Nogomet

Žene in mame krojijo usodo nogometašev: Giroud in Alexander-Arnold sta to spoznala na lastni koži

London, Liverpool, 27. 12. 2017 15.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Privrženci nogometa v Angliji se lahko ob ogledu prvoligaških tekem zabavajo tudi med prazniki, v zadnjem času pa jih zabavata tudi zgodbi napadalca Arsenala Olivierja Girouda in branilca Liverpoola Trenta Alexandra-Arnolda.

Arsene Wenger je moral pred naslednjo ligaško preizkušnjo londonskega Arsenala odgovarjati na trditve Sama Allardyca, trenerja Evertona, ki je dejal, da je prestop Olivierja Girouda v njegov klub blokirala žena francoskega napadalca. Giroud je sredi te sezone priznal, da je bil zares blizu odhodu v Liverpool, a je nato ostal pri Londončanih, kjer pa je večji del sezone zgolj namestnik rojaku Alexandru Lacazettu. Na sredini novinarski konferenci je Wenger v smehu zavrnil namige, da je poleti v pogajanja posegla kar žena njegovega varovanca.

Giroud (v modrem dresu) v karieri še ni nastopal za klub, ki bi domoval severneje od Londona.
Giroud (v modrem dresu) v karieri še ni nastopal za klub, ki bi domoval severneje od Londona. FOTO: AP

"Ne verjamem, da je bilo tako. Lahko bi se pridružil Evertonu in praktično ostal v Londonu. Ne verjamem, da je bila to težava," pravi Wenger. Allardyce je pred dnevi dejal, da si po njegovem mnenju Giroud ne želi preseliti "severneje od Londona" oziroma da si tega ne želi njegova žena. "To je ženam zelo pomembno, veste. Običajno so one šefice, to vam pravim glede na lastne izkušnje," je izjavil Allardyce, medtem ko je Wenger v sredo potrdil, da na nesrečnega Girouda v nobenem primeru ne bo mogel računati prej kot v treh tednih.

Trener Liverpoola Jürgen Klopp pa je po zmagi s 5:0 nad Swansea Cityjem priznal, da je obetavnega bočnega branilca Trenta Alexandra-Arnolda v prvo postavo uvrstil na zahtevo njegove mame. "Njegova mama je bila prejšnji teden v pisarni našega športnega direktorja in rekla, da na obisk prihaja vsa družina iz Združenih držav Amerike. Zato sem jo vprašal, če je to ukaz, da mora biti v prvi postavi, ona pa je rekla 'da'," se je pošalil Klopp. Za Alexandra-Arnolda bi se večerna tekma v torek težko razpletla bolj sanjsko, saj je pred tribuno Kop zabil prvi gol v karieri. 

Klopp je besede mame mladega branilca razumel kot ukaz.
Klopp je besede mame mladega branilca razumel kot ukaz. FOTO: AP

"Res smo veseli zanj. To je sijajna zgodba. Ni odigral dobrega prvega polčasa, tako kot ostala ekipa, zato pa je bilo v drugem polčasu vse sijajno. Na treningih v zadnjih tednih in mesecih res napreduje, kar je za nas zelo pomembno," je še dodal Klopp, Arnold pa je trenerja dopolnil z naslednjimi besedami: "V nekem trenutku sem dobil komolec v glavo, Klopp pa mi je dejal, da naj nadaljujem z igro, če res nimam zlomljenega nosu. Na koncu so se mi izpolnile želje, zabil sem na Anfieldu in zmagali smo. Že dva gola sem dosegel za klub, ne pa pred Kopom, to pa je bilo nekaj posebnega, ker so bili na stadionu tudi družinski člani."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdečiKarton
28. 12. 2017 11.09
Swansea gor ali dol. Lpool je prikazal odlično predstavo slabi obrambi navkljub. Arnold obeta ampak najbolj navdušujejo s svojim delom Coutinho, Firmino in kakopak Salah. Poba je neverjeten! Klopp pa je dokazal da se da z malo denarja, produkti akademije in trdim delom veliko narediti. Nimajo neskončno denarja tako kot Man. Šitty, njihova igra pa je gledljiva in zanimiva. YNWA