Nogomet

Zidane nima občutka, da je nepošten do Isca, Francoz odločen voditi Real še eno sezono

Madrid, 31. 03. 2018 08.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Zinedine Zidane pred prihajajočim derbijem v Ligi prvakov z Juventusom trdi, da fantastična predstava Isca Alarcona na nedavni prijateljski tekmi španske reprezentance ne bo prav nič vplivala na minute, ki jih bo vezistu namenil do konca sezone. Francoski strateg je na novinarski konferenci pred gostovanjem v Las Palmasu napovedal, da si želi ostati v klubu.

Prihodnost Zinedina Zidana je bila pred novim letom še zelo "v zraku", niz zmag in predvsem napredovanje v četrtfinale Lige prvakov pa sta sprostila pritisk, ki se je nabral na plečih nekoč fantastičnega vezista na klopi madridskega Reala. Zidane je pred prihajajočima tekmama z Las Palmasom v prvenstvu in Juventusom v četrtfinalu Lige prvakov (prenos v torek ob 20.30 na Kanalu A in VOYO) spregovoril o svoji želji, da kljub drugačnim napovedim na stadionu Santiaga Bernabeua ostane še eno leto.

Zinedine Zidane.
Zinedine Zidane. FOTO: AP

Veliko je bilo na petkovi novinarski konferenci govora tudi o vezistu Iscu Alarconu, ki je z izvrstno predstavo na prijateljski tekmi Španije z Argentino (ob zmagi s 6:1 je prispeval hat-trick) pritisnil na svojega klubskega trenerja in ga po obračunu celo obtožil, da mu ne zaupa dovolj.

Že jutri je to lahko težava Garetha Bala
"Težava je v tem, da imam 25 igralcev, tekmo pa jih lahko začne le enajst," se je na novinarski konferenci branil Zidane, ki zaradi manjše poškodbe na Isca tudi na Kanarskih otokih ne bo računal. "Želi si igrati več, a tako je tudi z ostalimi. Danes je to lahko Iscova težava, jutri bi lahko bila težava Garetha (Bala, op. a.). Poskušam narediti le tisto, kar je najbolje za ekipo in vse skupaj voditi na najboljši možen način. Pri sprejemanju odločitev nimam v glavi reči, ki jih počnejo v reprezentancah," dodaja Francoz.

Isco je na Atleticovem stadionu Wanda Metropolitano takole zabil svoj zadnji, tretji gol v mreži Argentine.
Isco je na Atleticovem stadionu Wanda Metropolitano takole zabil svoj zadnji, tretji gol v mreži Argentine. FOTO: AP

Isco, ki je nedavno podaljšal pogodbo z Realom kar do leta 2022, je na radarju Manchester Uniteda in Manchester Cityja, Zidane pa je na direktno vprašanje, če je naklonjen prodaji Andaluzijca (o tem se je v tej sezoni že večkrat šušljalo), odgovoril negativno.

Kar počne, počne dobro
"Isco je član Madrida in ostal bo tu. Želim obdržati vse igralce. Isco je igralec, ki mi je všeč. Kar počne, počne dobro. Zadovoljen sem z Iscom. O njem lahko povem, da vedno da vse od sebe. Ni res, da sem do njega nepošten. Morda tu nima enake vodilne vloge (kot v reprezentanci, op. a.), a dokazal je, da je pomemben igralec ekipe," dodaja Zidane, ki je kljub težavam v prvenstvu, kjer beli balet za 15 točk zaostaja za vodilno Barcelono, napovedal, da si želi ostati še vsaj eno sezono.

Zidane je v velikem slogu opravil s Parižani in njihovim trenerjem Unaijem Emeryjem (oba na fotografiji).
Zidane je v velikem slogu opravil s Parižani in njihovim trenerjem Unaijem Emeryjem (oba na fotografiji). FOTO: AP

Septembra je podpisal novo pogodbo, ki se izteče junija 2020, večkrat pa je namignil na to, da ga je delovanje na čelu kraljevega kluba že precej izmučilo in da je njegova prihodnost v vsakem trenutku v rokah predsednika Florentina Pereza.

Ostal bi, toda nikoli ne veš
"Rad bi ostal pri Realu tudi naslednjo sezono. Toda v nogometu nikoli ne veš. Vem, kje sem, če pa bi bilo odvisno od mene bi, seveda, rad nadaljeval z delom," pravi Zidane. Španski mediji, med njimi madridski AS, so se nemudoma razpisali o razlogih za veliko boljše razpoloženje francoskega trenerja, ki se po nekaj napornih mesecih spet zdi povsem pri močeh. 

AS trdi, da je k temu pripomoglo tudi boljše javno mnenje, saj večina navijačev meni, da "ni boljšega trenerja" za beli balet kot je ravno Zidane. Napredovanje proti PSG v Ligi prvakov je bilo morda ključno, Francoz bi kaj lahko tudi izgubil službo, a so branilci naslova zanesljivo opravili z enim od glavnih izzivalcev. Podprli naj bi ga tudi igralci, s katerimi ima "od samega začetka dobre odnose", pišejo madridski kolegi.

"Zna prenesti svoje zamisli brez da bi pritiskal na igralce, s slačilnico pa upravlja tako, kot da bi imeli igralci še enega prijatelja več," dodajajo pri dnevniku AS. Tudi Isco je denimo v izjavah po tekmi z Argentino izjavil, da je za pomanjkanje minut na zelenici morda kriv sam, in da si želi Zidanu dokazati, da lahko računa nanj. Velika motivacija za vse v klubu je tudi možnost osvojitve tretjega zaporednega naslova v Ligi prvakov, hvaležni igralci, kot je denimo Lucas Vazquez, pa so za francoskega stratega zgolj še dodaten plus v prihajajočih bojih za lovorike.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
31. 03. 2018 14.45
+2
Pep nikoli ni bil nočna mora Katalonije
ehjaehja
31. 03. 2018 15.36
-7
Gotovo je s Katalonijo nikdar več ne bodo osvojili lige prvakov:))
resnicaosvobaja
31. 03. 2018 16.51
+1
resnicaosvobaja
31. 03. 2018 14.42
+4
Zapirač in Cripsi nista pojasnila kdo od vaju je voznik in kdo sovoznik Land Roverja?
ehjaehja
31. 03. 2018 11.54
-7
Zidane je to kar je bil nekoč pep z barco nočna mora Katalonije :)) odkar je on prišel na klop reala je barca popila par grenkih porazov v finalu:)))
sjdnshd
31. 03. 2018 13.25
-2
ehjaehja
31. 03. 2018 15.28
-7
RamosOlupek
31. 03. 2018 16.16
+1
Samo bi bil ze cas da zapres usta sam sebi res ker ne za drugo ma ce se nisi ugotovil vsi ze vejo da ti in crispi samo provocirasta ker nimata drugega dela in vase mnenje je totalno mimo itak se podpiseta in provocirata prav pod vsak clanek... Nista vec zanimiva se bo trba kej drugega spomnit....
RamosOlupek
31. 03. 2018 16.17
+0
Sej dejansko se mi res smilis ker si sam depresiven in brez prijateljev
cripstoned
31. 03. 2018 09.45
-11
zidane je junak reala...kar je uspelo njemu in ostalim igralcem reala ni uspelo se nobonemu....toliko veselja kot nam je prinesel njegov prihod ni dozivel se noben navijac nobenega kluba....veselje se traje....isco bo pa po odhodu modrica in kovacica dobil zeljeno minutazo....zidanu pa se vsaj 5letni mandat....
265004
31. 03. 2018 11.01
+4
dej napiši rad imam očka in mamico in Ronalda da ti dam vsaj en plus.Mogoče boš pa prilezel na zeleno....
265004
31. 03. 2018 11.02
+9
hahaha admin v trenutku ko stisnem zapiraču in odpiraču minus se istočasno pojavi plus ...res zanimivo??
CURVANORD Zanetti
31. 03. 2018 11.13
+0
Bil junak, a letos ima sluzbo le zaradi Ronalda in ostalih, bomo videli ali bo jo uspel obdrzati
cripstoned
31. 03. 2018 13.10
-5
265004...plusi minusi...vseeno...ce je to tvoj vrhunec dneva potem naj bo tako...moji komentarji in dejstva ostajajo....zanetti...tudi ce letos ne osvojijo nicesar ko bo zidane ostal....prevec dobrega je naredil v zadnjih letih in ob eni slabi sezoni se ga pac ne bomo znebili....zidane je legenda kluba kot igralec in trener in ce ga perez odpusti se bo perezu zacel tresti stolcek....
265004
31. 03. 2018 17.53
+2
odpirač,zdej k si že milijonkrat povedal eno in isto a lahko preskočiš na naslednjo stopnjo in še kaj pametnega napišeš?
RUBEŽ
31. 03. 2018 09.15
+8
Res je. ZIDAN NIMA NOBENEGA OBČUTKA. Celo po porazih. HAHAHAHAHAHA
cripstoned
31. 03. 2018 10.45
-11
prej bi rekel da hejteri reala nimate vec obcutka za realnost....po vseh teh navijanjih za nasprotnike reala ste doziveli toliko porazov da se vam je ze odpeljalo.....vi hejtate real pise zgodovino....se na mnoga leta hejter...v jok