hahaha...daj pejd v štacuno pa spij liter kisa...
JJZGEODPRASKAKATJO
29. 06. 2016 10.10
-5
MESSI BLAGE NIMA SPRIJAZEN SE 4 FINALI BREZ ZADETKA VSE JE ZGUBU HAHA TUT TOP 50 NIN VSEH CASOV
MarjanBor74
28. 06. 2016 21.57
+14
Sami kavč strokovnjaki, ni kaj dodati!na vseh tekmah je Messi naredil višek in omogočal ostalim, da so zadevali, zadeval je tudi sam in razigraval ekipo! Če napadalci v finalu falijo 2-3 zicerje pa še v vratih nasprotnika Claudio Bravo, zame ni nobena katastrofa,kvečjemu pomanjkanje sreče-isto kot Hrvati! Portugalci v celi tekmi eno šanso, še pri tisti se je žoga srečno odbila in vsega je bilo konec! Penali so pa itak loterija,tam zmaga srečnejši!
JbmTiMt
28. 06. 2016 19.34
-12
znacilno za te male igralce je da ko jim ne gre odnehajo
grozjak
28. 06. 2016 19.46
+8
značilno za ta male ljudi, da so pametni.......
notrajnc05
28. 06. 2016 17.45
-12
Mali zeleni se poslavlja, ker ve da bo kmalu prišel čas ko bo treba odsedet svoje zaradi davčnih utaj...
Trend01
28. 06. 2016 17.41
-18
Odlična taktična poteza Messija. Ne grem se več, razen če me neskončno vabite. Pa čeprav sem že lani rekel, da za reprezentanco ne bom več igral. Ampak, zdaj res ne bom. No, razen, če me prosite. V kolikor bomo spet zamočili, me pa prosim, ne kritizirajte. Saj ste sami to želeli. Saj veste, da so drugi krivi. Čeprav sem bil 5x najboljši na svetu.... Ampak, tokrat, obljubim, zdaj bom v finalu zadel.... 4x nisem. Zdaj bom. Če me boste podpirali. Ker to ni FER!!!! Ma, najemite debelega, bolanega Maradono. Več šans bo. Leo naj se pa Barceloni posveti. Vsi bomo zadovoljni. Mi, ki spremljamo Argentino in jo spoštujemo (čeprav sem Brazilija fan) in "navijači" Barcelone.
idiu3krasne
29. 06. 2016 09.41
+3
TomažNovak
29. 06. 2016 11.01
+3
cripstoned
28. 06. 2016 17.05
-13
za informacijo...v skupinskem delu je argentina premagala čile z 2:1 in ob tej zmagi messija ni bilo v ekipi....ko je pa bil so pa puhnali......nauk te zgodbe...messi odidi iz reprezentance! že tako ga 60% argentine ne mara....vemo kdo je tam sportnik leta ....
Trend01
28. 06. 2016 17.33
-12
Pusti malenkosti. Takrat je Argentina IGRALA. Vprašaj @symbolica. On VE. Mene sicer v svojih postih nikjer direktno ne omenja. Nič hudega. Če nima jajc, jih pač nima. A tako pač je. Človek pri 70+ letih (vsa čast) navija (goreče) za Messija. Ne Argentino ali Barcelono. Za Messija. Kot genialce samozvani sportko in še par njih. "Navijač". No, vmes pove še o "prijateljih" iz.... Ma, brez veze.
Symbolic
28. 06. 2016 18.34
+6
Ups...nekdo se je prepoznal, samo ne vem po čemu: ali po komentarju, ali po atributu "naj-strokovnjak"... In spet je "žogica" pri meni... Zakaj? Zato, ker ne govorim na pamet ampak, samo navajam argumente..."Trapanje" pa prepusti tebi sličnim, meni to ne leži!... Še vedno se spomnim tvoje prve replike na moj komentar... Moj takratni odgovor je bil: "Čemu žalitev?"... Vidim, da nadaljuješ v istem slogu!
cripstoned
28. 06. 2016 19.27
-9
Symbolic
28. 06. 2016 19.31
+4
cripstoned
28. 06. 2016 20.25
-5
Symbolic
29. 06. 2016 09.06
+2
To, da se vtikaš v tujo "debato" veliko pove o tebi... Še enkrat: "Gledaj svoja posla!"
idiu3krasne
29. 06. 2016 09.43
Symbolic
29. 06. 2016 11.03
+3
Trend, tvojih komentarjev, po navadi, ne berem, evo, šele danes sem videl tvoj post v katerem se bahaš s svojimi jajci (primitivno!)... Da ti nekaj pojasnim, glej: 1. Od 1958 do danes sem navijač za največje romantike v nogometu: za Brazilijo (takrat si ti bil še enokomponenten, a ne da?)! 2. Nikdar nisem navijal za ENEGA igralca, cenil sem in še vedno cenim posebne veličine v nogometu, a teh je bilo veliko na moji kilometraži! Glede Messija si falil 100%: je trenutno (po meni) najboljši ampak to nima veze v kontekstu, se pa ne strinjam s tem, kako ga razglašate na forumu, da je on kriv zato, ker niso osvojili finala CA in sicer samo zato, ker je falil penal! 3. Hvala da si me "podmladil" : če ti matematika ne dela težav, pa si zračunaj: My age= produkt dveh praštevil... (valjda veš kaj je "praštevilo"...)
grozjak
28. 06. 2016 16.57
+1
Glavna, da imajo mediji in hejterji kaj pisati,.......
Symbolic
28. 06. 2016 15.19
+5
Tale članek ni realnost! Poglejte kaj pravi naš "naj-strokovnjak": "- fant se je odločil - vsaj po mojem mnenju zaradi razočaranosti v 4ih finalih. Cela Argentina ga obsoja...." To je bilo objavljeno na forumu včeraj (27.06.2016)... Imeti svoje lastno mnenje ni nič narobe, celo je to zaželjeno... ampak, govoriti v imenu "cele Argentine" pa je preterizem brez primere!
Trend01
28. 06. 2016 17.29
-8
Te kompleksi grabijo? Kolikokrat je bil Messi prvi športnik ali nogometaš Argentine? Morda veš? Pojdi na sladoled. In ne trepaj. Človek brez "jaza". Hinavec.
CURVANORD Zanetti
28. 06. 2016 17.56
+0
Pssssst hebes argentino in vse okrog njih 2.7.2016 se udarita zgodovinsko najmocnejsi turnirski ekipi.Raje se o tem prerekajta oziroma podajta svoje mnenje o favoritu slabostih prednostih obeh ekip
Trend01
28. 06. 2016 18.20
-8
Argentina: kompleks nepremagljivosti + selektor + problem izgubljenih final. Sicer fantastična ekipa. Brazilija: kompleks, da so najboljši, da imajo najboljšo tehniko + selektor......... "i puno toga". Žal - ekstravagantni Neymar + bogabojoči Silva sta zmaga in smrt ekipe.
Symbolic
28. 06. 2016 18.33
+4
Ups...nekdo se je prepoznal, samo ne vem po čemu: ali po komentarju, ali po atributu "naj-strokovnjak"... In spet je "žogica" pri meni... Zakaj? Zato, ker ne govorim na pamet ampak, samo navajam argumente... "Trapanje" pa prepusti tebi sličnim, meni to ne leži!... Še vedno se spomnim tvoje prve replike na moj komentar... Moj takratni odgovor je bil: "Čemu žalitev?"... Vidim, da nadaljuješ v istem slogu!
BayernGomez
28. 06. 2016 18.33
+1
Trend si gledal finale? Mogoče veš kako je odigral Vidal?
Trend01
28. 06. 2016 21.10
-4
Vidal? Tekel non stop. Se zaganjal. Odlično pokrival. Bil non-stop na meji kartona. Natančne podaje. Razen ubranjenega penala - skoraj brez napake. Eden boljših na igrišču. Morda, takole iz glave, je bil le Bravo boljši. Garač. Ali drugače - v formi je. No, tudi Romero je bil odličen. Da ne bo pomote. In Maschareno. Ta dva takoj za Vidalom.
Symbolic
29. 06. 2016 09.33
Zanetti, glede na igro proti Španije, jaz dajem prednost Italiji...Sicer lahko je tudi obratno, eno je pa ziher: v polfinalu jih čaka Francija (predvidevam, da je Islandija dosegla svoj "zenit", čeprav bi jim privoščil še eno super-senzacijo!)...
kor22
28. 06. 2016 15.02
+5
kaj take videje objavlate če ne date podnapisov?, kaj mislite da sem jezikoslovec da bom razumel to
bububu123
28. 06. 2016 15.01
+5
Neymar zavrnil PSG... kjer bi postal najbolj plačan igralec na svetu... 5 let 290 mil €... ( plača) PSG je bil pripravljen plačati odkupno klavzulo 190 mil€...
kor22
28. 06. 2016 15.03
-3
grozjak
28. 06. 2016 16.59
+4
Kot trgovec vem, da je vse vredno natanko toliko, za kolikor se proda...kaj pa ti, a bi kaj dobili zate?
Aquanaut
28. 06. 2016 15.00
+8
saj ni čudno da slo je kjer je. 95% negativizma, samovšečnosti in strokovnega znanja za pop... A mislite da ste, ko pljuvate po drugih, kaj višje. Ne, kvečemu nižje, v blatu.
bizgecc
28. 06. 2016 14.13
+17
Ne vem zakaj vsi nekaj govorijo o posameznikih...nogomet je kolektivni (ekipni) šport. tukaj ni vse odvisno od posameznikov...ne messi ne cr ... od nobenga posameznika ni odvisna cela ekipa .....
Paštašutar
28. 06. 2016 13.57
-10
He he,Maradona je prebrisan,prosi ga naj gre se na SP v Rusiji!! VELIKI Diego tocno ve,da tam Argentinci ne bodo svetovni prvaki in Diego bo ostal NAJVECJI VSEH CASOV!!!
JJZGEODPRASKAKATJO
28. 06. 2016 14.47
-18
MESSI SE SPLOH NE SME PRIMERJAT Z MARADONO TO JE ZA MARADONO TOTAL ZALITEV
krnekilojz
28. 06. 2016 15.16
+6
maradona je žalitev za ves nogomet, slonček ki vleče bele avtoceste je in nič drugega, vau enkrat, ja enkrat, je bil svetovni prvak z ekipo in ne, kot Messi, ki ima hlode namesto soigralcev. Ja to je veliki beli maradona zadetek in goljufivec
Symbolic
28. 06. 2016 15.30
+10
Krnekilojz, zaman se trudiš, temu ni pomoči... še "capse" ne zna odpravit!
JJZGEODPRASKAKATJO
28. 06. 2016 16.55
-4
MESSI MA HLODE ZRAVEN HAHA PA TIP FALI SAM 11M RES SI POZNAVALEC OBA UBISTVU BOLJE BITI NARKOMAN KJER SKODUJES SEBI KOT PA UTAJEVALEC KJER KRADES REVNIM LJUDEM HAHA VIDVA PA STA
grozjak
28. 06. 2016 16.56
+6
Paštetar in zavednosvetovnibedak,bolek in lolek nogometa. Dva znalca , ki popestrita še tako dolgočasen dan
JJZGEODPRASKAKATJO
28. 06. 2016 16.56
-5
Slovencek1
28. 06. 2016 12.29
-6
moedovanje najbrž poživljajoče deluje na njegov ego in bo po 2 miljona lajkov in šerov ter moedovanj le "klonil"
redtraktor
28. 06. 2016 11.46
-16
Sram naj jih bo. Moledujejo za posameznikom, imajo pa vrhunskih nogometašev, ki bodo za reprezentanco igrali bolj srčno kakor tale "zvezdica" kolikor hočejo. Igralci kova Messi, Ronaldo (pa še bi se jih dalo naštevat) so izključno klubski igralci, ker igrajo za denar in se jim za reprezentanco gladko je..!
ajgor76
28. 06. 2016 13.14
+5
Ne vem na kaki osnovi (vsaj) Ronalda zraven mešaš. .. Če kaj, mu truda in motiva ne more nihče oporekati....
rcarlos
28. 06. 2016 14.23
+2
Ne poznam nikogar, ki bi recimo v službo hodu zastonj... Kolkr vem vsi delajo/delamo za denar
MesOjediPinGvin
28. 06. 2016 15.15
+4
Saj vidimo, kako igrajo z Messijem, ki jih vsako tekmo zalaga z vrhunskimi podajami, pa je izkoristek teh podaj 5% izkoristka Barce. Kar nisem mogel verjeti, kaj vse je sposoben zgrešiti Higuain. Adijo pamet.
krnekilojz
28. 06. 2016 15.20
+5
pravaresnica ti si ena lažniva pra... Brez Messija ne bi prišli iz skupine in če kdo srčno igra za repko je to Messi, ki da vedno 100% za repko in zalaga hlode z vrhunskimi podajami in oni to ne izkoristijo. hahaha pejt objokavat penalda, ki ga na vseh tekmah, no razen enega prebliska, ni videti na igrišču in ga komentatorji iščejo, sploh proti hrvatom beda od igralca in on se ima za najboljšega v zadnjih 20. letih hahahahahaha pravaresnica ti si bruka za tvoj južni rod
24Kurceu
28. 06. 2016 11.14
-8
še vsak je prijokal nazaj, tko da ne vem kaj se pusti tko prosit
krnekilojz
28. 06. 2016 15.21
+5
kemuri
28. 06. 2016 10.34
+10
Saj bo ostal, čez dve leti ko no mundial bo star 31 let..ne bo pa igral kvalifikacij, vsaj redno ne .
JJZGEODPRASKAKATJO
28. 06. 2016 10.27
-26
MESSI TUT COPE NE MORE OSVOJIT KAJ SELE SVETOVNO PRVENSTVO TAKO PAC JE
mackon08
28. 06. 2016 11.01
+20
B umbar eden, če bi imel boljše soigralce bi marsikaj še osvojil, samo ti to ne razumeš, ker si antimessionist, ki mu ni pomoči.
V SHESHELJ
28. 06. 2016 11.01
+14
Ni messi vse...tut drgi so tukaj...iz tvojega imena je razvidno vec kot 2.regionalne lige nisi igral...tako da se ti glih ne svita kaj pomeni biti sportnik...se bol provokator kot kaj drugega...pusti ljudi naj realno komentirajo....
rolica
28. 06. 2016 11.04
+12
Ti si osvojil le nakladanje na 24ur....povprečnež
MA007
28. 06. 2016 11.48
+3
Potem lahko za vsako drzavo recemo da bi marsikaj osvojila ce bi imeli boljse soigralce oziroma igralce
ajgor76
28. 06. 2016 13.14
+2
MaunelNeuer
28. 06. 2016 16.14
+0
mackon boljše soigralce ima kot CR tk da......