Nogomet

Zidane nezadovoljen po še eni tesni zmagi Reala: 'To je bila tekma za pozabo!'

Madrid, 27. 11. 2016 14.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Real Madrid je s prigarano zmago nad Sportingom iz Gijona na vrhu lestvice španske Primere Division najbližji zasledovalki Barceloni pobegnil že za sedem točk. A kaj lahko bi se tekma, ki jo je na Santiagu Bernabeuu zaznamoval tudi močen naliv, obrnila tudi v prid gostov.

Trener belega baleta je tako kot njegovi varovanci obračun zaključil povsem premočen.
Trener belega baleta je tako kot njegovi varovanci obračun zaključil povsem premočen. FOTO: AP

Trener madridskega Reala Zinedine Zidane ni skrival dejstva, da ga je ob zmagi nad Sportingom (2:1) razveselilo zgolj to, da je beli balet spet slavil in s tekmo več povečal naskok na lestvici. Real je ostal nepremagan, potem ko je Cristiano Ronaldo s hitro enajstmetrovko in še enim zadetkom z glavo poskrbel za zanesljivo vodstvo v prvem polčasu, a je Carlos Carmona še pred koncem prvih 45 minut znižal, rdeče-beli pa so bili večkrat blizu izenačenju. V hudem nalivu na stadionu Santiaga Bernabeua beli balet nikakor ni našel ritma in hrvaški napadalec Duje Čop bi lahko 15 minut pred koncem izenačil z bele točke, a je svoj strel poslal čez prečko Keylorja Navasa. Zidane je svoje varovance, priložnosti po prepričanju španskih medijev spet ni izkoristil kritizirani Kolumbijec James Rodriguez, kljub novim trem točkam jasno opozoril, da bodo pred nadaljevanjem sezone potrebne izboljšave. "Nisem preveč zadovoljen zaradi načina, na katerega smo igrali. A to se lahko kdaj zgodi, predvsem zato, ker smo imeli tekmo v svojih rokah," je na novinarski konferenci po obračunu v Madridu dejal Zidane, ki je v trenerskem dvoboju dveh nekdanjih nogometašev svetovnega kova ugnal Asturijca Abelarda Fernandeza, bivšega španskega reprezentanta in člana Barcelone.

"Lahko bi bilo že tri ali štiri (nič, op. a.), toda namesto tega so zadeli oni in na polčas so odšli z boljšimi občutki," je nadaljeval Zidane. "Bilo je veliko dežja in manj zbranosti. Otežili smo si stvari. To je bila za nas tekma za pozabo. Manjkalo nam je nekaj malega vsega, a veseli smo zaradi treh točk, to je pomembna stvar. Ostajamo na vrhu lestvice, še naprej smo v dobrem nizu in zdaj bomo šli naprej," je pristavil Francoz, ki je nazadnje izgubil na tekmi Lige prvakov z Wolfsburgom 6. aprila letos (0:2). Kraljevi klub je odgovoril v izvrstnem slogu, izločil Nemce z zmago s 3:0 in na koncu minule sezone osvojil enajsti naslov v Ligi prvakov. Od tedaj je minilo že 31 obračunov brez poraza, s čimer je Zidane izenačil dosežek enega izmed svojih nogometnih "očetov" Carla Ancelottija iz Realove sezone 2013/14. "To je nekaj dobrega in je plod dela vseh, vseh igralcev, strokovnega štaba, vseh tukaj. A pomembna reč je zaključek sezone. Spomnim se, da smo, ko sem bil igralec Madrida in smo bili prvi na lestvici v vseh tekmovanjih, nato tisto leto ostali brez naslovov," je Zidane opozoril na leto 2004, ki se je za beli balet končalo z bridkimi razočaranji na vseh frontah. 

Real je tekmo odigral v posebnih dresih, narejenih iz odpadkov, ki so jih potegnili iz svetovnih morij, dež pa je povsem zabrisal napise na belih madridskih majicah.
Real je tekmo odigral v posebnih dresih, narejenih iz odpadkov, ki so jih potegnili iz svetovnih morij, dež pa je povsem zabrisal napise na belih madridskih majicah. FOTO: AP

Nekaj besed je Zidane namenil tudi Ronaldu, ki se je izkazal z dvema zadetkoma: prvi je padel po precej strogo dosojeni najstrožji kazni, drugi pa v padcu z glavo, Portugalec pa je po kasnejšem začetku sezone zaradi poškodbe že prevzel vodstvo na seznamu najboljših strelcev pred dvojcem Barcelone Lionel Messi-Luis Suarez. "Vedno me to sprašujete, a to je Cristiano. Lahko zabije gol v katerem koli trenutku. Ko ne zabije, ljudje mislijo, da je igral slabo. Danes je zadel, spet, a ne gre se za to, da bi spet kaj 'našel'. Igral je zelo dobro, najprej ob Karimu (Benzemaju) v sredini, nato pa je trdo delal na krilu. Dobro je," meni Zidane, čigar moštvo bo moralo pred "El Clasicom" na Camp Nouu odigrati še povratno tekmo 1/32 finala španskega pokala s Cultural Leoneso, ko naj bi priložnost po dveh mesecih odsotnosti spet dobil pomembni vezist Casemiro. Je pa Zidane priznal, da se je morda vnovič poškodoval hrvaški igralec sredine igrišča Mateo Kovačić, ki je preventivno predčasno končal dvoboj s Sportingom zaradi težave, ki ga je že mučila. O Rodriguezu, ki je v nedeljo spet deležen ostrih kritik v medijih, pa je Zidane včeraj povedal: "Nisem videl, da bi bil tako nepovezan z ekipo. Odigral je svojo tekmo, tako kot ostali. Igral je tako, kot vedno igra. Morda mu manjka nekaj ritma, kontinuitete, a zadovoljen sem, da je dobil nekaj časa na zelenici."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ledr
28. 11. 2016 11.31
+6
Real kot že zadnjih nekaj tekem, slab, nikakav ampak kot nam je že znano iz zadnjih kar nekaj sezon, je sreča na koncu vedno na njihovi strani. Barca??? To pa že meji na katastrofo...
Ka pa mislis
27. 11. 2016 21.37
+1
kaksna je igra sociedada in barce. Zdaj sem prisel domov. Tu ze 4 lete niso tocke dobili, zk da zna biti zanimivo.
xxman.y
27. 11. 2016 22.39
+2
Naslov v La Ligi je vse bližje Realu... Velik je še do konca, sam mam filing da bo barca kiksala večkrat k real...
grozjak
27. 11. 2016 20.44
+0
no, zdaj pa da vidimo barco, ali bo letos kaj iz prvenstva, ali bo obveljala tista moja, do bodo letos skušali vzeti samo pokal lige prvakov....in iz prestiža nabili real doma in v madridu....
grozjak
27. 11. 2016 20.42
+4
sem že mislil, da jim je forma padla in bom videl poraz ali vsaj remi reala na domačem stadionu, pa je prišla sreča....,verjamem pa, da bi ob zadeti 11 metrovki čopa, real malo bolj pritisnil in vseeno zmagal....
fihner
27. 11. 2016 20.11
+0
Zbrcali ga bodo, kot vse njegove predhodnike!
šumar
27. 11. 2016 19.54
-2
ta slika kristince vse pove haha
Barbarezo
28. 11. 2016 13.22
-1
Trend01
27. 11. 2016 15.41
-1
V takšnem nalivu bi ponekod tekmo prekinili. Sploh, če bi bila tekma za kakšen evropski pokal. Sicer sta bili pa obe moštvi deležni dežja. No, Realovcem se je morda tudi tista reciklirana plastika "maščevala". Zato se bo tekma hitro pozabila.
CURVANORD Zanetti
27. 11. 2016 16.01
+1
Clovek biod tebe kaj vec pricakoval glede same tekme in ocene posameznih igralcev,ti se pa spotaknes ob vreme:-D
Trend01
27. 11. 2016 16.15
+2
CURVANORD Zanetti
27. 11. 2016 16.26
+2
A si ti presprical tekmo?????.No tudi danes ko igra Barca bodo morali zmagati ce zelijo ostati v blizini,saj ob morebitni danasnji zmagi in pol na el clasiku so ponovno v igri.Nasproten scenarij pa pocasi bi postavil Real fejst v ospredje.
Trend01
27. 11. 2016 17.06
-1
Jp. Težka in zahtevna tekma bo. A mislim, da bo Barcelona vseeno zmagala
CURVANORD Zanetti
27. 11. 2016 17.37
-1
A jih bo kar nabila kakih 3:0 kot Real atlete,to morajo it danes na polno
Trend01
27. 11. 2016 18.09
+1
Na polno ne smejo. Bo luknja v obrambi. Na Anoeti pa znajo kontre igrat.
CURVANORD Zanetti
27. 11. 2016 18.17
-2
Cuj trend en formuras se zanima zate oziroma za posteljne igrice,ce bos pogledal komentarje na drugem clanku bos zvedel.Jaz sicer ne poznam tvoje spolne usmerjenosti je najbolje da se sama zmenita kako in kaj,morda se lahko tekmo skupaj pogledata,brez zamere;-)
Toxix
27. 11. 2016 15.11
+0
Se mu zdi ? Res nemorem verjet, če pa Real Madrid je najboljši. Mislim, da nimajo napak
Paštašutar
27. 11. 2016 15.07
+2
Sam je kriv za to,z Asensijem in Jamesom se RESNEGA nogometa ne da igrati,pa tudi pocivanje ostalih je bilo NESMISELNO !! Dobro se je izteklo,to je NAJPOMRMBNEJE !!!!