VIDEO: Kaj takšnega: Barcelona predstavila novega branilca, ki pa je na zelenico Camp Noua stopil ‒ bos!

Pri Barceloni so v soboto slovesno predstavili drugo okrepitev v januarskem prestopnem roku: 23-letni kolumbijski branilec Yerry Mina je podpisal petinpolletno pogodbo in pozdravil navijače na stadionu Camp Nou. Tam so se v soboto tudi uspešno dogovorili za posojo vezista Arde Turana, ki se vrača v domači Carigrad.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Katalonski gigant se je po več mesecih neuspešnega iskanja snubcev le uspel "znebiti" turškega vezista Arde Turana. Nekdanji član Galatasaraya in Atletico Madrida se vrača domov, kot posojeni nogometaš bo okrepil ambiciozni Istanbul Basaksehir, Barcelona pa ga bo do junija 2020 lahko tudi prodala.

"Dober dan vsem, zelo sem vesel, da sem v Barci," je ob podpisu petinpolletne pogodbe v katalonščini povedal Yerry Mina, nato pa v bolj domači španščini dodal: "Zelo sem hvaležen Bogu, predsedniku in vsem ostalim, ki so mi to omogočili. Prišel sem v najboljši klub na svetu. Veliko se želim naučiti od soigralcev in osvojiti velike reči ter še izboljšati ekipo, ki je že zdaj izjemna. O tem sem vedno sanjal in zdaj te sanje živim, z nogami na tleh in pogledom, uprtim v nebo, se zahvaljujem vsem, da ste prišli. Nimam besed, da bi opisal, kako srečen sem. Živela Barca (Visca el Barca, op. a.)!"

Yerry Mina - 2

Mina se je že v petek fotografiral ob grbu Barcelone v bližini stadiona Camp Nou. (Foto: AP)

Predsednik Josep Maria Bartomeu ni pozabil izpostaviti dejstva, da je dosedanji član brazilskega Palmeirasa prvi Kolumbijec, ki je postal član prvega moštva Barce, s postavnim branilcem pa želijo pri Blaugrani več kot očitno prodreti tudi v njegovi domovini, kjer modro-rdeče barve sicer več kot uspešno "brani" že partnerka branilca Gerarda Piqueja, pevka Shakira.

"Yerry Mina je nogometaš, ki smo ga dolgo časa spremljali. Načrtovali smo, da bi ga pripeljali poleti, a smo pohiteli že januarja," je dejal Bartomeu. "Je velik talent in že ima bogate izkušnje, pričakujemo pa, da bo veliko prispeval k ekipi. Je prvi kolumbijski nogometaš, ki bo sestavljal del prve ekipe Barce, zato je tudi to dejstvo vir ponosa. Tu je zdaj veleposlanik Kolumbije. Yerry, zdaj imaš en cilj: da bo Kolumbija modro-rdeča s teboj in da bo Kolumbija za Barco. Prišel je trenutek. Pomagali ti bomo, ti pa boš pomagal nam."

Oči svetovne javnosti ga niso ustavile: tudi tokrat bos na zelenico
Mina je po svečanem podpisu pogodbe prvič oblekel dres Barcelone in stopil na zelenico. A to storil na zelo poseben način: vraževerni Kolumbijec namreč na vsako zelenico, ki jo obišče prvič, praviloma stopa bos, tako pa je bilo tudi pred očmi svetovne javnosti, ki je lahko začudeno spremljala potezo Južnoameričana, ta pa je nasmejan pozdravljal zbrane na največjem evropskem nogometnem stadionu. Po tem, ko se je spet obul, je pokazal nekaj spretnosti z žongliranjem in si izmenjaval podaje s člani mladinskega pogona, ki so mu prišli delat družbo na zelenico.

Bosi prihod Yerryja Mine na zelenico Camp Noua:

Predstavitev novega člana vodilne ekipe Primere Division so še polepšali številni razigrani kolumbijski navijači, ki so rojaka že ob petkovem prihodu na prvo fotografiranje pred klubskimi prostori nagradili z ovacijami.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 30
StarDeluxe 14.01.2018 11:18:33
Dobrodošel Mina. Bravo Barca, pametni nakupi, zelo ponosen.
Več komentarjev