Nogomet

Zaskrbljeni Antonio Conte: 'To bo najtežja sezona v moji karieri'

London, 05. 08. 2017 20.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Le še teden dni nas loči od začetka nepredvidljivega angleškega prvenstva, v katerem nižje uvrščeni klubi nemalokrat presenetijo nogometne velikane, ki se borijo za naslov prvaka. Številnih težav in ovir se dobro zaveda tudi Antonio Conte, ki je prepričan, da bo tekoča sezona daleč najtežja v njegovi karieri.

"Bomo videli, kaj vse so bo zgodilo v prestopnem roku," ostaja skrivnosten Conte.
"Bomo videli, kaj vse so bo zgodilo v prestopnem roku," ostaja skrivnosten Conte. FOTO: AP

Angleški nogometni velikani bodo čez nekaj dni s polnimi in svežimi močmi zapluli v angleško prvenstvo, polno presenečenj in številnih preprek, katerih se še kako dobro zaveda tudi trener na klopi Chelseaja Antonio Conte, ki bo skušal s svojimi varovanci ubraniti naslov prvaka. "Zame bo to najtežja sezona v moji karieri. Razlogi so različni in za razlago bi potreboval preveč časa. Vendar pa sem o tem povsem prepričan, čeprav upam, da se motim," je novinarjem priznal Italijan. Med razlogi, ki Conteju ne pustijo spati je tudi Diego Costa. Brazilec se je v januarju odločil, da s poletnim prestopnim rokom zapusti klub. Tako so se pojavile špekulacije o vrnitvi v Atletico Madrid, ki pa zaradi prepovedi vse do januarja 2018 ne sme kupovati novih igralcev. Zanimanje za Costo je pokazal tudi AC Milan.

Conteju ne pusti spati niti Diego Costa.
Conteju ne pusti spati niti Diego Costa. FOTO: AP

Ena izmed težav, ki teži stratega modrih so tudi najnovejši prestopi, vse od Alvara Morate do Tiemoueja Bakayoka, ki se bodo morali vklopiti v trenutno moštvo. "Nogometaše želimo kupovati, medtem ko se prodaji skušamo izogniti. V nasprotnem primeru se moštvo le še krči in na koncu se znajdeš v težavah," je zaskrbljen italijanski strateg, ki se zaveda močne konkurence v angleškem prvenstvu. "Angleška liga je najmočnejša na svetu, saj se kar šest ekip bori za naslov prvaka, medtem ko je zmagovalec le en sam," je prepričan Conte, ki se zaveda, da bo Chelsea le s težavo ohranil naslov prvaka. Poleg Arsenala in Tottenhama, se bosta za angleško lovoriko borila še mestna tekmeca iz Manchestra in Liverpool.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
06. 08. 2017 21.22
+1
city letos osvoji
Chelsea1991
05. 08. 2017 22.00
-11
odpuščen boš po 5 tekmah nesposobnež, odreče se costi pripelje pa ničesar lol
bokasana
05. 08. 2017 22.58
+6