Liga prvakov

VIDEO: Zidane si ne želi prvenstva brez Barcelone, izžvižganemu Balu pa sporoča: To je v Madridu neizbežno

Madrid, 08. 09. 2017 15.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Realov trener Zinedine Zidane je pred prvo tekmo Lige prvakov, ki se začne naslednji teden, spregovoril o težavah valižanskega zvezdnika belega baleta Garetha Bala. Francoz seveda še kako dobro pozna pritiske, ki jih prinaša igranje na Santiagu Bernabeuu, kjer navijači izgubljajo potrpljenje nad Otočanom.

Na Santiagu Bernabeuu so žvižgali tudi največjim, Zinedine Zidane in Cristiano Ronaldo nista (bili) izjemi, zato je trener belega baleta pred prvo tekmo skupinskega dela Lige prvakov Garethu Balu svetoval, da naj se negodovanja v beli hiši privadi. Kritike in zaenkrat resda manjšinski žvižgi naj na nekdanjega člana Southamptona in Tottenhama ne bi vplivali, čeprav jih je Valižan spet slišal ob nedavnem prvenstvenem remiju z Valencio (2:2), s katerim je kraljevi klub odšel na reprezentančni premor. Prihajajoča tekma z Levantejem bo nov preizkus razpoloženja med navijači, sploh ker bo moral Bale s soigralci nadomestiti Cristiana Ronalda, ki je zaradi odrivanja sodnika še naprej kaznovan. Bale je bil minulo poletje kar nekaj časa v kombinacijah za povratek v Anglijo, čeprav je predsednik Reala Florentino Perez hitel pojasnjevati, da zanj ni prejel nobene uradne ponudbe, Bale pa je vedno znova ponavljal, da je v Španiji zadovoljen in da želi nadaljevati z zbiranjem lovorik. "Noben igralec ni vesel, ko mu žvižgajo," je na petkovi novinarski konferenci v prestolnici dejal Zidane. "Toda zdi se mi dobro razpoložen. Ni tako slabo, kot pravijo ljudje. Gareth je zelo pomemben igralec v moštvu in v tej sezoni mu bo šlo zelo dobro," je prepričan legendarni Zizou. "Lahko pride do tekme, na kateri ne igra dobro ali pa rezultat ni takšen, kakršnega bi potrebovali, a to (žvižgi, op. a.) je nekaj neizbežnega pri Madridu, temu se ne moremo izogniti. Moramo se privaditi in poskusiti zmagati vsako tekmo." 

Realovci se naslednji teden vračajo v tekmovanje, ki so ga kot prvi v novejši zgodovini osvojili dve leti zapored.
Realovci se naslednji teden vračajo v tekmovanje, ki so ga kot prvi v novejši zgodovini osvojili dve leti zapored. FOTO: AP

Zidane naj bi za obračun z Levantejem pripravil številne rotacije, beli balet namreč čaka kar sedem tekem v 22 dneh. Predvsem Južnoameričani Keylor Navas, Marcelo in Casemiro bi lahko po napornih potovanjih med reprezentančnim premorom dobili nekaj oddiha, ob pravem času se zato vračata branilca Raphaël Varane in Jesus Vallejo. "Najboljša novica je, da nismo imeli nobenih težav s poškodbami (med reprezentančnim premorom, op. a.), razen nekaj manjšega pri Daniju Ceballosu. To so najboljše novice za trenerja," je nadaljeval Zidane, ki bi lahko prvo postavo sestavil tudi s Theom Hernandezom, "sporno" poletno okrepitvijo, ki jo je Real po dolgih letih gosposkega dogovora našel pri mestnem sosedu Atleticu. Francoski trener se je pridružil mnenju predsednika Pereza, ki je pozval k boljšemu selekcioniranju sodnikov, ki naj ne bi bili na ravni tako uglednega in zahtevnega tekmovanja. "Vsi se lahko izboljšajo pri svojem delu, tako je tudi s sodniki. Kot trener lahko tudi jaz delam napake. Igralci vsak dan trenirajo, da se lahko izboljšajo. Strinjam se s predsednikom, da bi lahko nekatere reči počeli bolje," pravi Zidane, ki je tudi podprl klice po hitrejšem zaprtju prestopnega roka, dotaknil pa se je tudi pozivov k odcepitvi Katalonije.

Predsednik La Lige Javier Tebas je v preteklosti že opozoril, da bi osamosvojitev igranje katalonskih klubov v najmočnejših španskih ligah postavila pod resen vprašaj, Zidane pa je v petek odkrito priznal, da si takšnega razpleta ne želi. "Španke lige si ne predstavljam brez Barcelone. To vam pravim kot privrženec tega športa. Ne vem, kaj se bo zgodilo, to je težka debata. Upajmo, da ne bomo imeli prvenstva brez Barcelone. Tega si ne želim,"  je sklenil Zidane.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TomažNovak
09. 09. 2017 15.14
do osamosvojitve Katalonije še ne bo prišlo tako kmalu. Je EU proti, predvsem Francija in VB ter Italija nasprotujejo zaradi svojih lastnih separatističnih gibanj. Brez podpore EU pa ne bo samostojne Katalonije.
TomažNovak
09. 09. 2017 15.13
Slabo tole, slabo. Levante se je boril srčno, ampak razlika v kvaliteti bi morala prevladati. Sodnik pa + in -'. Prekršek Ramosa pred golom in preostra izključitev Marcela. ja, če te spremlja sloves grobega igralca, dobiš kazen moprda tudi takrat, ko ne zaslužiš. No moral Zidan malo na psihološki trening igralce poslati. Če Barcelona zmaga, bo -4, kar ni ni dramatičnega ampak za evropske in svetovne prvake pa to ni nivo, ki ga človek pričakuje.
nikajzadodat
09. 09. 2017 14.01
-1
Spet Ramos...ja + sodniki ;)
sakatumi
08. 09. 2017 21.45
+0
Jz sm pa mislu da Bale snema filme...???
Campeones34
09. 09. 2017 15.02
CURVANORD Zanetti
08. 09. 2017 21.12
-1
Verjetno bo marskiomu smesno a jaz tokrat sem mnenja, da bo Barcelona odnesla 3 tocke
alien8potnik
08. 09. 2017 19.51
-4
zidane je Gospod z velikim G. res nakuliran tip.
cripstoned
08. 09. 2017 17.31
-6
reeeeeaaaaaal maaaaaaaadrriiiiiddd...12 in 33!!!
LaFerrari
08. 09. 2017 17.34
+5
cripelj,a je poster CRja na steni zelo pošprican???
cripstoned
08. 09. 2017 18.06
-10
Kollerik
08. 09. 2017 18.46
+13
alien8potnik
08. 09. 2017 19.53
-3
ti, fičko (glej, privoščim ti avto na F;)), a bi lahko, plz, plz, bil za kanček manj vulgaren? lahko prenehaš s tem špricanjem? če ne drugo, ponavljaš se, človek. hvala za razumevanje.
cripstoned
08. 09. 2017 21.10
-3
alien...pusti jih meni je lepo ko si ferrari in kolerika medsebojno dajeta pluse....da bi pa komentirala nogometa pa ne znata ker ko je nogomet na sporedu njih ni ahahaha
Trend01
08. 09. 2017 16.41
+8
In prav je tako! Če igraš dobro, odlično, bodi nagrajen. Če igraš slabo tekmo ali dve, morda celo dva meseca, se zadeva še pardonira. Če igraš slabo celo sezono ali več in se zraven celo ne trudiš na 100%, bodi izžvižgan. Tudi veliki Pavarotti je bil v milanski "Scali" izžvižgan. In to dvakrat.! Na Bernabeuu se ne oprošča. Je kdo v preteklosti kdaj pomislil, da bo Ronaldo izžvižgan? Pa je bil. Je kdo leto dni nazaj pomislil, da bo na "Barnabeuu" novi "ljubljenec"? Ne. In zdaj sta dva. Isco in Asensio. Tudi Lucas ni daleč. A tudi ti fantje bodo pod drobnogledom zahtevne publike. Nedotakljivih nogometašev v Realu ni. In prav je tako.
Kollerik
08. 09. 2017 19.55
+1
Zidane je iz leta v leto večji. Zadnjič na Bernabeu so me res lepo presenetili ne toliko z odlično igro, kot z res lepim, izrazitim fer pleyem. Je pa to bila čisto neka druga slika od še prejšnjega el classica na Bernabeu z vsem tistim podiranjem predvsem Messija...Res lepa zmaga RM-ja, tako po igralni kot tudi po moralni plati.
idiu3krasne
09. 09. 2017 08.41
+0
real proti barci ne zna drugač kot pa mesarit...zaprte vse znane mesarje...marčelo...pepe...14ka...kojnramos...
apodgraj
10. 09. 2017 09.47
+1
Nedotakljivih igralcev v Realu ni . Čudno zakaj pa potem igrajo igralci , ki bi morali sedeti na klopi za rezerve . Zakaj Isco in Asensio nista vedno v začetni postavi . Preprosto zato ,ker zvezdnikov se ne sme posaditi na rezervno klop .