Nogomet

FOTO in VIDEO: Koprčani boljši od debitantov, prenovljeni zmaji zmagali, Viler odločil derbi proti Rudarju

Celje, 18. 07. 2014 21.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
T.Š./M.F./M.J./STA
Komentarji
24

Nogometaši Olimpije so novo sezono začeli tako, kot so si lahko le želeli. V Stožicah so s 3:1 premagali novomeško Krko. Maribor je bil v Ljudskem vrtu z 1:0 boljši od Rudarja, novopečeni prvoligaš iz Radomelj pa je novo nogometno avanturo začel z domačim porazom proti Kopru (1:2).

Prvi polčas tekme v Ljudskem vrtu je bil zelo živahen, oba vratarja Jasmin Handanović in Matjaž Rozman sta imela veliko dela. V gostujočem moštvu je bil najbolj nevaren Mate Eterović, najboljši strelec prejšnje sezone se je že v tretji minuti znašel v priložnosti. Po podaji Ivana Firerja je streljal v desni spodnji kot, Handanović je žogo odbil do Leona Črnčiča, ki jo je poslal mimo vrat. Igra se je hitro preselila na polovico Rudarja. Jean Philippe Mendy je takoj imel dve priložnosti. V peti minuti je njegov strel Rozman ubranil, dve minuti kasneje pa je žogo z glavo poslal čez gol. Nato si je še Tavares priigral dve priložnosti. V 16. minuti je z roba kazenskega prostora streljal natančno, Rozmana je bil zbran, dve minuti kasneje pa je z desne strani streljal tik mimo desne vratnice. V 24. minuti je spet poskusil Eterović, njegov strel z zobra kazenskega prostora po tleh je Handanović odbil v kot. V 41. minuti so gostje izvajali kot, Ivan Knezović je z glavo streljal iz bližine, Handanović pa je bil pri posredovanju zbran.

V 56. minuti je bila prva priložnost velenjska. Senad Jahić je podal z leve strani, Ivan Firer se je z roba kazenskega prostora takoj odločil za strel, žoga pa je zletela tik mimo desne vratnice. Jahić je Handanovića ogrozil še v 61. minuti. V 68. minuti je bil Agim Ibraimi streljal z enajstih metrov, a je Rozman strel ubranil. Mariborčani so v teh minutah pritisnili proti gostujočim vratom, gol pa dosegli iz protinapada. Gostje so izvajali kot, žoga se je odbila do domačih, ki so hitro stekli proti gostujočim vratom, Dare Vršič je podal Mitji Vilerju, ki je stekel v kazenski prostor in ugnal Rozmana.

Andraž Šporar
Andraž Šporar FOTO: Damjan Žibert

V Stožicah zmagovalni uvod v sezono za Olimpijo

Nogometaši ljubljanske Olimpije so tekmovalno leto začeli nekoliko drugače kot v zadnjih dveh sezonah. Izbranci Darka Karapetrovića so že v uvodnih minutah pokazali, kdo je gospodar v Stožicah, z hitrimi nasprotnimi napadi pa nekajkrat nevarno zapretili. Tekmecu so dali jasno vedeti, da jih zanima le zmaga in v 10. minuti je lepo zadel povratnik po poškodbi Andraž Šporer. Gostitelji so še naprej narekovali ritem, a član Novomeške zasedbe Martin Šaban je bil tisti, ki je uspel izid poravnati. Do izteka prvega dela so se še enkrat veselili Ljubljančani, in sicer po natančno izvedenem prostem strelu Nika Omladiča. Ljubljansko premoč in zmago je v nadaljevanju potrdil Aleksandra Rodić.

Štiri vratnice grofov in zapravljena 11-metrovka preveč, Zavrč zmagal na Areni Petrol

Zavrčani in Celjani so v sezono 2014/15 krenili s številnimi kadrovskimi spremembami. Haložani so odslovili nekaj nogometašev, vendar so sestavili konkurenčno ekipo, celjska zasedba pa je v primerjavi z lansko še mlajša, s klopi pa ji poveljuje mladi trener Simon Rožman. Domači so pogumno začeli uvodnih 45 minut, vendar priložnosti niso znali unovčiti. V drugem polčasu je Zavrč zaigral bolje, v 76. minuti pa tudi zadel, ko je bil s prostega strela natančen Nikola Šafarić.

Zavrč je premagal Celje z 1:0.
Zavrč je premagal Celje z 1:0. FOTO: Miro Majcen

Celjani so začeli v skladu z napovedmi, z napadalnim in atraktivnim nogometom ter zanimivim za gledalce. Domača zasedba je že v tretji minuti nevarno zaključila prek Andraža Žureja, vendar je bil na pravem mestu vratar Zavrča Marko Ranilović. Rožmanovi izbranci so si še naprej pripravljali priložnosti, toda Miha Zajc je meril premalo natančno, strel Benjamina Verbiča so gosti ustavili na golovi črti, Marko Krajcer pa je stresel vratnico. V 15. minuti se je le-ta tresla še drugič, tokrat je žogo po strelu Gregorja Bajdeta vanjo odbil Ranilović. Slednji je do konca prvega polčasa še dvakrat dobro posredoval, v 22. in 36. minuti po strelih Verbiča. Tudi Zavrč si je pripravil dve lepi priložnosti, v 24. minuti je Dejan Kurbus meril z razdalje, Karlo Težak pa v 31., oba pa sta bila premalo natančna.

Uvod drugega polčasa je bil manj živahen, pobudo pa so prevzemali gosti. Kelenc in Andrej Dugolin sta najprej merila premalo natančno, Valon Ahmedi je nato za domače zadel zunanji del mreže. Zavrč je nato pritisnil. Poizkusi Dina Kresingerja in Matije Smrekarja niso našli cilja, v 76. minuti pa je Haložanom uspelo. S prostega strela s kakšnih 30 metrov je žogo od desne vratnice v gol poslal Nikola Šafarić. Domači so skušali izenačiti, blizu pa bili v 89. minuti, ko je Ahmedi z razdalje z močnim strelom zadel le prečko. Vse je že kazalo, da je konec upanja za Celjane, nato pa je sodnik Matija Žganec prisodil enajstmetrovko po prekršku Kurbusa nad Ahmedijem. Žogo si je nastavil Verbič, ampak strel mu je ubranil Ranilović.

Radomlje ob debiju vsaj do častnega zadetka

Koprčani so v prvem polčasu imeli več od igre. V 10. minuti je bil nevaren Damir Hadžić, ki je po podaji iz kota meril v vratarja, ki je žogo odbil v nov kot, po še eni podaji in strelu kanarčkov pa je domača obramba žogo odbila. Poizkusi Jake Štromajerja v 14., Ivice Guberca v 29. in Mitje Lotriča v 38. minuti so zleteli mimo radomeljskega gola. Ko je že vse kazalo, da bosta moštvi na odmor odšli pri začetnem izidu, pa je Primorcem v 43. minuti uspelo zatresti domačo mrežo. Lotrič je lepo našel Štromajerja, ki je sprožil, prvi strel je Vjekoslav Andrić ustavil, odbito žogo pa je napadalec Kopra le poslal za njegov hrbet.

Rodolfo Vanoli in Dejan Đuranović
Rodolfo Vanoli in Dejan Đuranović FOTO: Miro Majcen

Primorci so takoj po prihodu na zelenico v drugem polčasu skušali povišati vodstvo, kar jim je uspelo v 49. minuti. Po podaji iz kota se je pred Andrićevim golom najbolje znašel Štromajer in zadel z glavo. Luka Vrhunc je v 65. minuti sprožil sploh prvi strel na tekmi za domačo zasedbo, vendar je meril premalo natančno. V naslednjih minutah se je ritem nekoliko umiril, osem minut pred koncem so gledalci videli naslednjo priložnost gostov, ko je Lotrič streljal z voleja, z obrambo pa se je izkazal Andrić. Čez dve minuti so domači dosegli prvi prvoligaški gol, čeprav so ga zabili Koprčani kar sami. Miha Gregorič je z glavo skušal podati vratarju, vendar je žogo poslal za hrbet Božidarja Radoševića.

Domžalčani ugnali pokalne prvake

Gostitelji so bili prvi, ki so si v ne preveč zanimivem obračunu - ta se je v spomin na umrlega dolgoletnega klubskega delavca NK Domžale Mirana Kralja, začel z minuto molka, priigrali prvo priložnost, ko je v deveti minuti Sandi Arčon z roba kazenskega prostora streljal mimo gola. Kazen za zapravljeno priložnost je hitro sledila, v deseti minuti je Zeni Husmani poslal predložek v kazenski prostor, kjer se je najbolje znašel Alen Ožbolt. Devetnajstletni napadalec je dosegel svoj prvi gol v prvoligaški konkurenci. Gostitelji so najlepšo priložnost zapravili v 34. minuti, Luka Majcen po podaji Dejana Žigona stekel v kazenski prostor, močno streljal, toda izkazal se je vratar Nejc Vidmar.

V drugem polčasu je Gorica napadala, si pripravila tudi nekaj priložnosti, vendar se izid ni spremenil. V 47. minuti je Dejan Žigon meril previsoko, isti igralec se je v priložnosti znašel tudi v 63. minuti, tokrat mu je veselje preprečil vratar Vidmar. Nespreten je bil v 83. minuti tudi Majcen. Nekaj priložnosti so imeli tudi gosti, Ožbolt in Anže Jelar bi lahko dosegla še kakšen zadetek, toda dejstva, da ga nista, si Domžalčani niso preveč jemali k srcu.

Izidi:
Celje - Zavrč 0:1 (0:0)
Šafarić 76.
Olimpija - Krka 3:1 (2:1)
Šporar 10., Omladič 45., Rodić 69.; Šaban 39.
Maribor - Rudar 1:0 (0:0)
Viler 71.
Radomlje - Luka Koper 1:2 (0:1)
Gregorič 84./ag; Ivetić 43., Štromajer 49.
Gorica - Domžale 0:1 (0:1)
Ožbolt 10.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vrtnicax5
21. 07. 2014 10.41
+1
Naj se že enkrat nekaj obrne , to postaja že dolgočasno .
THE ONLY ONE
21. 07. 2014 12.19
+4
fuckthesytem
21. 07. 2014 10.00
+2
škoda zalaznika ki je šel iz radomelj v olimpijo... ker so ga uničili lahko bi sedaj igral v radomljah in pokazal svoje kvalitete....
aki10
20. 07. 2014 13.27
-3
Kritik19
20. 07. 2014 11.56
+11
Zmaga Olimpije me navdihuje z mislijo, da bodo ostali v 1.ligi, saj so premagali neposrednega konkurenta za obstanek.
THE ONLY ONE
20. 07. 2014 11.19
+11
to bi moglo celje gladko 5:0 zmagat...kaki amaterji
JožaZportoroža
20. 07. 2014 18.31
+0
misliš rečt da bi mogo zavrč gladko zmagat 0:5
JanZiska
21. 07. 2014 07.49
-1
ja dave dolgočasna in pasivna igra zavrča bi morala zadoščati za 5:0.
Stajerci007
20. 07. 2014 01.20
+13
hahah....Kdo je reko da Olimpija neo pred Mariborom..... sej ne dragi moji... malo humorja..... EN KLUB ENA ČAST
whatever girl mb 1
19. 07. 2014 23.02
+20
Bravo Maribor! Lepa tekma in se lepsi rezultat. Glede na vse priigrane priloznosti je bila zmaga edino, kar sem pricakovala. Naslednji teden pa se Zrinjskega zmlet pa bo super. En klub, ena cast. :)
gigante
19. 07. 2014 21.49
+11
Lep gol Šporarja, zna postat še odličen igralec.
rambek
19. 07. 2014 20.39
+9
Mislim da v nasinligi lahko vsaka ekipa preseneti. Maribor ni bil najbolj prepeicljiv prejsno sezono.
lovesosa
19. 07. 2014 20.19
+23
čestitam olimpiji, upam, da bo ta sezona bolša od prejšne, kar pa u bistvu sploh ni tako velik iziv.
Stajerci007
20. 07. 2014 01.19
+6
ladovan
19. 07. 2014 19.01
+9
Skoda sam da je bla tekma zaprta za javnost.
harriba
19. 07. 2014 08.30
+5
tole zmago si zavrč ni niti malo zaslužil
tastaramicka1
19. 07. 2014 22.20
+16
Zakaj ne? Celjani so si sami krivi da ne znajo gola zadet.
blackwizard
18. 07. 2014 23.17
-45
koga zanima ta banana liga brez glave in repa
tedoXG9FJNKN63medo
19. 07. 2014 06.03
-21
Nikogar. Se vidi na sliki, kakšni so celjski stoli, na katerih ni nobenega gledalca. Dajmo to ligo preimenovati v "5. jugoslovanska nogometna liga", kvaliteta je za 5. ligo v bivši državi, igralci so pa bolj vsi drugi iz Balkana, kot Slovenci.
Mariborrrrrrrrr
19. 07. 2014 07.34
+21
Miro Kopa
20. 07. 2014 10.53
+5
Mariborrrrrrrrr
20. 07. 2014 21.48
-2
ti pa gor jaz sem v mb ok nacjonalist bedak
Ata_Smrk
18. 07. 2014 22.09
+36
Toooo haloski decki!!! Super ste!!! Braaaavooooo....
MRobbym
20. 07. 2014 13.38
-3
Haloški kar izpusti! Drugače pa dečki res lepo igrajo...