Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Realov rekord z grenkim priokusom, Reus pokvaril zgodovinski večer na Bernabeuu

Madrid, 07. 12. 2016 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Real Madrid je še na 34. zaporedni tekmi ostal nepremagan in izenačil klubski rekord, toda proti Borussii iz Dortmunda ostal brez polnega plena na zadnji tekmi skupinskega dela (2:2). Remi, Real je zapravil dva zadetka prednosti po golih Karima Benzemaja, pomeni, da so prvo mesto v skupini osvojili Nemci.

Real Madrid je po prvo mesto v skupini na zaključnem derbiju z Borussio Dortmund krenil tudi s kritiziranim Jamesom Rodriguezom, ki mu je trener Zinedine Zidane po mesecih na stranskem tiru namenil morda zadnjo priložnost. Cristiano Ronaldo je v prvi postavi spet lovil jubilejni stoti zadetek v evropskih tekmovanjih, v napadu sta mu pomagala Lucas Vazquez in Karim Benzema. Po remiju na "El Clasicu" je od prve minute za razliko od Camp Noua priložnost dobil tudi brazilski vezist Casemiro, medtem ko je Thomas Tuchel na nasprotni klopi pustil nemškega zvezdnika Marca Reusa, ki je tako navdušil ob nedavni ligaški zmagi BVB. Je pa od prve minute, pričakovano, napad črno-rumenih vodil Gabonec Pierre-Emerick Aubameyang, ki nikoli ni skrival naklonjenosti do bele madridske barve. Tuchel je zaupal tudi Christianu Pulišiću, talentiranemu Američanu hrvaških korenin, ki je kot prvi predstavnik Združenih držav Amerike stopil na zelenico Bernabeua, ko gre za tekme Lige prvakov. Prav v "svojem" tekmovanju, ki ga je osvojil enajstkrat v zgodovini, bi lahko Real, če bi se v sredo izognil porazu, izenačil svoj lasten rekord po številu zaporednih tekem, na katerih je ostal nepremagan. V časih Lea Beenhakkerja je Real v vseh tekmovanjih namreč nanizal 34 tekem brez poraza, Zidanu pa je do legendarnega Nizozemca manjkal le še en ugoden rezultat. Tudi pred tokratno tekmo so se nogometaši na zelenici z minuto molka oziroma aplavza poklonili umrlim nogometašem, novinarjem in funkcionarjem brazilskega prvoligaša Chapecoense.

Obračun v Madridu se je začel s poletno igro na obeh straneh, ki je še bolj razgrela že tako razigrane tribune največjega madridskega stadiona. Dortmundčani so nanizali nekaj dobrih napadov in Andre Schürrle je po slabem izbijanju Raphaëla Varana prišel do strela z roba 16-metrskega prostora, a meril prek vrat. Real je odgovoril, a beli balet do pravega strela proti vratom izkušenega Romana Weidenfellerja v prvih devetih minutah ni prišel. Tik preden je odbilo prvih deset minut pa sta lepo akcijo izvedla Ronaldo in Benzema, po podaji Portugalca s peto je Francoz blizu roba kazenskega prostora z levico močno udaril, a točno v Weidenfellerja. Vazquez je v 12. minuti sam prodrl po levi in si pripravil strel z desnico, ki pa je bil povsem nenevaren. Na tribunah so bili zelo glasni navijači pod streho stadiona, gostje iz Nemčije, ki pa so še kar čakali na tisto "pravo" priložnost. Ta se je ob izteku 18. minute po (pol)protinapadu, ki ga je začel Rodriguez, ponudila prav Kolumbijcu po zaključni podaji Ronalda, a je bil Weidenfeller na mestu. Rodriguez je dve minuti kasneje "na prvo" meril še z okoli 18 metrov po slabem izbijanju Nemcev in ni preveč zapretil vratarju črno-rumenih, Ronaldo pa se je hudoval, ker mu ni podal. Sokratis Papastathopoulos je v 24. minuti obležal po dvoboju z Benzemajem, ki mu je ponesreči skočil na stopalo, a je Grk po posredovanju zdravniške službe le lahko nadaljeval. Tako kot na prvi medsebojni tekmi te sezone je Real tudi tokrat povedel, v 28. minuti je po lepi podaji Danija Carvajala obrambi BVB pobegnil Benzema in z nekaj metrov zlahka zadel. Po nekaj kritikah s strani domačih navijačev v zadnjih tednih je zadetek, s katerim se je na večni evropski lestvici izenačil s klubsko legendo Alfredom di Stefanom, proslavil z jeznim nabijanjem žoge na tribuno. 

Ronaldo (levo) je na Bernabeuu lovil jubilejni stoti zadetek v evropskih tekmovanjih.
Ronaldo (levo) je na Bernabeuu lovil jubilejni stoti zadetek v evropskih tekmovanjih. FOTO: AP

Ritem igre je nato padel, več pa je še naprej prikazoval Real. A nato se je v 38. minuti ponudila lepa priložnost Pulišiću, ki mu je žogo na desni bok lepo odložil Ousmane Dembele, poskus Pulišića pa je v zgodovinskem večeru za ameriški nogomet poletel v prej celotno tekmo precej nezaposlenega Keylorja Navasa. Hrvaški vezist Reala Luka Modrić je bil po herojski predstavi na "El Clasicu" kar malce neprepoznaven in po tem, ko je izgubil še eno žogo, je storil prekršek za rumeni karton na robu kazenskega prostora, Schürrle pa je kljub izvrstnemu strelu skozi živi zid domačih ostal brez zadetka, ki ga je z izjemno obrambo preprečil Navas. Po predložku s strani sta bila do konca polčasa prekratka Aubameyang na eni in (predvsem) Ronaldo na drugi strani, ko je Portugalca po podaji Benzemaja na daljši vratnici od uspeha ločil le kakšen centimeter. Marcelo je polčas zaključil s strelom z roba kazenskega prostora po kotu, a bil daleč od uspeha, tako kot Gonzalo Castro, ki je z razdalje zgolj ogrel Navasa. Na začetku drugega polčasa menjav ni bilo, Borussia pa bi seveda že z golom spet zavzela vrh lestvice skupine F pred napredovanjem v osmino finala. In gostje so začeli obetavno, Dembele si je priigral položaj za strel s 16 metrov, a nadaljeval s prodorom ter nato v padcu meril za las mimo vrat Navasa, ki bi bil verjetno enkrat za spremembo nemočen. Minuto kasneje je imel Castro izenačenje dobesedno na nogi, s krasno podajo po tleh ga je z desnega boka našel Pulišić, a strel Castra z nekaj metrov je bil bolj podoben podaji. 

Dortmund je bil kaznovan v 53. minuti: najprej je Weidenfeller s čudežno obrambo uspel ustaviti Benzemaja v dvoboju iz oči v oči, brez moči pa je bil po predložku Rodrigueza in strelu Francoza z glavo, ki sta sledila, Real pa je tako svojo prednost z jubilejnim 50. zadetkom svojega napadalca v Ligi prvakov podvojil. A gostje se niso predali, vedno znova pa jim je ob sicer domiselnih akcijah zmanjkala zadnja poteza oziroma podaja. Ta je le prišla v 60. minuti, ko je Marcel Schmelzer ušel zanki prepovedanega položaja po visoki žogi prek obrambe in jo idealno serviral Aubameyangu, ki je zlahka matiral Navasa in poskrbel za napet zaključek tekme. Tuchel je takoj na zelenico poslal Emreja Mora in Reusa, medtem ko je Zidane odgovoril z menjavo Modrić-Toni Kroos. Nekdanji član Bayerna se je vrnil po dolgi odsotnosti zaradi neugodne poškodbe. V 64. minuti je rezervist Mor poslal lepo in ostro podajo z levega boka na drugo vratnico, kjer je Aubameyang zamudil za morebitno ekspresno izenačenje. Weidenfeller je z izvrstno obrambo v 69. minuti preprečil veselje sicer precej nevidnemu Ronaldu, ki je natančno meril z roba kazenskega prostora, po kotu, ki je sledil, pa je strel Benzemaja na črti vrat ustavil Reus in črno-rumeni so ostajali v igri. Reus je v 73. minuti po še eni dobri akciji svojega moštva preslabo udaril s 15 metrov, Marcelo pa je na drugi strani odgovoril s še enim poskusom, ki je z ugodnega položaja poletel visoko na tribuno. Ronaldu so soigralci, natančneje Vazquez pripravili vse potrebno za morda zmagoviti zadetek v 78. minuti, a je Ronaldo po lepem ustavljanju žoge uspel zadeti le vratnico. Weidenfeller je bil nato na mestu še po strelu z glavo Ramosa.

Benzemaja so navijači z igrišča v 85. minuti, ko ga je Zidane zamenjal z Alvarom Morato, pospremili z glasnim aplavzom, več od igre pa je imel na zelenici Dortmund, ki je resno pritiskal za izenačujoči zadetek. Tega je gostom uspelo najbrž celo zasluženo zabiti po prekrasnem protinapadu, ki ga je z izvrstno podajo v prostor Aubameyangu začel Mor, predložek Afričana pa je pred Navasom v zadetek spremenil rezervist Reus, ki se po težavah s poškodbo šele vrača v pravo formo s prvim golom na svoji četrti tekmi te sezone. Ronaldo (skozi tekmo je bil tarča tudi nekaj žvižgov s tribun) si je v 90. minuti pred vrati slabo ustavil visoko žogo, še pred strelom ga je ustavil Papastathopoulos in Dortmund je bil vedno bližje velikemu podvigu. Veliko sreče je imel Real v zadnjem napadu, ko je Carvajal na meji prekrška zaprl Aubameyanga, toda poljski sodnik ni pokazal na belo točko, Realu pa se tokrat ni uspelo izvleči s kakšno herojsko potezo Ramosa ali katerega od soigralcev. Nemci so se tako veselili velike točke, s katero so si zagotovili (vsaj teoretično) lažjega nasprotnika v osmini finala, čeprav na nosilce v ponedeljkovem žrebu (prenos ob 12. uri na 24ur.com) čaka kar nekaj neugodnih tekmecev. Tudi Real Madrid.

Liga prvakov, zadnji krog skupinskega dela, skupina F:

Real Madrid ‒ Borussia Dortmund 2:2 (1:0)
Benzema 28., 53.; Aubameyang 60., Reus 88.

Postavi:

Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, Modrić (od 63. Kroos), Rodriguez; Vazquez, Ronaldo, Benzema (od 85. Morata). Na klopi: Casilla; Danilo, Pepe, Isco, Asensio.

Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Bartra, Papastathopoulos, Schmelzer; Weigl, Castro (od 81. Rode), Dembele, Schürrle (od 61. Reus), Pulišić (od 61. Mor), Aubameyang. Na klopi: Bonmann; Ramos, Ginter, Durm.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (245)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bent2
08. 12. 2016 17.14
-6
Barcini navijači si že nabirajo alibije za neuspeh, ko pravijo, da bo Real dobil najlažjega, Barca pa najtežjega nasprotnika. Zmagovalec lige prvakov mora premagati vse najboljše. Če ne prej, naleti na najtežjega nasprotnika v finalu.
Uporabnik1175947
08. 12. 2016 15.44
+7
Pred žrebom izločilnih bojev je samo ena dilema. Nasprotnik Reala bo Monaco ali pa Leicester, odvisno pač od tega, koga si bodo zaželeli.
RMadridd
08. 12. 2016 16.34
-6
upam da stevilka zraven tvojega nicka ni letnica rojstva.
Bravo7
08. 12. 2016 16.48
-3
PSG je letos slabši od Monaca ki prikazujejo všečne predstave
Kollerik
08. 12. 2016 14.59
+4
kako tragično.... kriminaldo zopet ni piknil nobenega gola.... kako žalostno.... realčki spet remizirali.... in to po vodstvu dveh golov in z nekimi mulci.... kako tragikomično, res.,.... toda nč bat, tu so vendarle silni milijončki v ozadju in dobro naoljena mašinerije večne potuhe kraljevim razvajencem skozi žreb je spet stekla.....
RMadridd
08. 12. 2016 15.28
-5
in ti dejansko verjames v to!zal mi te je.rwsno kolk si star?
walter2
08. 12. 2016 17.29
-2
Daj poglej si raje Barcelono v kraljevem pokalu,ki je remizirala z amateri!
fihner
08. 12. 2016 18.52
+2
walter2, ni bilo potrebno zmagati, stručko...........
ddolores
08. 12. 2016 14.35
+4
Real se je izognil Bayernu, zato ga bo pa Barca dobila. Tko bo kot vsako leto - Real bo dobil najlažjega (v tem primeru Leicester ali Monaco), Barca pa najtežjega (Bayern ali PSG)
walter2
08. 12. 2016 17.30
-2
idiu3krasne
08. 12. 2016 13.29
+6
Kaj pa borusi ha...hitri kot veter ...Ral razpadel v obrambi...škoda da niso poknili še enega...tak reda radi...
tv1206802
08. 12. 2016 12.43
+1
lol realu 2 mesto odgovarja. izogne se Bayernu , psg in cityu. Možni nasprotniki Reala so Arsenal Juventus Napoli Leicester in Monako
idiu3krasne
08. 12. 2016 13.29
+3
Bravo7
08. 12. 2016 16.45
Zaminivo kako so vsi zmeraj premočni za Real a oni brez poraza že od marca
ddolores
08. 12. 2016 11.44
+4
Mal sem zmeden - kako bomo to gledal zdej ko bo moral povratno tekmo Real igrati v gosteh! 3 leta zaporedoma je igral Real vse tekme od osmine naprej v gosteh. Katastrofa! Zdej pa Cmeraldo ne bo vedel, kolk golov mora dat na prvi tekmi doma!
ddolores
08. 12. 2016 11.45
-1
RMadridd
08. 12. 2016 12.02
-4
grozjak
08. 12. 2016 12.06
-2
RMadridd
08. 12. 2016 11.32
+0
a mi kdo napise kolk je bilo pretecenih km vceraj za obe ekipi.
grozjak
08. 12. 2016 11.55
+1
boš prej dobil podatke o tem, kdo je gay in kdo davčni utajevalec in kdo je oboje.......žal je tako....
RMadridd
08. 12. 2016 12.00
+0
to me ne zanima.ce je gay je gay,pa kaj to mene bk.njegova stvar.tudi ce je utajevalec,ko mu dokazejo naj ga kaznujejo.edino prav.
MaunelNeuer
08. 12. 2016 12.28
-4
dvimi da je gej če ima najlepšo španko, utajevalec je tudi mesi
grozjak
08. 12. 2016 12.39
+1
nikogar nisem imenoval, samo pravim, da je bolj verjetno prebrati take stvari, kot pa statistiko aktualne tekme.....se opravičujem prizadetim....
fihner
08. 12. 2016 12.50
+4
KoroškaUršlja, z razliko, da ima Messi otroka s pravo mamo ne pa z nadomestno cipo.......
TomažNovak
08. 12. 2016 13.30
+1
idiu3krasne
08. 12. 2016 13.31
berklander ...prvo komentar je v nuuuulo...bravo.
RMadridd
08. 12. 2016 14.44
+1
tepec44
08. 12. 2016 10.50
+2
haha spet veliko sreče da niso izgubili
grozjak
08. 12. 2016 11.32
+1
če misliš real, potem ob dejstvu, da niso izgubili prek trideset tekem zapored, zadnji remi po vodstvu dveh golov ne more biti sreča, ampak smola, če pa misliš Borusio, ti pa dam prav..................
idiu3krasne
08. 12. 2016 13.32
+2
zajebant2
08. 12. 2016 10.48
+1
Klub dragi pa nesposobni zmagat
RMadridd
08. 12. 2016 11.31
-1
grozjak
08. 12. 2016 11.33
+1
290ktober
08. 12. 2016 10.44
le kdo potrebuje očala ,ker gola ne vidi?
Campeones34
08. 12. 2016 10.42
+5
Skoda, lepa tekma, super vzdusje na Santiagu.
idiu3krasne
08. 12. 2016 13.32
-1
Ka pa mislis
08. 12. 2016 10.23
+0
Po zgresenih zicerjih v 2.polcasu sm pricakoval izenacenje borusije. Zasluzeno in posten rezultat. Zdj pa pocakmo na zreb.
TomažNovak
08. 12. 2016 11.23
-2
nič bat. Za žreb bo poskrbel stric Floki
Barbarezo
08. 12. 2016 10.05
-2
odlicnooo..gremoo napreeeeej!!HALA MADRID!!!
enakostzavse
08. 12. 2016 10.41
+4
LocoBlanco
08. 12. 2016 09.49
-3
Kakšne berem spodaj, pa ljudje vi niste več normalni! Na 2. mestu končajo skupinski del RM, PSG, ManC., BayM in Sevilla vi pa govorite samo o RM-u! Najboljs smešno je pa to, da si je včeraj RM želel zmage in 1.mesta v skupini, ampak so po odhodu Modriča iz igrišča izgubili tekmo na sredini in sledilo je izenačenje BVB-a! Ste vi kdaj slišali za prestiž in samozavest?! Na to karto je včeraj igral Zizou, ampak se mu/jim pač ni izšlo! S tem, ko berem o raznih teorijah zarote in provokacijah nekaterih spodaj, berem da se RM-a še kako bojite saj ga vedno znova omenjate! Ukvarjajte se z nami tako, kot lani spet bodo solze in dolgi nosovi na koncu za vas, ker za nas navijače RM-a bo definitvno sladek smeh! 34. tekem brez poraza, lani smo imeli vsega skupaj samo 3 poraze in če ne bi bilo Beniteza bi že lani imeli tripleto, letos upam, da to samo še potrdimo!!!
vectron
08. 12. 2016 09.54
+6
ključen je bil prihod v igro Emreja Mora in Reusa, bolj kot odhod Modriča
Barbarezo
08. 12. 2016 10.09
-6
Ka pa mislis
08. 12. 2016 10.21
-5
Nevem zakaj beres dolocene 'ljudi'. Kot ze nestetokrat dokazano, da nimajo iq za kak normaln komentar.
TomažNovak
08. 12. 2016 11.10
+3
Oba gola Borussije sta šla skozi Ramosa, ki je direktni krivec pri obeh. Če bi bil to hlod Carvajal ali Pepe ne bi rekel, ampak Ramosu se na eni tekmi dve taki napaki ne moreta zgoditi. Enako velja za zicer CRja. Tekma naštimana 1000%.
RMadridd
08. 12. 2016 11.26
+1
modric je vceraj bil med slabsimi,ze na koncu 1 pol je bil gotov.nevem zakaj ni pocival.zidane zelo slabo.z menjavami je naredil tako da je na sredini imel tri zelo pocasne igralce.
idiu3krasne
08. 12. 2016 13.34
+2
vsega lepega je enkrat konec...nitka se trga...dejstvo
enakostzavse
08. 12. 2016 09.29
+8
"Najboljši klub na svetu", doma dosegel komaj remi, pred tem vodil z 2-0. Borussija prva v skupini. Odhod brez pozdrava užaljenega ronaldiča z igrišča. Padec na rit, ko je hotel zabit gol. Na šestih metrih sam pred golmanom in kristina zgreši. Ja res je, včerajšna tekma je bila pravi cukrček za gledat. kristina pa še vedno maha po zraku kot da lovi metulje v tem mrazu, ko hoče dobit žogo, magari vidi da je v ofsajdu hahahahaah. Ne vem no, sem mislil da imajo igralci kot so Benzema in ostali garači pri realu malo več jajc in povedo kar si mislijo o balerini kristini na glas.
iztokkrneki
08. 12. 2016 09.34
-3
Realu gre remi na roko.Po vodstvu so odigrali tako,da je lahko Dortmund izenacil.Prevec je v igri,da bi z prvim mestom v skupini naleteli na nosilce,,,,morda.
vectron
08. 12. 2016 09.38
+4
ne vem če so glih kalkulirali, ne verjamem...povratna je potem v gosteh, tudi na to je treba bit pozoren....in vedno take sreče tudi ne bojo imeli
enakostzavse
08. 12. 2016 10.43
+4
iztok, a pol praviš da je ronaldo zanalaš cilal vratnico in jo zadel, ko je bil par metrov pred golmanom sam ?
bala sena
08. 12. 2016 09.23
+9
2 para osmine že znana barcelona-bayern in real-leicester!
Ka pa mislis
08. 12. 2016 10.22
-5
FootballMaster
08. 12. 2016 11.12
grozjak
08. 12. 2016 11.28
kdorkoli že bo, ga bo treba premagati, kar pa je za Barco in Real lahko tudi problem....
grozjak
08. 12. 2016 09.18
+10
vsi štirje španski klubi gredo v izločilne boje. lepo!
VaSi4658
08. 12. 2016 09.18
-4
Gnus od Reala.... totalno zrežirana tekma.
grozjak
08. 12. 2016 09.19
+1
VaSi4658
08. 12. 2016 09.26
-1
iztokkrneki
08. 12. 2016 09.37
-3
Res je,,,pametna igra Reala,,,za drugo mesto v skupini,,,
grozjak
08. 12. 2016 09.45
+8
navijam za barco.......in ne žalim drugih.......
MaunelNeuer
08. 12. 2016 12.30
-2
a ne žališ drugig? kdo je malo zgoraj napisal kdo je gej?
grozjak
08. 12. 2016 12.36
+2
napisal sem, da boš na tem portalu prej izvedel to, kdo je gay in kdo utajevalec, ne pa , kdo je več pretekel na tekmi....samo to.....
vectron
08. 12. 2016 09.07
+6
Če pokomentiram tekmo, je bila super za gledat. Na obeh straneh kr odprta igra, dinamična, ogromno priložnosti. Lahko se bi obrnila tudi drugače, sam na koncu je remi pravičen.Letos kr dosti spremljam Borussijo, in moram reč da so res fantastični, kot v prvih letih Klopovega vodenja. Upam da dobijo ugoden žreb in da gredo dalje
grozjak
08. 12. 2016 09.14
+4
Včeraj jih polčas in pol ni bilo nikjer, igrali so, kolikor jim je real dovolil. Žal je moral Modrič iz igre in sredina je šla po zlu. Zamenjave zanj izgleda včeraj ni bilo. Spraševal sem se tudi, zakaj ni Morate v prvi postavi, kasneje sem lahko videl zakaj......
vectron
08. 12. 2016 09.21
+3
tekmo je treba igrati vseh 90.minut...po videnem je 2-2 kr pravičen in mislim da je bila Borussija kr konkretna tudi ko je Modrič igral...zanimiva je bila tudi situacija v zadnji minuti, in mislim da je bil penal, verjetno bi bil če bi bla situacija obratna