Nogomet

VIDEO: Mourinho: Rooney ni izgubil živcev zaradi mene, ampak zaradi sodnikov

Manchester, 15. 12. 2016 18.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Manchester Uniteda so v 16. krogu angleške Premier League prišlo do sedme zmage v letošnjem prvenstvu. Na Selhurst Parku je z 2:1 padel Crystal Palace, tekmo pa je z golom v izdihljajih drugega polčasa odločil Zlatan Ibrahimović. Po srečanju so sicer v obeh taborih imeli velike pripombe na glavnega sodnika Craiga Pawsona, ki roko na srce ni imel svojega večera. Še najbolj pa je ob živce spravil gostujočega kapetana Wayna Rooneyja.

Wayne Rooney je povsem izgubil živce na klopi Manchester Uniteda, potem ko ga je Jose Mourinho zamenjal.
Wayne Rooney je povsem izgubil živce na klopi Manchester Uniteda, potem ko ga je Jose Mourinho zamenjal. FOTO: Twitter

Manchester United je po dolgem času dosegel dve zaporedni zmagi v domačem prvenstvu. V 16. krogu Premier League so rdeči vragi na Selhurst Parku premagali domači Crystal Palace z 2:1. Mož odločitve pa je bil v 88. minuti Zlatan Ibrahimović, ki je tako dosegel še svoj osmi zadetek na zadnjih osmih tekmah. Pred Švedovim zadetkom, je United v vodstvo pred iztekom prvega polčasa popeljal najdražji nogometaš na svetu Paul Pogba, a je za domačine v nadaljevanju izenačil James McArthur. Toda bolj kot sedma zmaga rdečih vragov, je po srečanju odmevalo sojenje glavnega delilca pravice Craiga Pawsona. Ta bi moral v prvem polčasu izključiti Marcosa Roja, ki je z obema podplatoma startal nad Wilferda Zahaja, a je za to prejel zgolj rumeni karton. Res da Argentinec nekdanjega člana rdečih vragov ni zadel, a start je bil izjemno nevaren, kar je tudi med polčasom za televizijsko hišo BT Sport povedal nekdanji sodnik Howard Webb in dodal, da bi si Rojo res zaslužil izključitev. Nato smo videli še eno sodniško napako v prvem polčasu, tokrat pri vodilnem zadetku gostov. Po predložku je v kazenskem prostoru domačih do žoge prišel Ibrahimović, ki je nato tudi s pomočjo roke podaljšal žogo do Paula Pogbaja, ki je nato popeljal svoje moštvo v vodstvo. Počasni posnetki pa so kasneje razkrili, da je bil francoski vezist v prepovedanem položaju.

V drugem polčasu pa se je nočna mora glavnega sodnika Pawsona le še poslabšala. Po izenačenju domačinov so namreč vragi silovito pritisnili na vrata Wayna Hennesseyja. Ta se je izkazal z nekaj izjemnimi obrambami izkazal pa se je tudi glavni delilec pravice. V razmiku nekaj minut je namreč s svojimi pomočniki spregledal igranje z roko Joeja Ledleyja v svojem kazenskem prostoru in razveljavil povsem regularen gol Juana Mate, ki je žogo potisnil v prazno mrežo po podaji Roja z glavo. A sodniki so se odločili, da je šlo za prepovedani položaj in nič ni bilo z zadetkom rdečih vragov. In vse omenjen sodniške napake so zelo razjezile kapetana Manchester United Wayna Rooneyja. Angleškega napadalca je sicer Jose Mourinho iz igre potegnil v 80. minuti in v igro poslal Marcusa Rashforda. In takoj ko je Rooney zapustil igrišče je bil vidno razburjen in je začel preklinjati ter z nogometnim čevljem razbijati na gostujoči klopi. A Mourinho je po tekmi priznal, da kapetan ni bil jezen, ker je moral iz igre, temveč zaradi sodnikov. "Bil je jezen zaradi domnevne enajstmetrovke. Pritoževal se je nad sodniki, ogorčen je bil nad četrtim sodnikom," je po tekmo povedal Portugalec na klopi rdečih. Ti so vseeno dosegli zmago, s katero ohranjajo priključek z ekipami, ki se borijo za Ligo prvakov v prihodnji sezoni, za vodilnim Chelseajem namreč United zaostaja že velikih trinajst točk in je trenutno najbolj realen domet, uvrstitev v kvalifikacije za Ligo prvakov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
16. 12. 2016 14.45
+1
Sam nisem gledal tekme, ampak če je Rojo štartal z obema podplatoma, to je avtomatsko rdeči, brez izgovorov. Bolj berem članek...ej, tale sodnik pa je totalno nesposoben, tega sodnika je treba poslat sodit v kako 5 ligo.
AtomskaMravljica
16. 12. 2016 17.59
+4
Rojo je bil rdeč, Pogbajev gol je bil iz ofsajda,Ledley je igral z roko, Mata pri golu ni bil v ofsajdu. Praktično vsako pomembno odločitev je na tej tekmi sodnik dosodil narobe. Sodniki v PL so najslabši doslej in zaradi tega je video nadzor obvezen! GGMU!
Maxx365
15. 12. 2016 21.26
+12
pa kaj vam je, če samo kopačke čisti
aviktora
15. 12. 2016 19.56
-6
Rooney izgublja živce zaradi sebe.
TvojPrijatelj
15. 12. 2016 18.56
-24
Sramota za Crystal Palace proti kom je izgubil. Generacija cicibanov kluba v Lihtenštajn-ski četrti ligi je sposobna premagati Man United, Crstal Palace jih pa ni. Rooney se naj najprej nauči nogomet igrat, potem pa naj izgublja živce!
Iniesta
16. 12. 2016 10.36
+0
Muri bo poštimal junajted, le čas potrebuje ... rezultati so že vidni, letos pa je realen domet finale Lige Evropa in boj za 4. mesto v Premier League ...
mart1
16. 12. 2016 13.23
+2