Nogomet

Wenger: Velika napaka je, da nismo kupili Bala

London, 05. 06. 2013 09.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Arsene Wenger je priznal, da je bil pred šestimi leti zainteresiran za nakup zvezdnika Garetha Bala, vendar se zaradi konkurence v moštvu ni odločil za to potezo. Francoz na klopi Arsenala pravi, da so zainteresirani za Rooneyja, če se bo odločil za odhod iz Uniteda.

Arsenal je imel leta 2007 veliko priložnost, da bi v svoje vrste zvabil Garetha Bala, ki je takrat igral še za Southampton. Nogometaš se je odločil za prestop v Tottenham in je trenutno eden najdražjih igralcev na nogometni tržnici, v letošnji sezoni je bil izbran tudi za igralca leta v Premier League, za njegove usluge je tudi bogati madridski Real pripravljen na široko odpreti mošnjiček. Trener Arsenala Arsene Wenger je priznal, čeprav malce z grenkobo, da bi lahko hitronogega nogometaša pred šestimi leti pripeljali k topničarjem, vendar se za to potezo ni odločil: "Imeli smo Ashleyja Cola in Gaela Clichyja in nismo potrebovali še enega igralca na tem mestu, vendar moram iskreno priznati, da je bila to velika napaka. Na začetku se ni znašel in slišal sem celo, da ga je bil Tottenham pripravljen prodati, nato so ga premaknili na levo stran in začel je igrati izjemno."

V zadnjem obdobju je veliko namigovanj, da bi lahko Wayne Rooney zapustil Manchester United, Francoz pa je za Evening Standard dejal: "Rooney je zanimiv igralec za vsak klub in le kdo bi ga lahko zavrnil. Prvi izziv za Davida Moyesa bo vzpostaviti zaupanje z Rooneyjem in zgladiti nesoglasja iz preteklosti, ali bo to mogoče, pa bomo videli." Zanimivo je, da David Moyes, ki je ob koncu letošnje sezone prevzel vodenje moštva sira Alexa Fergusona, zelo dobro pozna Rooneyja, saj je bil že tedaj na klopi Evertona, ko se angleški reprezentant leta 2004 iz Evertona preselil k Unitedu.

Arsene Wenger
Arsene Wenger FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BlackTiger88
05. 06. 2013 21.31
-1
Balea :) slovenščina vam pa gre :). Sicer pa bo, spet bo prišel nekdo kot je bil Henry, in spet bomo najboljši :) GTID!!!
London?an
05. 06. 2013 16.15
+0
Sam Allardyce pa Lewandowskega ... nemorš take transferje 'kenslat'.
rko
05. 06. 2013 14.44
-28
vse kar je povezan z Wengerjem in Arsenalom = HAHHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHA
Joker3
05. 06. 2013 12.29
+21
Dober trener iz neznanega igralca naredi zvezdo, manj dober pa zvezde kupuje v klubih,kjer imajo dobre trenerje.
taft01
05. 06. 2013 20.32
+1
torej prvi primer je recimo Klopp, drugi pa Mourinho
pouspinela
05. 06. 2013 12.19
+15
Bale je bil še Unitedov toda vodstvo Southamptona ga ni hotelo prodati unitedu... Toda moje mnenje je tako v Unitedu ne bi imel toliko priložnosti za se izkazat kot v Tottenhamu in pri Arsenalu bi bilo isto tako, da dvomim, da bi se razvil v takšnega igralca... Kar se pa tiče Rooneya mislim, da bo vseeno ostal. Težko je slediti Scholsu, Giggsu, Nevillu ter nekaj drugim, ki so bili zvesti celo kariero 1 klubu. Je res, da je Rooney prišel iz Evertona za 35mil toda takrat je bil vsega 18 let... Kot sem hotel reči mislim, da je Rooney prerasel iz upornika in se njegova nesoglasja z Moysem končana...
LionelMessi38
05. 06. 2013 15.34
+5
eh to je larifari... to so izgovori kao šev sem v predober klub.če si iz pravega testa se boš izkazal ne glede na kaj...Glej Varane npr