Nogomet

VIDEO: Mourinho bruhal ogenj zaradi 'trapastega' vprašanja, Conte po porazu: 'Prvenstvo je postalo zanimivo'

London, Manchester, 02. 04. 2017 14.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sobota ni bila uspešna za Manchester United in Chelsea. Rdeči vragi so v boju za preboj na četrto oziroma tretje mesto v Premier League izgubili pomembni točki na domačem Old Traffordu, medtem ko so vodilni modri utrpeli presenetljiv poraz, prav tako na domači zelenici. Jose Mourinho je bil po tekmi z WBA še posebej nerazpoložen ...

Na Old Traffordu je Unitedu v tej sezoni že večkrat zdrsnilo.
Na Old Traffordu je Unitedu v tej sezoni že večkrat zdrsnilo. FOTO: AP

Ceno je, kot že nekajkrat v tej sezoni, plačal novinar, natančneje BBC-jev Connor McNamara, s katerim je Jose Mourinho govoril v prvi izjavi po remiju z West Bromwich Albionom (0:0). Po oceni McNamare oziroma vprašanju, če sta ekipi v Manchestru onemogočili ena drugo, je portugalski strateg presenečeno odvrnil: "Mislite, da je bila tekma izenačena? Lahko se smejim, pa če zmagamo, izgubimo ali remiziramo. Žal mi je, vprašanje je trapasto." Mourinha McNamara ni uspel prepričati oziroma se izviti iz njegovega prijema, Portugalec je še povedal: "Ko gre ena ekipa čez sredinsko črto enkrat v 90 minutah, ena ekipa pa je na nasprotni polovici in poskuša in poskuša, vi vprašate, če smo bili izenačeni? Ena ekipa je imela žogo, ena ekipa pa ne. Ena ekipa je poskušala zmagati, ena pa je poskušala remizirati." Novinar in komentator britanske državne televizije je kasneje na Twitterju zapisal, da sta se s trenerjem Uniteda po tekmi ponovno pogovorila in da je zdaj "vse dobro". Po remiju je Manchester United ostal peti s 53 točkami, štiri več ima četrti Manchester City.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Veliko presenečenje je na londonskem derbiju v soboto pripravil Crystal Palace, ki je na Stamford Bridgu premagal vodilni Chelsea (2:1). Varovanci Antonia Conteja so bili v izjemnem nizu 13 zaporednih domačih zmag, a po golih Wilfrieda Zahaja in Christiana Bentekeja je moštvo nekdanjega angleškega selektorja Sama Allardyca izničilo vodilni zadetek Cesca Fabregasa za eno največjih zmag po povratku v elitni rang tekmovanja. Chelsea zdaj le še za sedem točk vodi pred Tottenhamom, zato je prihajajoči derbi z Manchester Cityjem nenadoma precej pomembnejši. Z 21 točkami na naslednjih sedmih obračunih bi sicer zahodni Londončani osvojili drugi naslov v treh letih.

Conte z varovanci na domači zelenici ni izgubil že zelo dolgo. Do sobote ...
Conte z varovanci na domači zelenici ni izgubil že zelo dolgo. Do sobote ... FOTO: AP

"Gotovo je za vas (medije, op. a.) to dober rezultat, ker je poskrbel, da je prvenstvo zanimivejše," je dvoboj na Stamford Bridgu ocenil Conte. "A vedno sem govoril, da se prvenstvo konča, ko je matematično gotovo, da si ga osvojil. Sicer se moraš boriti, vsako tekmo moraš poskušati zmagati. V Angliji lahka tekma ne obstaja. Vsaka tekma bo zelo naporna, od zdaj pa do konca, pa če je ekipi ime Manchester City ali gre za ekipo, ki se bori na mestih za izpad."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

walter2
02. 04. 2017 18.19
+2
ManU brez Pogbaja in Ibre povprečen klub!
big247
03. 04. 2017 09.38
+1
Ka si hotel sedaj povedati rec. Barca brez mesija suareza in neymarja je tut povprečen klub pa real brez cr7 in balea tut povprečen klub...
Uporabnik1110355
02. 04. 2017 17.12
-1
Angleški fuzbal je v katastrofalnem stanju
SAF1
02. 04. 2017 16.00
+6
MUFC je res napadal samo, od vsega tega skupaj ni bilo nič.