Nogomet

Zanimivo: Nizozemec Advocaat (bo) selektor nogometašev Srbije

Beograd, 22. 07. 2014 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nizozemski strateg Dick Advocaat bo novi selektor srbske nogometne reprezentance. Pogodbe sicer še ni podpisal, a sta dogovor o dveletnem sodelovanju potrdila tako on kot predsednik srbske zveze Tomislav Karadžić.

Dick Advocaat
Dick Advocaat FOTO: Reuters

Dick Advocaat bo na selektorskem stolčku zamenjal Ljubinka Drulovića, ki je to vlogo začasno po odhodu Siniše Mihajlovića. Nizozemec bo drugi tuji trener na klopi Srbije, pred tem je nogometaše vodil tudi Španec Javier Clemente. "Ne želim biti več trener kluba, želim biti selektor. Zato sem med številnimi ponudbami izbral Srbijo, čeprav sem bil v pogovorih tudi z reprezentanco Južnoafriške republike. A afriška država mi je predaleč," je razloge, zakaj je izbral Srbijo, razložil 66-letni Advocaat, ki je že bil selektor Nizozemske, Belgije, Rusije, Združenih arabskih emiratov in Južne Koreje, svoje največje uspehe pa je doživel z ruskim Zenitom, s katerim je osvojil pokal Uefa in superpokal. Nizozemski prvak je bil s PSV Eindovnom, ruski z Zenitom, od tujih klubov pa je treniral tudi Glasgow Rangers in Borussio Mönchengladbach. Lani je deloval pri AZ Akmaarju. "Srbija ima odlično moštvo, zagotovo mi bo užitek delati. Jasno je, da bo naš cilj uvrstitev na evropsko prvenstvo," je še dodal Nizozemec.

Srbija bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo igrala v skupini I, v kateri so še Portugalska, Danska, Albanija in Armenija.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Costaa10
22. 07. 2014 14.37
+8
To vse so lobiji, Advocaata sta nastavila dva managerja, ki imata pod seboj vse najboljše igralce Srbije, da se lahko preko selektorja potiska v reprezentanco določene in se jim dviguje ceno, zato pa tudi je srbski nogomet tam kjer je, ker mu vladajo lobiji in privatni interesi. Partizanovi in Zvezdini nogometaši igrajo v Liverpoolu, Man Cityu, Čelsiju, Man Utd, Interju, Juventusu, Dortmundu, Fiorentini, Benfici itd. itd., ne moreta pa niti Zvezda niti Partizan v ligo europa kaj šele ligo prvakov, Maribor pa najboljše igralce proda v Palermo, Nacional, Cardiff City in igra 3 leta zapored v Evropi. Na tem primeru se lepo vidi, da se tam samo krade in uničuje nogomet. Da o reprezentanci ne govorimo, ki ne more premagat Jamajke na prijateljski tekmi ima pa nogometaše world class klubov. Vse samo lobiji in mafija.
Nick031
22. 07. 2014 15.49
+2
tocno tako... rezultat tega pa je, da Srbije ne bo na EP.. oz. ne bo je nikamor dokler bo tko.. mafija?da, v nobeni nogometni zvezi na svetu, ni bilo ubitih toliko funkcionarjev kot v srbski nogometni zvezi..
mufflon
22. 07. 2014 11.48
+2
Pa kaj Srbija nima dovolj svojih legend?? To ne bo dobro. Nikoli tujec ne diha in ne čuti tako, kot bije srce patriotu. Sicer me ne briga, a si ne bi želel, da bi Slovenijo vodil kakšen Scolari, ali pa kakšen italijan, ki jih zanima le denar zveze....Ni to to...
Kun_Aguero
22. 07. 2014 12.12
+1
nemore bit en upokojen igralec brez izkušenj selektor to je isto kukr AC milan ku deva svoje legende za trenerje a pojma nimajo kaj je T od trenerja. Raj se spomni na Slavišo Stojanovića in njegoveg dela za slovensko reprezentanco bolje je dati na mesto nekega selektorja ki ima bujne izkušnje kukr začetnika
Definbahija
22. 07. 2014 15.39
+5
Cakam da pride ce bo uspel ker je ze v letih Edi Reja na slovensko sceno. Ni vazno al klubsko al reprezentancno.