Nogomet

Arsenal najprej pomotoma in nato še uradno potrdil prestop 'Aube', bo Man. City dovolj hiter za Mahreza?

Dortmund, London, Manchester, 31. 01. 2018 10.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zadnji dan januarskega prestopnega roka je še kako vroč: v Arsenal se za rekordno odškodnino seli član Borussie Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang, topničarji so njegov prestop sicer pomotoma potrdili že nekaj ur pred dejansko selitvijo. Manchester City presenetil z lovom na Leicestrovega alžirskega asa Riyada Mahreza. Dogovora zaenkrat še ni.

Arsenalu v zadnjih urah ne gre prav nič od rok. Po tem, ko so varovanci Arsena Wengerja v torek izgubili prvenstveno tekmo pri Swansea Cityju (1:3), so na svoji spletni strani topničarji pomotoma objavili izjavo svojega trenerja. Francoski strateg je govoril o napadalcu Borussie Dortmund Pierru-Emericku Aubameyangu in dejal, da je njegov prestop "absolutno dobra novica" za klub, čeprav posel, vsaj uradno, takrat ni bil sklenjen. 

Arsenalu se je prikradla neljuba napaka: Aubameyang je po besedah Wengerja že član londonskega moštva.
Arsenalu se je prikradla neljuba napaka: Aubameyang je po besedah Wengerja že član londonskega moštva. FOTO: AP

"Aubameyang je igralec Arsenala. Ste zadovoljni, ker je dogovor sklenjen?" je vprašanje, ki so ga ustvarjalci uradnih spletnih kanalov londonskega kluba postavili Wengerju. "Da, to so dobre novice," je odgovoril izkušeni trener, ki je ob le šestem mestu na lestvici spet pod plazom kritik. "Potrebujemo ljudi, ki nam lahko ponudijo več moči v napad, v tem trenutku nismo dovolj učinkoviti v igri proti nasprotnim vratom in prepričan sem, da nam bo prinesel prav to. Pred njim je velik izziv, želi si opraviti dobro delo v Premier League in v celoti gledano verjamem, da je to za nas absolutno dobra novica," je dodal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Batshuayi na posojo v revirje
Mediji so že v zadnjih dneh poročali, da bo Aubameyang iz Borussie Dortmund prestopil k Arsenalu, Londončani pa so posel nato še pred poldnevom tudi potrdil ‒ šlo naj bi za slabih 64 milijonov evrov, kar je nov klubski rekord. Afričanov prihod je povzročil selitev Olivierja Girouda na drugo stran Londona k Chelseaju. Efekt domin se je že nadaljeval s prestopom Michyja Batshuayija v Dortmund, ki je nekaj pred 11. uro dopoldne potrdil, da si je belgijskega strelca sposodil do konca sezone. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bartra iz Nemčije v Španijo
Tudi Marc Bartra zapušča Borussio Dortmund in se seli v vrste Reala Betis. Španski branilec se vrača v domovino, saj je pred tem igral za Barcelono. Za nemško moštvo je odigral 49 tekem, njegovo bivanje v Nemčiji pa je zaznamoval teroristični napad na avtobus Dortmunda pred tekmo Lige prvakov lani aprila.

Takrat je bil 27-letni nogometaš ranjen, zadel ga je šrapnel, potem ko se je razletelo steklo avtobusa. Bartra je bil nato z igrišč odsoten mesec dni zaradi operacije zlomljene kosti v zapestju. Na sojenju moškemu, obtoženemu za to dejanje, je Bartra priznal, da se je bal za življenje.

Mahreza (desno) so po šampionski sezoni z Leicestrom izbrali za najboljšega posameznika v Premier League.
Mahreza (desno) so po šampionski sezoni z Leicestrom izbrali za najboljšega posameznika v Premier League. FOTO: AP

Guardiola pri Cityju še ni končal z nakupi
Vroče je tudi v Manchestru, kjer je v vrstah vodilne ekipe Premier League Man. Cityja nazadnje pristal branilec bilbajskega Athletica Aymeric Laporte. Po plačilu rekordne odškodnine, ko gre za klubsko zgodovino, se trener Josep Guardiola s sodelavci že obrača proti naslednji tarči. Vsaj malce presenetljivo je to alžirski krilni napadalec Riyad Mahrez, ki je bil eden ključnih mož pri nepozabnem pohodu Leicester Cityja do naslova v sezoni 2015/16, sinje modri pa lisjakom ponujajo med 57 in 69 milijonov evrov. Reči so se še zapletle, ker je Leicester zavrnil ponudbo, Mahrez pa je vložil tako imenovani "transfer request" (zahtevo po prestopu, op. a.). Man. City se je tako znašel v bitki s časom, Leicester bojda zahteva najmanj 80 in največ 114 milijonov evrov za usluge 26-letnega alžirskega reprezentanta.

"V tem trenutku je enako kot s (Alexisom) Sanchezom in Laportom, to ni primeren trenutek, da bi govorili o tem," je na novinarski konferenci pred tekmo z West Bromwich Albionom dejal Guardiola. "Tako težko je. Z Laportom nam je uspelo, ker gre za odkupno klavzulo, ko pa se moraš pogajati, je vedno tako zapleteno," dodaja katalonski strokovnjak.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poserjemsenavas
31. 01. 2018 13.59
-1
guardiola bo vse pokupil, nato pa bo spet naj trener v nekateri očeh. Že videno.
Definbahija
31. 01. 2018 13.01
+0
In spet je Bayern kriv za "uničevanje" konkurence.
PIERREBRICE
31. 01. 2018 16.22
+1
CURVANORD Zanetti
31. 01. 2018 12.41
+0
Kot kaže, Realu morda ne bo uspelo prepricati Wande Nare, za prestop Icardi-ja, pa vec srece poleti, ko bo cene se visja=)