Nogomet

Zimski prestopni rok bi lahko bil zelo vroč: Bo Barca dokončno 'zapakirala' Griezmanna in kaj bo z Janom Oblakom?

Ljubljana, 21. 12. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Številni ljubitelji nogometa v deželi na sončni strani Alp se sprašujejo: bo ali ne bo izjemni Jan Oblak naposled le zamenjal okolje in se najpozneje poleti 2018 preselil k nesramno bogatemu Paris Saint Germainu? Drugo veliko vprašanje prihajajočega zimskega prestopnega roka na stari celini pa je povezano s statusom francoskega zvezdnika Antoina Griezmanna, ki bi naj bil na poti v srce Katalonije ...

Številni nogometni strokovnjaki in na splošno ljubitelji evropskega žogobrca se sprašujejo, kakšna usoda čaka Atleticov dvojec Griezmann - Oblak? Se bo slednji po letošnjem bridkem evropskem razočaranju že v zimskem prestopnem roku podal novim izzivom naproti?
Omenjena posameznika iz naslova zgodbe sta v prvi vrsti izjemna nogometaša madridskega Atletica, ki se v letošnji sezoni po daljšem obdobju izjemnih rezultatov sooča ravno s krizo rezultata. Predvsem v elitni Ligi prvakov, kjer se varovancem Diega Simeoneja ni uspelo uvrstiti v zaključne boje najelitnejšega nogometnega klubskega tekmovanja na svetu.

Bo zaradi tega odhod bodisi Antoina Griezmanna v vrste Barcelone, o čemer se vse glasneje govori že lep čas, bodisi slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka k nesramno bogatemu Paris Saint-Germainu, ki naj bi se v zadnjih 14-ih dneh med drugimi ogrel tudi za italijansko vratarsko senzacijo Gianluigija Donnarummo, toliko verjetnejši oziroma bolj uresničljiv že v prihajajočem zimskem prestopnem roku?

Bo Antoine Griezmann naposled le dočakal veliki trenutek in prestopil v vrste Barcelone?
Bo Antoine Griezmann naposled le dočakal veliki trenutek in prestopil v vrste Barcelone? FOTO: AP
Vse bo odvisno od novih 'groženj' Barceloni, Mkhitaryan na poti v Milano
Ni namreč skrivnost, da si francoski zvezdnik želi prestopa v vrste Blaugrane, kar bi pomenilo, da se v vodstvu katalonskega ponosa že počasi pripravljajo na zamenjavo generacije, ki vključuje tudi (skorajšnjo) upokojitev legendarnega vezista in obenem kapetana Andresa Inieste. Toda vse bo bolj ali manj odvisno od morebitnih novih sankcij, ki bi jih s strani krovne nogometne organizacije Fife lahko bila deležna Barcelona.

Zelo zanimivo bo tudi v vrstah trenutno drugouvrščenega moštva angleške Premier lige Manchester Uniteda, na čigar naslov je iz Italije prišla ponudba za napadalno usmerjenega vezista Henrikha Mkhitaryana. Za usluge odličnega Armenca se je zelo ogrel milanski Inter, kateremu gre v dozdajšnjem delu sezone vse od rok. Trenutno vodilno moštvo italijanske Serie A je zelo odločno v želji, da po šestih letih popolne prevlade z vrha spodrine torinski Juventus. 

Gigi Donnarumma se je znašel v nemilosti navijačev AC Milana. Je PSG naslednja postaja v karieri velikega italijanskega vratarskega upa?
Gigi Donnarumma se je znašel v nemilosti navijačev AC Milana. Je PSG naslednja postaja v karieri velikega italijanskega vratarskega upa? FOTO: AP
David Luiz šteje dneve do odhoda iz Londona, nova postaja Torino?
Tudi sijajni brazilski reprezentančni osrednji branilec David Luiz šteje dneve do morebitne zamenjave okolja, kar vse glasneje izraža tudi v britanskih medijih. ob tem pa se vendarle poraja vprašanje: Ali Juventus v tem trenutku resnično potrebuje branilca Luizovega kova? V prvi vrsti spričo dejstva, da ima že sedaj v svojih vrstah nekaj izjemnih, izkušenih branilcev, kot so Giorgo Chiellini, Andrea Barzagli, pa Daniele Rugani, ter ne nazadnje (napovedanega) odličnega aktualnega branilca Iličićeve in Kurtićeve Atalante Mattio Caldaro, ki naj bi se k 'stari dami' preselil po končani sezoni. 

Jan oblak ob Gigiju Donnarummi glavni favorit za prihod v Pariz? 
Jasno je tudi, da se bo prah okrog našega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka že čez nekaj dni znova precej dvignil. Sicer se je v igro za prihod k Neymarjevemu PSG-ju 'umešal' tudi Gianluigi Donnarumma oziroma natančneje povedano njegov 'zaščitniški' agent , razvpiti Mino Raiola, ki v svojem brezmejnem pohlepu pozablja v prvi vrsti na želje svojega varovanca. Mnogi so prepričani, da bi italijanski vratarski čudež zagotovo še nekaj časa branil barve rdeče-črnih, če ne bi bil 'lutka' v rokah nenasitnega Nizozemca italijanskih korenin.

Izjemni slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je na 'radarju' številnih klubov po Evropi. Kdo bo zmagal v bitki za 24-letnega Škofjeločana?
Izjemni slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je na 'radarju' številnih klubov po Evropi. Kdo bo zmagal v bitki za 24-letnega Škofjeločana? FOTO: AP





       

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
21. 12. 2017 17.48
-3
Nič skrbet v soboto bomo odpihnil barco iz igrišča hihihihi BOLI BOLI KAKO BOLI, KO ZMAGA VAS REAL MADRID!
Kollerik
21. 12. 2017 19.46
+2
nikajzadodat
21. 12. 2017 17.37
Grizman in Dybala nista igralca za Barco. Coutinho dalec najboljsa varianta pa tudi ce ga preplacajo. Saj so Neymarja tudi.
Kollerik
21. 12. 2017 15.07
+2
Dvomim, da ima FC Barcelona zadosti keša za Griezmanna. Kvečjemu bi vzeli kje kak kredit....
klobasnik
25. 12. 2017 12.35
viol?nibojevnik
21. 12. 2017 12.14
+3
Ne rabijo Griezmanna, naj se rajši osredotočijo na Dybalo, ki ga naganjajo iz Torina
TvojPrijatelj
21. 12. 2017 10.20
-2
Kakšna Barcelona??? Griezmann odhaja k Man Unitedu ampak glavna prioriteta je znebiti se trenerja Mourinha. Glede Mkhitaryan-a pa tako: Če bodo pri našem preljubem Man Unitedu pametni (nanašam se predvsem na Woodwarda pa tudi lastnike Glazer-je): bodo dali Mkhitaryan-a, ki mu več kot očitno res ne gre pa nimam nič proti njemu, v Inter ter zavrnili ( ! ) kakršnokoli plačilo Namesto plačila bi poleg igralca Interju poslali še cca dobrih 80M EUR, v nasprotno smer bi pa šel Icardi. Ta lahko tvori LW-AM-RW linijo z Dybalo in Griezmann-om. Ko pa pride Bale pa se lahko Griezmann pomakne na pozicijo CF.
doloke
21. 12. 2017 10.22
+1
Grizman od prihoda lukakuja v man untd nima vec interesa prihoda in tut united tut ne kar bi moral ze vedeti kot navijac
RudiFeler
21. 12. 2017 10.35
+1
Hachi
21. 12. 2017 13.28
hahahah, ti pa si za hece. Dybala -100 mio, Griezmann +100 mio, Bale 100 mio, Icardi 80 mio. ja milijoni pa kar dezujejo a ne. vsem je potrebno dati se plačo. Aja, kaj bodo pa prodali?
mojcd
21. 12. 2017 10.12
-2
Oblak v psg Neymar v real Di maria v barco Cutinho v barco Suarez v liverpool Vse ze dogovorjeno
botihh
21. 12. 2017 10.04
+5
bogi madridioti že tako komaj premagajo nek arabski klub ko noben neve da obstaja , kaj jim šele bomo delali z griezmanom :))
ehjaehja
21. 12. 2017 17.49
+0
Nazaj v luknjo,prevlado imamo mi,in to bomo potrdili v soboto ko vas bomo spet ponižali! Ko kraljevi klub dviga lovorike, čujemo nemočne katalonske krike :DDD
aki10
21. 12. 2017 09.40
+0
Tresla se je gora, rodila se je miš. Tako nekako zgledajo januarski transferji, nič spektakularnega.
turk93
21. 12. 2017 09.05
Nič od Arsenala? tam bo zelo zanimivo.. :)
aki10
21. 12. 2017 09.39
+0