Nogomet

Yaya zavrnil Kitajce, ki so mu ponujali kar pol milijona evrov tedenske plače

Manchester, 18. 01. 2017 12.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kitajski nogometni klubi še naprej snubijo igralce iz najmočnejših evropskih lig. Po Oscarju. Carlosu Tevezu, Hulku in še mnogimi drugimi, so sedaj 'lovke' vrgli na zvezdnika Manchester Cityja Yayo Toureja. Nekadnji najboljši igralec Afrike sicer v letošnji sezoni pod Pepom Guardiolo ne igra, koliko bi si sam želel, a je bogato kitajsko ponudbo vseeno zavrnil.

Pep in Yaya sta na začetku Špančeve vladavine v Manchestru delovala kot pes in mačka, a sta v zadnjem času zakopala bojno sekiro in vezist je začel redneje dobivati priložnosti na zelenici.
Pep in Yaya sta na začetku Špančeve vladavine v Manchestru delovala kot pes in mačka, a sta v zadnjem času zakopala bojno sekiro in vezist je začel redneje dobivati priložnosti na zelenici. FOTO: AP

Kitajski nogometni klubi v zadnjem času redno snubijo zvezdnike z bogatimi ponudbami. Nekaj odmevnih selitev so že izpeljali, ena pa bo ostala neuresničena. Zvezdnik Manchester Cityja Yaya Toure je namreč, kot poročajo britanski mediji, konec lanskega leta zavrnil ponudbo za prestop, ki je vsebovala 430.000 funtov (495.000 evrov) tedenske plače. Kluba niso poimenovali, je pa član kitajske prve lige. Toureju so Kitajci ponudili več kot pol milijona evrov plače na teden, česar pa ni sprejel, saj bi, kot poroča BBC, nogometaš iz Slonokoščene obale kariero precej raje nadaljeval v Evropi oziroma v Angliji. Podobno ponudbo naj bi dobil še enkrat v januarskem prestopnem roku.

Toureju se bo pogodba s Cityjem iztekla po koncu sezone, za zdaj pa v klubu še ni namigov, ali bodo z njim podaljšali sodelovanje. Pred meseci je bil sicer blizu slovesu od ekipe, saj se je zaradi vmešavanja svojega menedžerja v delo trenerja Pepa Guardiole znašel v nemilosti stratega, nekaj časa ni igral, zdaj pa je spet v prvi postavi sinjemodrih.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
18. 01. 2017 21.46
-1
pep je ubijalec igralcev
bizgecc
18. 01. 2017 16.37
+0
Dobrodosel v barci :)
Definbahija
18. 01. 2017 13.34
+1
Bravo in pojdi proč od tega Šarlatana Pepa!