Nogomet

VIDEO: Sikošek navdušen po reprezentančnem debiju, Krhin dodaja: 'Če smo pravi, lahko igramo s komerkoli'

Brnik, 15. 11. 2016 09.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska nogometna reprezentanca se je v zgodnjih jutranjih urah vrnila v domovino. Izbrana vrsta je še podaljšala nepremagljivi niz z lepim remijem na Poljskem (1:1), na gostovanju pri četrtfinalistih zadnjega evropskega prvenstva pa velja poleg strelskega prvenca Mihe Mevlje izpostaviti tudi številne debitantske nastope.

Več videovsebin
  • Izjava Gregorja Sikoška po remiju na Poljskem
    00:50
    Izjava Gregorja Sikoška po remiju na Poljskem
  • Izjava Reneja Krhina po remiju na Poljskem
    01:31
    Izjava Reneja Krhina po remiju na Poljskem

Mednje lahko prištejemo tudi tistega, ki ga je od prve minute vknjižil branilec Kopra Gregor Sikošek. Nekdanji član Krškega je na boku slovenske obrambe odigral celotno srečanje in dodobra izkusil reprezentančni nogomet na najvišji ravni. Kljub temperaturam, ki so se spustile pod ničlo, je bilo na tribunah precej bolj vroče, zbralo se je namreč več kot 40.000 navijačev, a ti rojenega Brežičana niso prestrašili. Miha Mevlja je sicer poskrbel za vodstvo Slovenije v prvem polčasu, za remi pa je dobrih deset minut pred koncem poskrbel Lukasz Teodorczyk. "Čeprav je bilo po stopinjah mrzlo, je bilo drugače kar peklensko. Mislim, da je bilo okoli 45.000 ljudi, res vrhunski občutki in upam, da jih bom še kdaj doživel," si je po pristanku na letališču Jožeta Pučnika zaželel Sikošek, ki je navdušen nad vzdušjem in sprejemom v reprezentanci. "Res mi je bilo super, fantje so v redu. Ko igraš za reprezentanco Slovenije, je to poseben občutek. Vtisi (po tekmi, op. a.) so super. Jaz sem zadovoljen, dal sem svoj maksimum, potrudil sem se, kot sem se lahko, to je to. Sprejeli so me zelo v redu. Moram reči, da so kar klapa in da sem se tudi sam kar hitro vklopil. Če bo še 'šansa', da kdaj pridem, upam, da se vidimo, da se pozdravimo in da rečemo kakšno."

S točko na Poljskem je bil zadovoljen tudi še vedno zelo mladi, a veliko izkušenejši Rene Krhin, ki se je v letu 2016 uveljavil v enega od nosilcev prenovljene reprezentance. Član španske Granade opozarja, da je Slovenija igrala z zelo kakovostnim nasprotnikom, čeprav so tudi Poljaki močno premešali svojo enajsterico in igrali brez številnih zvezdnikov. "Gotovo je zelo kvalitetna reprezentanca in res za prijateljsko tekmo 41 tisoč ljudi, stadion prelep ... Res je bila atmosfera zelo dobra, težka tekma in dober test za nas," je dejal Krhin. "Za nas prijateljske tekme ni, ker smo tako malo skupaj, zato moramo izkoristiti vsak trening in vsako tekmo. Če bi zmagali, bi bilo vse skupaj še boljše, ampak vseeno mislim, da je 1:1 vseeno dober rezultat proti takšni reprezentanci." Tudi sam se je nekoč znašel v vlogi Sikoška, Jana Koprivca in ostalih, ki so na Poljskem prestali ognjeni krst in dokazali, da lahko selektor s svojim strokovnim štabom resno računa. "Mislim, da so vsi fantje, ki so zdaj prišli v reprezentanco, pokazali, da so tukaj z namenom, da imajo kvaliteto, da so tukaj in mislim, da so se super vključili tako v slačilnico kot tudi na igrišču, tako da mislim, da smo lahko za naprej zelo optimistični," dodaja Krhin. "Mislim, da smo sploh proti Slovaški in Angliji pokazali, da lahko, če smo pravi, igramo s komerkoli. Mislim, da smo že igrali z najboljšima nasprotnikoma v skupini. Gotovo bodo naslednje tekme odločale, vanje pa bomo morali z enako samozavestjo, kot do sedaj. Na Malti smo osvojili tri točke, ki so zlata vredne, mislim pa, da nam to drugo mesto res dosti pomeni za naprej. Zdaj nas čaka Škotska in potem spet Malta doma. Mislim, da je bila to ena pomembnejših tekem, res jo je bilo težko zmagati in videli smo, da so imele tam težave tudi že večje reprezentance."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
15. 11. 2016 15.15
-4
ampak poljaki so boljši desetkrat
Kollerik
15. 11. 2016 16.13
+1
degenos
15. 11. 2016 17.10
+3
ah prijateljska je čist neki druzga kot za pike
Shyni
15. 11. 2016 14.14
+5
Odličen debi z manjšimi pomanjkljivostmi ampak dobro se je boril in bil čvrst v obrambi...
CURVANORD Zanetti
15. 11. 2016 13.32
+1
A je kdo opazil da je novinar napisal" s tocko na poljskem" torej smo v neki posebni skupini kjer se za prijateljske tocke borimo za prijateljsko svetovno prvenstvo
CURVANORD Zanetti
15. 11. 2016 13.33
zeleleni
15. 11. 2016 13.53
User792410
15. 11. 2016 12.00
+5
Strokovni štab je okrepil Tomaž Kavčič, to je pravi razlog, vse ostalo je posledično!!!
iztokkrneki
15. 11. 2016 10.05
-3
Krhin je najslabsi clen,,,naj se potrudi pri Granadi,da bo sploh kaj igral,,,,Katanec slepi.
probeg
15. 11. 2016 12.43
degenos
15. 11. 2016 09.50
+2
kaj pa to pomen če ste pravi ???? tut drugi lahko z vami igrajo