Nogomet

Wenger ob koncu prestopnega roka vendarle skočil na tržnico: Po Perezu je topničar postal še Mustafi

London, 31. 08. 2016 07.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometni klub Arsenal, ki nastopa v angleški Premier League, se je pred iztekom poletnega prestopnega roka okrepil z nemškim reprezentančnim branilcem Shkodranom Mustafijem. 24-letni Nemec je tretja okrepitev Arsena Wengerja, od katerega pa navijači pričakujejo veliko več zapravljanja, saj želijo držati stik z ostalimi velikani angleškega nogometa.

Shkodran Mustafi je bil tudi član nemške reprezentance, ki je leta 2014 v Brazilji osvojila naslov svetovnih prvakov.
Shkodran Mustafi je bil tudi član nemške reprezentance, ki je leta 2014 v Brazilji osvojila naslov svetovnih prvakov. FOTO: AP
Trinajstkratni angleški prvak in desetkratni zmagovalec pokala F.A., Arsenal, je v poletnem prestopnem roku v svoje vrste pripeljal še tretjo okrepitev. Po Granitu Xhaki in Lucasu Perezu se je v severni London preselil še nemški branilec Shkodran Mustafi. Trener topničarjev Arsene Wenger je tako tik pred iztekom prestopnega roka vendarle malce skočil na tržnico in okrepil svoje moštvo, kar so od njega navijači pričakovali že veliko prej. 24-letni Mustafi bo tako zapolnil vrzel v obrambni vrsti Arsenala, ki je nastala zaradi poškodb Pera Mertesackerja in Gabriela Pauliste.

Mustafi je v vrste topničarjev prestopil iz Valencie, za katero je zbral 64 nastopov. Za Nemca sicer to ni prvi klub v Premier League, saj je bil med leti 2009 in 2012 član Evertona, za katerega pa ni zbral niti enega nastopa. V svoji karieri je nastopala še za Fiorentino, za katero je na petdesetih tekmah zabil en zadetek. Tako se je končal še en prestop, o katerem se je govorilo skoraj celotno poletje in tudi sam Mustafi je zelo zadovoljen, da se je vse skupaj končalo in da je postal član Arsenala.

"Vesel sem. Trajalo je nekaj časa, toda končno sem tukaj in zelo sem vesel, da sem znova storil korak naprej v svoji karieri. Mislim, da je korak naprej, če se pridružiš klubu kot je Arsenal. Upam, da bom v času, ko bom tukaj, zelo užival" je takoj po podpisu pogodbe za uradno spletno stran kluba povedal Mustafi.

S prihodom novega igralca je zadovoljen tudi Wenger, ki se je v zadnjih sezonah znašel pod hudim udarom kritik s strani navijačev. Ti so namreč mnenja, da Francoz premalo zapravlja na nogometni tržnici in s tem močno zmanjšuje možnosti Arsenala, da bi se boril za naslov, katerega je nazadnje osvojil leta 2004. "Je igralec, ki je v pravih letih. Ima veliko izkušenj. Je zelo osredotočen igralec, ki je tudi zelo dober z žogo v svojih nogah. Kupili smo dobrega igralca, ki je tudi prihodnost našega kluba," je na prestop Mustafija dodal Wenger. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 


 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jurci275
31. 08. 2016 11.07
+4
U4
31. 08. 2016 08.59
-2
Lepo ime in priimek, pravi Nemec.
Trend2
31. 08. 2016 10.57
+1