Nogomet

Vrhunci Premier lige: Manchester je sinje moder, Arsenal do visoke zmage

Ljubljana, 05. 03. 2024 18.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

27. krog angleškega prvenstva je zagotovo zaznamoval mestni obračun Cityja in Uniteda. Po tem, ko je Marcus Rashford z eurogolom otvoril srečanje in Manchester United popeljal v vodstvo že v 8. minuti, so se na koncu zmage veselili Meščani. Phil Foden, ki je trenutno v izjemni formi, je mrežo zatresel v 56. in nato še 80. minuti. Erling Haaland je premoč Cityja potrdil v 91. minuti in Etihad je še enkrat slavil svoje junake. Na zadnji tekmi kroga se je tretjeuvrščeni Arsenal znesel nad Sheffield Unitedom, ki je že bolj ali manj odpisan.

Se bo Jürgen Klopp po devetih letih poslovil s četverčkom lovorik?
Se bo Jürgen Klopp po devetih letih poslovil s četverčkom lovorik? FOTO: AP

V angleškem prvenstvu se troboj za naslov prvaka še vedno nadaljuje. Trenutno je na vrhu lestvice Liverpool s 63 točkami, točko manj ima Manchester City, še točko manj pa Arsenal. Slednji so tudi zaključili 27. krog Premier lige, šest zadetkov so natrosili Sheffield Unitedu. Uspešni so bili Martin Ødegaard (5. minuta), Jayden Bogle (AG), Gabriel Martinelli (15. minuta), Kai Havertz (25. minuta), Declan Rice (39. minuta) in Ben White (58. minuta). Vodilna ekipa prvenstva je v soboto prišla do zmage v izdihljajih tekme, v 99. minuti je ekipi nove tri točke pristreljal Darwin Núñez. Nottingham Forest mreže ni zatresel.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Londonski Chelsea je remeziral z Brentfordom, mestni tekmec Tottenham pa je bil uspešnejši od Crystal Palaca. Za Spurse so bili uspešni Timo Werner (77. minuta), Cristian Gabriel Romero (80. minuta) in Son Heung-min (88. minuta). Najbolj vroče je bilo zagotovo na derbiju kroga v Manchestru, kjer so bili sinje modri prepričljivo boljši. Za zmago je bil najbolj zaslužen Phil Foden, ki je prispeval dva zadetka, Haaland je dodal še tretjega. Po tekmi je bil iskreno zadovoljen tudi Pep Guardiola, ki je dejal, da je Foden trenutno zagotovo najboljši nogometaš angleškega prvenstva.

* Izidi, 27. krog:

- sobota, 2. marec:

Brentford - Chelsea                                         2:2 (0:1)

Everton - West Ham                                        1:3 (0:0)

Fulham - Brighton                                           3:0 (2:0)

Newcastle - Wolverhampton                       3:0 (2:0)

Nottingham Forest - Liverpool                   0:1 (0:0)

Tottenham - Crystal Palace                          3:1 (0:0)

Luton Town - Aston Villa                                2:3 (0:2)

- nedelja, 3. marec:

Burnley - Bournemouth                                 0:2 (0:1)

Manchester City - Manchester United      3:1 (0:1)

- ponedeljek, 4. marec:

Sheffield United - Arsenal                              0:6 (0:5)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.