Nogomet

VIDEO: Policist je med rimskim derbijem pozabil, da je na dolžnosti, ultrasi Rome slavili na treningu

Rim, 05. 12. 2016 18.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

AS Roma je v nedeljo dobila mestni derbi z Laziem (2:0), ena največjih tekem na italijanskem nogometnem koledarju pa je minila brez nekaterih najzvestejših navijačev. Privrženci Rome so po zmagi nad sosedi vseeno obiskali trening svojih ljubljencev in pripravili izvrstno vzdušje.

Edin Džeko se ni vpisal med strelce na tokratnem derbiju, a je reprezentant BiH vseeno glasno slavil prestižno zmago.
Edin Džeko se ni vpisal med strelce na tokratnem derbiju, a je reprezentant BiH vseeno glasno slavil prestižno zmago. FOTO: AP

Vzdušje je bilo na visoki ravni že med samo tekmo na stadionu Olimpico, kjer je AS Roma uspela slaviti z zadetkoma Kevina Strootmana in Radje Nainggolana. Beneluška strelca sta poskrbela za zmago z 2:0, po zaslugi katere so rumeno-rdeči ostali prvi zasledovalci vodilnega Juventusa, ki beži za štiri točke na vrhu lestvice Serie A. Takoj po tekmi je odmevalo prerekanje med igralci v drugem polčasu, ki ga je kot pravi pobalin začel nizozemski vezist Strootman. Ta je med proslavljanjem svojega zadetka s plastenko vode špricnil proti enemu od nasprotnikov in začel skupinsko prerivanje, vzdušje pa se ni pomirilo tudi takoj po tekmi. Senad Lulić, nogometaš Lazia, je dvignil veliko prahu s provokativno izjavo o temnopoltem branilcu Antoniu Rüdigerju, o katerem je reprezentant Bosne in Hercegovine v javnem prenosu dejal, da je še pred dvema letoma v Nemčiji "prodajal nogavice", zdaj pa misli, da je "fenomen". V Italiji je požel veliko neodobravanja, a bilo je tudi nekaj pozitivnih zgodb. Denimo tista o policistu, ki je za trenutek pozabil, da je na dolžnosti:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sicer pa so se najbolj vročekrvni navijači Rome, tako imenovani ultrasi, ki se protestno niso udeležili derbija, prikazali na prvem treningu svojih ljubljencev po prestižni zmagi. Nogometaši so med poslušanjem prepevanja skupaj s priljubljenim trenerjem Lucianom Spallettijem navijače nagradili z aplavzom in nato že začeli razmišljati o nadaljevanju lova za serijskim prvakom Juventusom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
06. 12. 2016 12.53
-2
v italijanski ligi igrajo pretežno čifurji, posledično pada tudi kvaliteta in zanimanje zanjo , razen zanimanja huliganov, ki pa , spet , spremljajo v glavnem čifurje.......