Nogomet

Zaradi svetovnega prvenstva v Katarju pod drobnogledom tudi legendarni Beckenbauer

München, 27. 11. 2014 18.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V preiskavi zaradi domnevnih nepravilnosti pri glasovanju za gostiteljici svetovnih prvenstev leta 2018 (Rusija) in 2022 (Katar) se je znašel tudi Franz Beckenbauer. Legendarni Nemec je bil eden izmed 22 predstavnikov, ki so glasovali.

Franz Beckenbauer
Franz Beckenbauer FOTO: Reuters

Preiskava glede nepravilnosti pri izboru gostiteljic za svetovni nogometni prvenstvi leta 2018 in 2022 se nadaljuje. Pod drobnogledom se je med drugimi znašel tudi Franz Beckenbauer. Legendarni Nemec je bil eden izmed dvaindvajsetih, ki so neposredno glasovali glede prvenstev, ki sta na koncu pripadli Rusiji in Katarju. Preiskavo sicer vodi ameriški odvetnik in vodja etične komisije pri Fifi Michael Garcia, v njej pa se je znašel tudi kandidat za mesto predsednika Mednarodne nogometne zveze Harold Mayne-Nicholls. Garcia preiskuje tudi tri Fifine uradnike, vsi trije pa so trenutno člani izvršnega odbora. Ti uradniki so Angel Maria Villar Llona (Španija), Michel D'Hooghe (Belgija) in Worawi Makudi (Tajska).

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.