Nogomet

VIDEO: Razpoloženi Handanović zdržal vse nalete Juventusa in z Interjem končno koraka proti tako želeni Ligi prvakov

Torino, 09. 12. 2017 22.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Veliki nogometni derbi d’Italia se je zaključil z najbolj nepriljubljenim nogometnim izidom 0:0. Slovenski vratar Samir Handanović je v vratih Interja na gostovanju v Torinu zdržal vse nalete Juventusa, aktualnega klubskega evropskega podprvaka. Inter ostaja na vrhu Serie A.

Handanović je bil prvo ime Interja na derbiju v Torinu.
Handanović je bil prvo ime Interja na derbiju v Torinu. FOTO: AP

Juventus je bil na italijanskem derbiju veliko bolj podjeten, a poti v gol gostov iz Milana ni našel. Za to je skrbel tudi slovenski čuvaj mreže Samir Handanović, ki je zbral kar osem obramb. Inter je bil praktično neviden, a vseeno osvojil veliko točko na stadonu Allianz v Torinu. Slabo bo nocoj najverjetneje spal hrvaški napadalec Mario Mandžukić, ki je zapravil izvrstno priložnost že v osmi minuti tekme, nato pa je tik pred iztekom prvega polčasa stresel še okvir Interjevih vrat.

Handanović se je kar nekajkrat izkazal, v 60. minuti je tako poskrbel za odlično reakcijo in odbil poskus Juana Cuadrada, enega boljših posameznikov današnje tekme.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Inter (40 točk) je z osvojeno točko v 16. krogu Serie A ostal na vrhu razpredelnice, a ga lahko Napoli (38 točk) v nedeljo izrine z vrha, ko bo v Neaplju gostil zasedbo Fiorentine. Aktualni italijanski državni prvak Juventus z 38 točkami ostaja na tretjem mestu Serie A. Inter po sušnih letih brez Lige prvakov (nazadnje je bil del tega tekmovanja v sezoni 2011/12) s pridnim nabiranjem točk vendarle kaže znake, da bi v prihodnji sezoni utegnil biti del Lige prvakov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
10. 12. 2017 09.05
+7
Dobro se je koncalo, pomembno je da Inter ostaja neporazen!
BayernGomez
10. 12. 2017 18.56
CURVANORD Zanetti
11. 12. 2017 18.18