Nogomet

Z dobro popotnico na reprezentančni zbor: Bezjak zabija, Iličić in Skubic asistirata

Ljubljana, 29. 08. 2016 13.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski nogometni reprezentanti so se zbrali na Brdu pri Kranju in začeli pripravo na začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki ga bo leta 2018 gostila Rusija. Večina reprezentantov se na Gorenjsko seli z dobro popotnico.

Josip Iličić je v prvih dveh krogih Serie A podelil dve asistenci.
Josip Iličić je v prvih dveh krogih Serie A podelil dve asistenci. FOTO: Damjan Žibert
Najboljše volje sta v Nacionalni nogometni center Brdo, tako trdijo na uradni spletni strani krovne nogometne zveze, pripotovala Petar Stojanović in Benjamin Verbič, saj sta med tednom pristavila svoj delež pri uvrstitvi Dinama in Köbenhavna v skupinski del UEFA Lige prvakov. Stojanović se bo z Zagrebčani jeseni meril z Juventusom, Lyonom in Sevillo, Verbič pa bo s soigralci gostil Club Brugge, Porto in Leicester City, aktualnega angleškega prvaka. Dvojec je sicer v sredinem večeru odigral celotno tekmo, med vikendom pa sta odigrala po dober polčas. Köbenhavn je remiziral v derbiju z Brondbyjem, Dinamo je v Pulju vknjižil novo zmago. Stojanović in Verbič bosta zgolj dva od štirih reprezentantov, ki bodo jeseni igrali v najelitnejšem klubskem tekmovanju. Jan Oblak se bo skušal z Atleticom znova prebiti do finala, Škofjeločan pa se v domovino vrača z dvema zaporednima remijema. Madridčani so namreč po Alavesu remizirali tudi z Leganesom, Oblak je prvič v sezoni zaklenil svoja vrata, Rene Krhin pa je z Granado doživel visok poraz pri Las Palmasu. Štajerec je ob porazu s 5:1 odigral celotno srečanje. Kevin Kampl, ki se bo z Bayerjem prav tako dokazoval v UEFA Ligi prvakov, je novo sezono Bundeslige odprl s porazom. Farmacevti so se v dvoboju dveh udeleženk lige prvakov udarili z Borussio Mönchengladbach in izgubili z 2:1. Kampl je odigral vseh 90 minut.

Jan Oblak in Rene Krhin nastopata v španski Primeri Division.
Jan Oblak in Rene Krhin nastopata v španski Primeri Division. FOTO: Damjan Žibert
Bolje je šlo Romanu Bezjaku, ki se je znova veselil zadetka in nove zmage Rečanov, ki po sedmih krogih hrvaškega prvenstva neporaženi še vedno držijo vodstvo. Korošec je, tako pišejo na internetni strani NZS, s sedmimi zadetki najboljši strelec lige.
Po pisanju hrvaških medijev je slovenski napadalec Roman Bezjak že član nemškega prvoligaša Darmstadta. Po trditvah naših južnih sosedov bodo Nemci Rijeki za 27-Slovenca odšteli okoli tri milijone evrov odškodnine.

V italijanski Serie A smo tudi v drugem krogu spremljali slovenski derbi. V Firencah sta se udarili Fiorentina in Chievo, vsi trije Slovenci pa so dvoboj začeli v začetni enajsterici. Boštjan Cesar in Valter Birsa sta morala čestitati Josipu Iličiću, ki je podal za edini zadetek na srečanju in tako vknjižil še drugo podajo sezone. Prvo asistenco na Nizozemskem je, kot pišejo na uradni spletni strani NZS, vknjižil tudi Dejan Trajkovski. Twente je z izidom 3:1 ugnal Sparto, Mariborčan pa je podal za drugi zadetek na srečanju. Tik pred zborom je podajo vknjižil še en nekdanji član Domžal, Nejc Skubic je v dvoboju s turškim prvakom Bešiktašem podal za vodstvo Konyaspora, ki je pred domačimi gledalci iztržil točko. Matic Črnic, nekdanji soigralec Trajkovskega in Skubica, se bo reprezentančnim pripravam prvič pridružil s statusom legionarja, saj je konec minulega tedna sklenil prestop v Rijeko. S hrvaškim podprvakom je nekdanji član Maribora in Domžal sklenil triletno pogodbo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
29. 08. 2016 17.07
+0
dokler bo katanec habar selektor smo gotofi pa to
CURVANORD Zanetti
29. 08. 2016 17.43
Dva najboljsav letosnjem prvenstvu pa ni vpiklical
Trend2
30. 08. 2016 10.51
komarec
29. 08. 2016 15.37
Vse skupaj ni nič iz tega, prvošolčki.
CURVANORD Zanetti
29. 08. 2016 15.21
Bezjak pa bo dobil priložnost za igro ko bo že v zatonu kariere tako to gre pri nas, dobri ne igrajo, ampak istrošeni ki so za v penzijo.
CURVANORD Zanetti
29. 08. 2016 15.20
Dragi novinarji oni so res asistirali v svojih klubih, a da novakovič prejme podajo in da gol no to pa je že fantazija.
macek_garfield
29. 08. 2016 14.37
+1
ze vidim kako se bo cmerastoi srecko jokal in iskal krivce pri vseh drugih samo pri sebi ne pa to
Shyni
29. 08. 2016 13.32
Morali bi zapisati: bezjak se seli v močno bundesligo, iličić premagal birso in Cesarja-ta dva sta premagala bivšega reprezentanta s. Handanovića
Trend2
29. 08. 2016 13.29
+1
Ka pa Šuler pa Kirm? igralca tedna v 1.SNL
CURVANORD Zanetti
29. 08. 2016 17.33
To se spara za finale da bota spocita tako kot dominator pri hrvatih