Nogomet

Sinovi volkulje ugriznili staro damo in ji upočasnili pot do šestega zaporednega 'Scudetta', je Juve z mislimi že v Cardiffu?

Rim, 14. 05. 2017 22.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V derbiju 36. kroga italijanske Serie A sta se na rimskem Olimpicu pomerila domača Roma in Juventus. Šlo je tudi za obračun med vodilnima ekipama prvenstva. Stara dama bi si lahko že v Rimu zagotovila šesti zaporedni naslov, a so imeli sinovi volkulje drugačne načrte in so z zmago na derbiju (3:1) preprečili veselje tekmeca na njihovem dvorišču.

Nogometaši Rome so v derbiju kroga prišli do velike zmage nad Juventusom.
Nogometaši Rome so v derbiju kroga prišli do velike zmage nad Juventusom. FOTO: AP

Juventus je med tednom dokončal delo v polfinalu Lige prvakov proti Monacu in se s skupnim izidom 4:1 zanesljivo uvrstil v veliki finale. V Cardiffu jim bo 3. junija nasproti stal branilec naslov madridski Real. A še pred velikim finalom staro damo čaka zaključek domačega prvenstva, kjer lovijo šesti zaporedni naslov v Serie A in finale italijanskega pokala, kjer se bodo za lovoriko pomerili z ekipo Lazia. Prvo zaključno žogico za prvenstveni naslov so imeli Torinčani že v Rimu, kjer bi si naslov zagotovili že z osvojitvijo točke. A Roma je imela drugačne načrte. Poleg tega, da še naprej sanjajo o naslovu, se tudi krčevito borijo za osvojitev drugega mesta z ekipo Napolija. To mesto namreč v prihodnji sezoni prinaša neposredno uvrstitev v elitno Ligo prvakov. 

Na srečanju pred razgretimi navijači so sicer povedli gostje. Z izjemno nesebično potezo se je izkazal Gonzala Higuaina, ki je v petmetrskem prostoru lepo "spustil" žogo in zaposlil vtekajočega Maria Lemino, ki je brez težav popeljal Juventus v vodstvo z 1:0. A odgovor Rome je bil silovit. Kostas Manolas je po kotu dobil skok in prisilil Gianluigija Buffona v obrambo, a ta je žogo odbil naravnost na noge domačega kapetana Daniela De Rossija, ki pa je v drugem poskusu le nekako spravil žogo za hrbet Buffona in izid poravnal na 1:1. To je bil tudi izid prvega polčasa. Drugega pa so silovito začeli sinovi volkulje, ki so v 56. minuti tudi prvič na srečanju povedli. Stephan El Shaarawy je sprejel žogo na robu kazenskega prostora in z ne najmočnejšim, a izjemno natančnim strelom presenetil gostujočo obrambo in Buffona. Žoga je namreč potovala zelo počasi in se od vratnice odbila za hrbet legendarnega italijanskega vratarja. Gol je v ekstazo poslal domače navijače, ki v zadnjih sezonah niso imeli veliko razlogov za veselje na tekmah s Torinčani. Slavje Rominih navijačev se še ni poleglo, ko je Juventusova obramba še tretjič klonila. Tokrat se je med strelce z močnim strelom iz neposredne bližine izkazal Radja Nainggolan. Ta je poskrbel, da je Juventus po zelo dolgem času na eni sami tekmi prejel kar tri zadetke. Gostujoči strateg Massimiliano Allegri je uvidel, da je vrag odesel šalo in je v igro poslal tvorca minulih velikih zmag Danija Alvesa in napadalca Paula Dybalo. A tudi to ni pomagalo stari dami, ki je sredi italijanske prestolnice utrepla še peti prvenstvni poraz. Roma pa se je s 26. zmago tekmecem iz Torina približala na zgolj štiri točke zaostanka dva kroga pred koncem prvenstva. Rimljami pa imajo na drugem mestu tudi samo točko prednosti pred Napolijem. Do konca prvenstva je na voljo še šest točk in težko je verjeti, da bi Juventus, ki ga čakata tekmi s Crotonejem in Bologno, zapravil prednost na lestvici in ostal brez naslova prvaka. Že v naslednjem krogu potrebjujejo zgolj točko, lahko pa tudi nobene več, če Roma izgubi svojo tekmo s Chievom. Domači strateg Luciano Spalletti je sicer še dodatno navdušil navijače, ko je nekaj trenutkov pred veliko zmago na zelenico poslal kapetana, legendo in ikono kluba, Francesca Tottija, katerega so domači navijači seveda sprejeli z bučnim aplavzom in skandiranjem imena. 

Izid:
Roma - Juventus 3:1 (1:1)
De Rossi 25., El Shaaraway 56., Nainggolan 65. ; Lemina 21

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
15. 05. 2017 09.37
-5
hahahaa kje so zdaj vsi novi navijaci juveta?....komaj cakam da jih real utisa se u finalu ...vsi govorijo da bo juve zmagal ampak noben se ne zaveda da ima real najboljso ekipo kar so jih sploh imeli od prejsnje ere....
Trend01
15. 05. 2017 10.27
+3
Malo bolj previdno z besedami, prosim. Igrali so brez Dybale (69'), Alvesa (64'), Barzalija, Chiellinija. Marchisija (78'). Khedira je poškodovan. Roma ni slaba in ji je bila ta tekma za na "nož". Za direktno uvrstitev v LP.Juvetu pa je bila tale tekma povsem odveč. Zmagali bodo na naslednji tekmi doma proti Crotoneju in na svojem štadionu praznovali osvojitev naslova.So še vedno VELIKE 4 točke razlike. A 2 tekmi do konca.
cripstoned
15. 05. 2017 11.15
-4
kdaj je real odigral tekmo kompleten....v dveh sezonah ne vem če trikrat....real ze dve sezoni hara po evropi, svetu in španiji pa ima vedno nekoga od glavnih poskodovanih....zakaj bi potem bil previden...treba je biti realen in to je da ima real dosti bolj kvalitetne igralce in uigrano ekipo...kdorkoli pride iz klopi lahko dvigne nivo igre kar pa juve nima....so kralji tega tekmovanja z najboljsim igralcem v zgodovini tega tekmovanja in potem je favorit juve hahahaa....real je letos nadigral napoli, bayern in atletiko ...juve pa je koga? povprečno barco in srečni monaco....cardiff bo zgodovinskega pomena za balea in real cez 18dni bo to samo se potrjeno!!!
blazter
14. 05. 2017 22.49
-2
Tole ni dobro za Juve. Poraz, neigranje igralcev v formi. Padec samozavesti, Real pa začne z rezervami in znaguje...
igyyp
15. 05. 2017 11.27
+1
Maš prav res ima Real klop,Karkoli pride na igazmontiranrišče je fenomenalno, vendar Juve tud ni čist razmontiran.Be bo lahko Realu,