Nogomet

VIDEO: Nemci na EP brez Reusa

Ljubljana, 31. 05. 2016 13.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Selektor nemške reprezentance Joachim Löw je objavil spisek nogometašev, ki bodo branili barve svetovnih prvakov na bližnjem evropskem prvenstvu v Franciji. Zaradi poškodbe v izbrani vrsti elfa tokrat po pričakovanjih ni Marca Reusa.

Krilni nogometaš Borussie Dortmunda Marco Reus je zaradi poškodbe izpustil že svetovno prvenstvo 2014 v Braziliji. Nemški selektor pa je s spiska igralcev brisal še 20-letnega vezista Juliana Brandta in igralca Bayer Leverkusna Karima Bellarabija in Sebastiana Rudyja. Nemčija, trikrat je že vladala nogometni Evropi, bo v predtekmovanju nastopila v skupini C skupaj s Poljsko, Ukrajino in Severno Irsko.

Spisek Nemčije:
- vratarji: Manuel Neuer (Bayern München), Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona);
- branilci: Jerome Boateng (Bayern München), Emre Can (Liverpool), Jonas Hector (1. FC Köln), Benedikt Hoewedes (Schalke 04), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Shkodran Mustafi (Valencia), Antonio Rüdiger (Roma);
- vezni igralci: Julian Draxler (VfL Wolfsburg), Sami Khedira (Juventus), Joshua Kimmich (Bayern München), Toni Kroos (Real Madrid), Thomas Müller (Bayern München), Mesut Ozil (Arsenal), Lukas Podolski (Galatasaray), Andre Schuerrle (VfL Wolfsburg), Bastian Schweinsteiger (Manchester United), Julian Weigl (Borussia Dortmund);
- napadalci: Mario Gomez (Bešiktaš), Mario Goetze (Bayern München), Leroy Sane (Schalke 04).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

happyy123
31. 05. 2016 20.42
+3
katastrofa bi bila ce se Mullerja ne bi blo, vsaj njega imajo. Reus pa nima srece res ne men se smili sam tak je sport.
BayernGomez
31. 05. 2016 21.39
Müller je standardni član in Löw nikoli ne bi odšel brez njega na EP. Reus ima res smolo s poškodbami je pa vsekakor nadomestljiv.
BayernGomez
31. 05. 2016 15.34
+2
Škoda za Reusa. Pred dvema letoma brez SP zdej pa še brez EP. Ne vem kaj delata tu Ter Stegen in Podolskk. Schweinsteiger si ni zaslužil vpoklica toda mogoče pa lahko na EP igra odlično. Brand pričakovano odpadel iz seznama. Bo na naslednjem EP zraven najbrž že na SP. Kimmich in Weigel zasluženo. Res je da je bil Götze letos veliko poškodovan toda v reprezentanci se je velikokrat izkazal in mislim da bo poleg Müllerja prvi napadalec Nemčije na EP. Nekoliko me je presenetilo da je črtal iz seznama Bellarabija. Namesto Ter Stegna bi raje videl Trappa. Löw že ve kaj dela. Bo pa zagotovo Neuer prvi vratar Nemčije. Glede obrambe je težko določiti kdo bo igral. Je več možnosti Höwedes (Boateng) Hummels Boateng (Mustafi ali Rüdiger ali Kimmich) in Hector (Can). Na sredini Kross in Khedira. Potem pa na desni strani Özil in na levi Draxler (Schürle) in v napadu Müller in Götze (Gomez).
BayernGomez
31. 05. 2016 15.37
+1
Tu govorim za formacijo 4-2-3-1 s katero je Löw že večkrat igral.
BayernGomez
31. 05. 2016 16.29
+0
Scweinsteiger je bil zelo dober igralec. Zadnja leta pa njegova forma kar precej pada. Pa še letos je odigral malo minut zaradi poškodbe. Je pa znal v reprezentanci pokazati najboljše predstsve. Vse bo odvisno od njega. Če bo dovolj pripravljen je letos lahko eden bolj pomembnih nogometašev. Ne vidim ga pa v prvi postavi. Kroos in Khedira sta boljša. Za Weigla pa Kimmicha pa je težko reči ker Schweini ima precej izkuženj medtem ko sta Kimmich in Weigel komaj začela igrat v nemški reprezentanci. Lani sta bila daleč od letošnje forme. Ne vem kako bo s Schweinijem. Upam da bo kazal dobro formo. Bo pa zelo težko sploh zato ker ni odigral niti ene minute še po poškodbi.
MaunelNeuer
31. 05. 2016 18.56
BayernGomez
31. 05. 2016 21.37
Sej nism rekel da je slab samo daleč je od tiste stare forme pa še poškodba.