Nogomet

VIDEO: Celjska zaušnica v pravem trenutku: Mariborčani praznih rok iz Celja

Ljubljana, 15. 08. 2014 19.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši NK Celja so poskrbeli za največje presenečenje 5. kroga PrveLige. Na lepo polni Areni Petrol so s kar 3:1 odpravili državne prvake iz Maribora, ki so bili z mislimi očitno že pri naslednjem evropskem obračunu. Zmage so se veselili še igralci Olimpije, Domžal in Zavrča.

Matic Kotnik je kraljeval v celjskem kazenskem prostoru.
Matic Kotnik je kraljeval v celjskem kazenskem prostoru. FOTO: Miro Majcen
Nogometaši NK Celja v letošnji sezoni z igro še niso razočarali, a imeli v prvih dveh krogih državnega prvenstva ogromno smole. Proti Zavrču so izgubili potem, ko so petkrat zatresli okvir vrat, v Domžalah pa so tekmecu morali priznati premoč po številnih zapravljenih priložnostih. A po drugem porazu se jim je 'odprlo', premagali so novomeško Krko (3:0) in nato v Kopru še Primorce (2:0) ter dobro razpoloženi pričakali prvake iz Maribora. Motiv ni bil težava, ko so v 2. minuti po hudi napaki vratarja Jasmina Handanovića povedli (Tilen Klemenčič) pa je bilo jasno, da se vijoličastim ne piše nič dobrega. V prvem polčasu je prednost na 2:0 povišal Sunny, gostje pa so še pred odmorom ostali brez izključenega Željka Filipovića (drugi rumeni karton). V nadaljevanju so izbranci Anteja Šimundže imeli nekaj priložnosti za znižanje zaostanka, a ko je Gregor Bajde v 53. minuti zabil za 3:0 je bilo jasno, da gostje generalke pred evropskim dvobojem niso oddelali z odliko. Poraz je ublažil domači kapetan Blaž Vrhovec, ki je edini na dvoboju ugnal Matica Kotnika.

Zmaji boljši tudi od Velenjčanov
Če so nogometaši Olimpije v lanski sezoni že na samem uvodu v tekmovalno leto preživljali pravi pekel, igra pa ni bila takšna, kot so od njih pričakovali gledalci, je letošnja zgodba nekoliko drugačna. Četa Darka Karapetrovića igra dobro, obramba deluje vsaj približno tako, kot stroka pričakuje, zmaji pa na tekmi tudi zadevajo. Proti velenjskemu Rudarju sicer niso bili najbolj učinkoviti, a zabili so dva gola. V prvem polčasu je gostujočega vratarja Matjaža Rozmana ugnal Aleksandar Rodić, v nadaljevanju pa je z mojstrsko izvedenim prostim strelom za končnih 2:0 zabil še Nik Omladič. Zmaji imajo po treh obračunih letošnje sezone 100 odstoten izkupiček, konkretnejši in odločnejši pa so bili vseh 90 minut. Gostje so dvoboj zaključili z desetimi nogometaši, saj je sodnik pokazal rdeči karton Alenu Bukšku.

Zmaji so na tretji prvenstveni tekmi sezone, zabeležili še tretjo zmago.
Zmaji so na tretji prvenstveni tekmi sezone, zabeležili še tretjo zmago. FOTO: Damjan Žibert

Domžalska mreža tudi po petem krogu nedotaknjena
Nogometaši Domžal so v petem prvenstvenem obračunu dosegli še peto zmago. Tokrat proti novomeški Krki, ki velja za sila neugodnega tekmeca. Izbranci Luke Elsnerja so oba gola dosegli v nadaljevanju. Prvega je prispeval Sasha Alexander Aneff, za končnih 2:0 pa je zabil Uroš Korun. Poleg učinkovitega napada strokovni štab veseli tudi dobra igra branilcev, saj domžalčani v 450-ih minutah letošnje sezone, še niso prejeli gola. Tako so po petih odigranih dvobojih sami na vrhu lestvice.

Domžalčani so dvakrat zatresli domžalsko mrežo.
Domžalčani so dvakrat zatresli domžalsko mrežo. FOTO: Damjan Žibert

Zavrč z igralcem manj do zmage
Nogometaši Zavrča so dosegli četrto zmago na petem dvoboju sezone in se začasno prebili tik pod vrh lestvice. Na dvoboju s Koprčani, ki tako ostajajo pri šestih točkah, so do polnega izkupička prišli kljub številčni oslabljenosti v zadnjem delu tekme, ko so zaradi rdečega kartona ostali brez Matije Krističa. Začetni del dvoboja je pripadel gostom, ki so imeli več priložnosti, a jih niso izkoristili. Za domače je prvi poskusil Lovro Cvek, a je Božidar Radoševič njegov strel ubranil. Bolj nevarno je bilo pred vrati domače ekipe, ko je v 19. minuti meril Jaka Štromajer, po prodoru Mateja Palčiča je dobil žogo pred vrati Marka Ranilovića, vendar jo je poslal visoko čez vrata. Matej Smrekar je imel v 34. minuti novo priložnost za Zavrč, toda po obratu in strelu iz bližine je žoga končala v zunanjem delu mreže. Nekaj minut pozneje so spet zapretili koprski nogometaši, a je bil Damir Hadžić premalo natančen. Njegov strel s kakšnih enajstih metrov je ustavila vratnica in prvi del se je končal brez zadetkov.

Nadaljevanje je postreglo s precej umirjeno igro in gledalci dolgo niso videli nobene prave akcije na igrišču. Po 65. minuti pa sta se ekipi spet prebudili, najprej Doris Kelenc po akciji treh igralcev domače ekipe ni zadel žoge pred vrati tekmecev, ti pa so domačim nekaj minut pozneje zapretili z novim nevarnim strelom, po katerem pa je žoga spet končala le v okviru vrat. Osmoljenec je bil tokrat Denis Halilovič, ki je izvajal prosti strel, žoga je po dotiku živega zidu spremenila smer in presenetila Ranilovića, ni pa končala v mreži. V 71. minuti se je zdelo, da bodo imeli domači še težje delo, saj je Matija Kristič dobil rdeči karton zaradi prekrška nad Mitjo Lotričem. A igralec manj se Zavrču vendarle ni poznal, še več, deset minut pozneje so gostitelji dosegli edini gol na tekmi. Sodnik je v 79. minuti zaradi igre z roko v kazenskem prostoru dosodil najstrožjo kazen za domače, zanesljivi izvajalec je bil Nikola Šafarić. Po vodstvu domačih so Koprčani sicer prevzeli pobudo, toda do konca tekme niso znali priti do preobrata ali vsaj izenačenja, tako da so se minimalne zmage veselili nogometaši Zavrča.

Zavrč je dosegel
Zavrč je dosegel FOTO: Miro Majcen

Izid:

NK Celje - Maribor 3:1 (2:0)
NK Olimpija - Rudar Velenje 2:0 (1:0)
NK Domžale - Krka 2:0 (0:0)
Zavrč - Luka Koper 1:0 (0:0)

SORODNI ČLANKI

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (82)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mikpiki191
17. 08. 2014 13.41
+7
kot navijač MBja pravim,kateri bo čez sezono največ pokazal(zmagal) bo prvak,pa če bo to Olimpija,bo pač Olimpija...
ANTIŽABAR89
17. 08. 2014 13.46
+2
dobro pretiravali nebomo... olimpija ne more biti prvak pa če je meja pri trojanah...
fowler9
17. 08. 2014 17.09
+0
ANTIŽABAR89- naredi si že to mejo,...totkar
AjdeMiPopuši
17. 08. 2014 13.08
-7
hahahahaha totibooooooooooooooooorčkiiiiiiiii :D OLIMPIJA NAJ ODMEVA DO NEBAAAAAAAAA
juninho1987
17. 08. 2014 12.37
+3
Omladic za v repko , tip igra res dobr. Drgac pa je Olimpija letos kar blizu Mariboru , derbiji bodo zanimivi.
ANTIŽABAR89
17. 08. 2014 11.40
-1
Hahaha žabci pa celi veseli da so v svoji bogati devetletni zgodovini kluba končno spet na zgornjem delu lestvice.. Mile pa še vedno briše prah iz praznih vitrin. Letos bo pa vseeno zanimiv boj za naslov med Domžalami in Mariborom. MBFC!!
ChoChi
17. 08. 2014 11.03
+7
Naj mi prosim en navijač Maribora razloži zakaj za vraga je še vedno ta starček Handanovič na golu? Enostavno mi ni jasno kaj se dogaja v ozadju. Dela osnovnošolske napake in to serijsko, pa je še vedno 1. vratar najboljšega kluba v Sloveniji! To kar on dela vidiš redko v 3. ligi! Si ne morejo privoščit boljšega golmana? So pripeljali Cotmana in tiste tekme kere je branil, je odbranil solidno. Zakaj ne dobi več priložnosti??
ANTIŽABAR89
17. 08. 2014 11.35
+3
v pogodbi ima napisano da more branit... kakšno leto ali dve še bo potrebno potrpeti.
Stajerci007
17. 08. 2014 11.46
+3
to ni nobenemu jasno... kaj se tiče pogodbe.. pa raje plačam kazn pa prekinem pogodbo ko pa da gledam to... zadaj mladi obetavni golmani sedijo na klopi... toti he-pan pa ocenjuje žogo kam bo šla pri prvem golu... adijo pamet!!!
remi gillard
17. 08. 2014 09.38
+7
kakšne mate eni tle gor,nevoščljivost.sam sem bil včeri za celje ker sem iz teh koncev ampak v evropskih tekmovanjih pa valda,da bom navijo za naše slovenske klube pa naj je to olimpija,maribor... ajde maribor v sredo po pozitiven rezultat
kvaternik
17. 08. 2014 08.24
+1
še vedno je trditi, da Maribor nima svojstva, nima neke igre. ko se bo Zahovič razkašljal, je le vprašanje časa, gdaj se bo raspadel. Reklo bi se, da je vse skupaj na vidiku. Maribor, je iskoristil nogometno meglo, ki so jo do sedaj vlekli " smučarski" Vogrinci in Kocijančiči po Sloveniji.
šmajser1
17. 08. 2014 11.52
-1
El Diablo 2013
17. 08. 2014 12.25
+0
veliki svizec
17. 08. 2014 07.53
+21
Tak to mi Celjani špilamo...ajde zdej pa Mariborčani glave skup pa izločte ta Celtik...
štajerc55
17. 08. 2014 05.27
+3
PRIJATLI VSI TISTI ,KI SE SEKIRATE ZA NAŠ MARIBOR !!!!!! PRVENSTVO SE JE KOMAJ ZAČELO ,ČE BI PA OL C SREDO ŠPILALA TAKO POMEMBNO TEKMO BI JO RUDAR RAZNESO KO STARO KANGLO TAKO JE TUDI CELJE IZRABLO TO MUČKANJE MB. JE PA TREBA CELJANOM ČESTITATI ZA TO ZMAGO SEJ PUBECI SO KOMAJ ŠE HODLI PO IGRIŠČU MB PA JE ODŠPILO NA 60% TU SE BO NA KONCU NAREDLA RAZLIKA . GREMO MARIBOR V SREDO PO CL
Stajerci007
17. 08. 2014 00.48
+12
Z vsem možnim spoštovanjem do vsakega tekmeca.. Ampak danes se je igrala tekma kr se je pač morala... Ekipa gre zdaj v karanteno da ohranijo trezne glave do srede... Postava itak pisana kr normalno in logično je da ne boš nasprotnikovim skavtom pokazal adute ki jih šparaš za njih.. Lahko vsi skupaj govorijo da igrajo tekmo po tekmo... ampak danes so bli vsi z glavami pri Celtiku.... Da igraš tak pomembno tekmo.. da lahko v nadaljevanju jeseni na tvoj stadion pride Real, Barca, Juve, Bayern.. pusti psihološke posedice pa če hočeš nočeš.. Sej pa ni prvič da smo tak zgubli... Lani pisali zgodovino s prvo zmago v ligi Evropa v gosteh pri Zulteju.. to je blo v četrtek.. v nedeljo pa nas Zavrč premagal v Mariboru... hočeš nočeš je Maribor trenutno samo pri eni stvari.... Vsi ki se tolčete po prsih.. ne pozdabit da se igra 36. kol in da se na koncu mrtvi štejejo..... Maribor zadnja 4 leta sam odigra več evropskih tekm kot vsi ostali naši udeleženci skupaj.... Letos bo spet najmanj 12 tekem.. ostali pa vsi skupaj 8.... tu se vidi razlika ....Da ne omenjam finančne plati, podpora navijačev in ostalo..... Celju čestitke za odigrano tekmo.. res pubeci igrajo.. in dans je golman bil ko skala... vse kaj je šlo mimo obrambe je zadelo golmana....Zdaj komaj vidim po komentarjih kak nekatere iz druge strani Trojan muči naš velikan... po mislim da dobrih 5h letih so na tabli pred nami pa pišejo take komentarje ko da so že prvaki.... Kaj se tiče Celtika... počasi in previdno... Kdo ne ve kaj pomeni ta klub v svetovnem merilu naj malo pogugla.... v sredo prihaja v Ljudski Vrt po moje top 3 klub ki jih je kdaj koli gostil Maribor.... res da so trenutno po videnem proti Legiji v krizi.... ampak pusti ti spečega leva... ni dvakrat za rečt da bodo glih na teh tekmah ko rešujejo sezono eksplodirali... Moje pričakovanje ( pa ne da že v naprej iščem izgovor za morebitn poraz ).. liga prvakov bi bla češnja na torti.. osebno sem pa zadovoljen že z ligo Evropa...samo da smo konstanta v evropski jeseni in da dobivamo na prepoznavnsti, izkušnjah in ne na koncu tudi na koeficientu.... tak da v sredo skupaj držimo pesti za našega SLOVENSKEGA predstavnika v evropskih pokalih!!! EN KLUB ENA ČAST!!!!! Lep pozdrav
Padra
17. 08. 2014 01.13
-7
sam jok, jih brante pša hvalte, a na koncu boste morali priznat da so ZANIČ..........
Stajerci007
17. 08. 2014 07.41
+11
Sploh ni joka... Sej pa sem Celju čestital za pošteno zmago.. kaj se tiče Evrope pa... bil sem na gostovanju v Rimu pri Laziu, Londonu Tottenham v Bruggeju z Zultejem in v Seviliji.. Glavno da se igra evropska jesen.... bilo kje igramo smo po proračunu super malčki... ampak klub z velikim srcem.. Ja navija se za SLOVENSKI klub... osebno vedno navijam za naše klube ko igrajo v Evropi.. nimam niti najmanjše težave navijat za Olimpijo ko igra v Evropi... tu je treba skupaj dražt!!! Lep pozdrav
VJokPaNaDrevoMB
17. 08. 2014 09.25
+7
Pubeci, mi smo s srcem za Maribor. Celju velike čestitke, točke so v vsakem primeru ostale na Štajerskem... ;-) ... tudi veliki, Real, Barca, Chelsea, Bayern, kdaj doma izgubijo! Pa so na koncu vedno na vrhu ali prvaki! Vam bom napisal enako kot že nekaj let do sedaj: Formo in zmage je treba držat skozi celo leto, ne pa da olimpija po treh tekmah skoči pred maribor, pa že mislite, da boste prvaki! Zmagovat je treba do junija, ne pa tri tekme! Temu se reče KONSTANTA! Lani je blo enako! Mi smo do zime v Evropi, tako ali drugače! ;-) EN KLUB, ENA ČAST!
VJokPaNaDrevoMB
17. 08. 2014 09.27
+3
Unja, ti pa nonstop komentiraš pod članki o NK Maribor, tebe evropski Maribor peče na polno in še koga tukaj na 24ur? ;-)
glej ovega
17. 08. 2014 00.25
+4
no za vse hejterje..mislite da bi maribor pokazal svojo taktiko ljudem ki so prišli iz celtika gledat igro in odkrit napake? ;) zakaj mislite da se je Zahovič smejal? ;) brez skrbi da se bo Maribor vsa leta vnaprej veselil 1 mesta na koncu sezone... 1 liga za Maribor ni skrb..l Liga Prvakov je pred vrati...edini klub ki je bil in še bo v Ligi prvakov.žal je to resnica za vse ki sovražite našo ekipo.. pa navijači olimpije,,brez skrbi da zahovič čaka vaš prihod v ljudski vrt..tam boste vi na tleh in ne Maribor..lp
El Diablo 2013
17. 08. 2014 05.54
-3
Zverina56
17. 08. 2014 09.38
-1
idi raje krompir lupit!!!!! totek bo zmerm ostal totek :D
Lux-penguin Salesin
17. 08. 2014 00.19
+8
Imam občutek, da je Maribor tole tekmo namenoma izgubil ( že v preteklih letih podobne fore ). Celtic je pozorno spremljal kako so igrali in grem stavit, da bo tekma za ligo prvakov odigrana povsem drugače z spremenjeno postavo. Resnica je, da je Maribor najboljši in najbolj urejen slovenski klub pa če to kdo prizna ali pa ne. Mogoče bi bilo celo dobro, da bi Maribor v prvenstvu malce zaostajal in bi bilo tudi spomladi zanimivo spremljati prvenstvo. Vsem provokatorjem in nevoščljivcem lahko rečem samo tole, da nisem za Maribor ali za Olimpijo in nisem obremenjen bom pa za Maribor navijal, da jim uspe premagati Celtic in se uvrstijo v ligo prvakov. Ni zastonj napisal HaraldScotland da se zelo bojijo gostovanja v Mariboru, zaradi vzdušja in ne toliko zaradi same kvalitete nasprotnika.
User513426
17. 08. 2014 11.10
-2
saj to je pa to. vzdušje da kvaliteta ne. in to jih bo pokopalo na obeh tekmah skupaj.
šmajser1
17. 08. 2014 00.17
+1
TO JE ENA TEKMA V DRZAVNEM PRVENSTVU,NIC TRAGICNEGA. JE PA DEJSTVO,DA MARIBOR NE MORE KAR TAK OZ Z DRUGO EKIPO OBRACUNAT Z TEKMECI.SLOVENSKA LIGA NI TAKO SLABA,NE PA TUDI DOBRA,AMPAK VSEENO JE TREBA IGRATI S POLNO MOCJO.MARIBOR VSEENO NI TOLIKO PRED DRUGIMI EKIPAMI.TO JE PRAVA LEKCIJA ZA NAPREJ.MENIM PA,DA DRZAVNO PRVENSTVO NI VPRASLJIVO KDO BO PRVAK.LEKCIJA PA PRIDE PRAV IN POVE,DA MARIBOR NI EVROPSKA EKIPA,AMPAK SLOVENSKA EKIPA,KI V EVROPI ZELI NEKAJ NARDIT IN TO JIM TUDI ZELO DOBRO USPEVA,ZAENKRAT.PA VELIKO SRECE PROTI CELTIKU..SE KAKO JO BODO POTREBOVALI!MARIBOR SAMPION!
rambek
17. 08. 2014 00.11
-3
slabo maribor... rabi okrpeitve stojanovic in ostali maldci niso za tak nivo..
aki10
17. 08. 2014 00.01
-3
Dvignimo roke gor, umru je maribor!! xD OLIMPIJA LJUBLJANA!!!
Stajerci007
17. 08. 2014 07.44
+4
... star pregovor pravi... en mile še ne prinese pomladi!!! poglej tribune stožic pa ti bo jasno kaj mislim.....
Zverina56
17. 08. 2014 09.40
-4
no ko bo pa imel Malibor na kaki košarkaški tekmi 13.500 ljudi pol se pa oglašite :D aja sej res....Malibor nima take košarkaške ekipe da bi lahko nastopila v kakem evropskem pokalu :D aja še to....naštej mi vse lovorike ki jih je Malibor dosegel v klubski košarki oz. naštej mi vse nastope Malibora v evropskih pokalih torej kaka Euroliga in preostale nižje lige? :D aja sej res...tak ste bogi da vas še kaka tunguzija pelje po igrišču ko male pingvine :D
Stajerci007
17. 08. 2014 21.19
+1
hahah...ded primerja basket pa fuzbal... Fuzbal ti je Ferari za baset.... poglej samo gledanost finala CL pa evrolige... poglej popularnost Messija CRja in košarkarjev..... tega ne moreš primerjat..... aja... pa tak so sposobni v Ljubljani da ste še to zafurali in dobivate vabila v neko nevem kako evropsko ligo... svaka čast...
Mariborrrrrrrrr
16. 08. 2014 23.52
+4
Kak ste smesni noleeeeeeeeeeee zgubi senzacija zdaj maribor, ce bi vse zmagal te pa tak naj kar pok dobijo, bomo na koncu vidli kdo se bo smejal ze v sredo maribor sampionnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
User513426
17. 08. 2014 11.06
+0
v sredo bo še ena zaušnica. a boste pol končno realni
gasi000
16. 08. 2014 23.27
+3
Nima veze ampak maribor gre letos v ligo prvakov!
domen122
16. 08. 2014 23.15
+6
To ni zaušnica to je taktika za nepoznavalce nogometa kaj se bodo naprezali po nepotrebnem ko so veliko bolj pomembne tekme kot pa slovenska liga
memike
16. 08. 2014 22.56
+4
Slovenska liga je zaenkrat stala. In ko igras na taksnem nivoju v evropi, je se tezko motivirat za domace prvenstvo. Drugace, pa bo mb z lahkoto prvak, samo resno treba odigrat tekme. Ekipe v slo ligi so se zaenkrat zelo slabe.
petervodeb
16. 08. 2014 23.28
+2
tako slabe da je maribor trenutno oddaljen od prvega mesta
fuckthesytem
17. 08. 2014 00.13
+0
Pocakaj ti do konca pa potem goviri u prvem mestu...
Padra
16. 08. 2014 22.49
-7
nič ne bo z ligo prvakov, bodo še doma težave z obstankom v 1. ligi.
glej ovega
17. 08. 2014 00.20
+4
tud lani je par tekem izgubil na koncu pa kot vedno dvignil krono na glavo..tud to sezono jo bo ;) zakaj misliš da ni pokazal dans prave taktike? nisi vedel da so iz Celtika prišli gledat igro ;)